6 Αυγούστου 2024

Τουρκικά εμβατήρια στην Κομοτηνή

Δελτίο Τύπου 06.8.24
Τουρκικά εμβατήρια στην Κομοτηνή  
 
Η Τουρκία μένοντας σταθερή στις προκλήσεις της, μετά την φιέστα που πραγματοποιήθηκε στη Θράκη προ ημερών με αφορμή το καθιερωμένο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, στις 4/8/2024 προχώρησε σε μία ακόμη ανάλογη ενέργεια. Ο "Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας", στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια καλοκαιρινή συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, απευθύνθηκε από μικροφώνου στην "τουρκική νεολαία" της περιοχής, ενώ μια Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια τραγούδησε το "εμβατήριο της Σμύρνης", έναν ύμνο στη νίκη του Μουσταφά Κεμάλ εναντίον των "εχθρών", δηλαδή των προγόνων μας! 
 
Δεν ξέρουμε πως αξιολογούν τις παραπάνω ενέργειες στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά για τους Έλληνες της Θράκης είναι μία προσβολή που δεν μπορεί να περνά ατιμώρητη.
 
Η ΝΙΚΗ απαιτεί από την Κυβέρνηση, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κομοτηνή (που στήριζε μέχρι και φέτος την εκδήλωση) να σταματήσουν να ανέχονται τις προξενικές προκλήσεις, οι οποίες δημιουργούν κλίμα σωβινισμού και εχθροπάθειας στον ντόπιο μουσουλμανικό πληθυσμό.
 
Δεν υφίσταται η έννοια της Κυριαρχίας στην Θράκη, χωρίς την παρέμβαση του Κράτους σε όσους δεν σέβονται τους νόμους, τους Έλληνες πολίτες και την ιστορία μας.
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΆΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΤ.
ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ.
ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ; ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΩΣ ΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.
SOS.
Α.Α.





Ανώνυμος είπε...

Τα παθήματα της Κύπρου ας μας γίνουν μαθήματα και για της Θράκης τα μελλούμενα.
Οι ΤΚ στη Κύπρο από το 1955 υπογέιως εξοπλίζοντο από την Τουρκία και κάποια στιγμή στον ύπνο μας έπιασαν. Ευτυχώς το θάρρος και αυτοθυσία των εθελοντών Κυπρίων μας έσωσε από μια γεννική σφαγή των αμάχων ...
Νέα προσπάθεια να θέσει θέμα τουρκικής μεινότηταςστη Θράκη έγινε από την Τουρκία, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου Προέδρου που μίλησε για Τουρκική μειονότητα της Θράκης

«Μερικά» ενδεικτικά διδακτικά αποσπασματικά γεγονότα, προς γνώση και αφύπνιση. Τι συνέβη στην Κύπρο;

Οι πρώτες έντονες δικοινοτικές ταραχές είχαν ξεκινήσει το 1958. Πολύ πριν τελειώσει ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. οι εξτρεμιστές Τουρκοκύπριοι είχαν δημιουργήσει την παρόνομη ένοπλη οργάνωση Volkan (Ηφαίστειο) και μετέπειτα Τ.Μ.Τ οι οποίες δολοφονούσαν αδιακρίτως Ελληνοκύπριους, αλλά και Τουρκοκύπριους μετριοπαθείς.

Η ΤΜΤ ιδρύθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού με αξιωματικούς και όπλα του στρατού και τουρκοκύπριους εθελοντές. Συνθήματα της ΤΜΤ ήταν: «Η Κύπρος είναι τουρκική» και «Διχοτόμηση ή θάνατος».

Η υπόθεση Ντενίζ. Μια από τις πολλές περιπτώσεις πως οι Τκ εξοπλίζοντο λαθραία από Τουρκία.

Τον Ιανουάριο του 1959, ένα τουρκικό πλοιάριο με την ονομασία «Ντενίζ», που στα επιχειρησιακά σχέδια της Τ.Μ.Τ. έφερε την κωδική ονομασία «Ελμάς», μαζί με άλλα τουρκικά πλοιάρια, ξεκίνησαν τη μεταφορά οπλισμού από την Τουρκία στην Κύπρο. Καρπασίας.


Τα Ένοπλα μέλη της Τ.Μ.Τ. καμάρωναν για τα όπλα που κρατούσαν σε φώτο και τα οποία είναι μέρος αυτών που παρέδωσε η ΕΟΚΑ μετά τις συμφωνίες ΖΛ στους Άγγλους … Αυτονόητο πως βρέθηκαν στα χέρια των εξτρεμιστών ΤΚ …..

Το 25 τόνων αλιευτικό, που μετέφερε 1.000.000 σφαίρες, 500 τουφέκια και 6.000 βόμβες, ανακόπηκε από βρετανική ακταιωρό στις 18 Οκτωβρίου 1959 στα ανοιχτά της Καρπασίας. Με εντολή από Τουρκία μέσω ασυρμάτου, ο «εγκέφαλος» της Τ.Μ.Τ. ταγματάρχης Ισμαήλ Τάνσου, διέταξε το πλήρωμα να προκαλέσει αυτοβύθιση ώστε «να μην ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο που θα έφερνε σε δύσκολη κατάσταση την τουρκική κυβέρνηση», όπως είπε ο ταγματάρχης Τάνσου. Οι Άγγλοι τότε πρόλαβαν και κατέσχεσαν μέρος του οπλισμού/ Συνελήφθη το πλήρωμα το οποίο με παρέμβαση της Τουρκίας αφέθη ελεύθερο για να συνεχίσει το έργο του ... Τα υπόλοιπα πλοιάρια κατόρθωσαν να αφήσουν τον παράνομο οπλισμό στο ΤΚ θύλακα της Λάρνακας
Τελικά καθόλου απίθανο δεν είναι η Τουρκία να εφαρμόζει την ίδια ύπουλη τακτική και για την Θράκη.... και εμείς στον ... ύπνο του δικαίου ....
Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια περί παράνομου εξοπλισμού των Τουρκικών θυλάκων στην Κύπρο.
Απλά για να μην ισχυρισθούν κάποιοι ότι δεν γνώριζαν…. και τι συμβαίνει υπόγεια σήμερα στην Ελληνική Θράκη, με δάκτυλο της Τουρκίας…. Εν αναμονή ….αλλά όταν αφυπνισθούμε θα είναι πολύ αργά. Και ας λάβουμε σοβαρά υπ ΄ όψιν και τις ορδές των μυρίων εισβολέων Μουσουλμάνων…. Ας ευχηθούμε να μην αναφωνήσουμε για ακόμη μια φορά .. ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ…..και να κλαίμε επί ερειπίων ….
Π/Β Μικρασιάτισσα και πρόσφυγας από κατεχόμενη Αμμόχωστο... που θρήνησε συγγενείς και φίλους, που σφαγιάστηκαν από την εξτρεμιστική ΤΜΤ.

Ανώνυμος είπε...

Κομοτηνή: «Ανθίζουν τα λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης, ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ», τραγούδησε Τουρκάλα
Από xalkidiki - 7 Αυγούστου 2024



Οργή έχει προκαλέσει στην Κομοτηνή η εμφάνιση μιας Τουρκάλας τραγουδίστριας σε τοπικό φεστιβάλ. ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΤΜΤ.\!!!!!!!!

Σε εκδήλωση απ’ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας στην Κομοτηνή, προσκλήθηκε να τραγουδήσει η Ισίν Καρατζά, γνωστή στην Τουρκία, η οποία μάλιστα κατάγεται από "Τουρκύπριους" γονείς.....

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στην Κομοτηνή, η Τουρκάλα τραγουδίστρια συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της το «εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που εκθειάζει την είσοδο του Μουσταφά Κεμάλ στη Σμύρνη το 1922 με στίχους:

«Ανθίζουν λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης
Φωτίζουν οι χρυσές ακτίνες του ήλιου
Οι χαλασμένοι εχθροί φεύγουν σαν τον άνεμο
Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς Ζήτω
Το όνομά σου χαραγμένο σε κάθε πέτρα»

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εξοργίστηκαν από την παράσταση, με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Evros News να περιγράφει την παράσταση του Karaca ως «απαράδεκτη πρόκληση». Ένας άλλος ειδησεογραφικός ιστότοπος, η Komotini Press, ανέφερε ότι η Καρατζά «διέπραξε απρέπεια σε ελληνικό έδαφος προσβάλλοντας ακόμη και τους Έλληνες συγχρηματοδότες της».

Όπως αναφέρει μάλιστα το Evros News η συναλία έγινε σε «χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής , με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», με συγχρηματοδότηση από «επιφανών επιχειρηματιών, ένας εκ των οποίων και ο Λεβέντ Σαδίκ», ο οποίος είναι γιος του Αχμέτ Σαδίκ.
Μ.Ρ. Πρόσφυγας από Κερύνεια.

Ανώνυμος είπε...

Απαγγέλθηκε και το εξαιρετικό τουρκικό ποίημα Μίσους ....;;;;;
«Το Μίσος»

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου. Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου, ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!



Οι περισσότεροι σαφώς θα γνωρίζουν το γνωστό ανθελληνικό ποίημα "Το Μίσος", το οποίο κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό διαδίκτυο.

Κατά τον μέσο ελληνα χρήστη του διαδικτύου, το όμορφο και ρομαντικό αυτό ποίημα έχει γραφτεί από τον παγκοσμίου φήμης τουρκο ποιητή και δημοσιογράφο Αμπντί Ιπεκτσί.

Στην πραγματικότητα όμως, ο συγγραφέας του ποιήματος αυτού, ήταν ο εθνικιστής φασίστας ποιητής Behcet Kemal Caglar. Το ποίημα αυτό μεταδιδόταν κάθε μέρα υποχρεωτικά από τον τούρκικό ραδιοφωνικό σταθμό Bayrak κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην Κύπρο στην περίοδο 1963-67. Και τώρα είναι διαδεδομένο στην Ελληνική Θράκη .... Ακούτε τις σειρήνες κινδύνου;
Μίνως

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.