13 Μαΐου 2023

Περί ΝΙΚΗΣ και Νατσιού

Γράφει ο Κυανούς Ουρανός
 
Υπάρχει αυτές τις μέρες ένας υπόγειος πόλεμος σχετικώς με το κόμμα ΝΙΚΗ, εξ αιτίας κάποιων δημοσιευμάτων σχετικών με τον πρόεδρόν της κ.Νατσιό. 
 
Εξ αρχής δηλώνω ότι δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να αναπαράξει ή να κρίνει γεγονότα, τα οποία δεν γνωρίζω προσωπικώς, ούτε των συνθηκών που τα προκάλεσαν, ασχέτως της αξιοπιστίας όσων τα παρέθεσαν. Θα εκθέσω όμως κάποιες σκέψεις, ειδικώς για ένα άτομο, το οποίον αφαντάστως εκτιμώ, γνωρίζοντάς το μέσω της πολυετούς αρθρογραφίας του, ίσως αποδίδων μίαν ευγνωμοσύνην, προς όσα κέρδισα όλα αυτά τα χρόνια και παρακαλώ να εξάγετε τα όποια συμπεράσματα μετά το τέλος του άρθρου. Δηλώνω εξ αρχής ότι ήμουν και είμαι κατά του εμβολίου covid-19, δηλώνοντας αυτό προς κάθε κατεύθυνσιν. Τα διαρκώς εμφανιζόμενα επιστημονικά ευρήματα δικαιώνουν την θέσιν μίας μικράς μειοψηφίας “ψεκασμένων”, “συνομωσιολόγων”, “μπαταχτσήδων”, “βλακών”, “αντικαθεστωτικών”, “ταραξιών” και άλλων πολλών, που μας απέδωσε η απεχθής παγκοσμία και εγχωρία εξουσία.
 
Όμως το να κατηγορούμε τον οποιονδήποτε γιατί έκανε το εμβόλιο είναι απαράδεκτο, ειδικώς αν θέλουμε να εμφανιζόμαστε Ορθόδοξοι («μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε»). 
Κάποιος αδελφός συνεκκλησιαζόμενος, προ καιρού μου είπε γιατί εμβολιάσθηκε: 
– Αδελφέ, ρώτησα τον οικογενειακό μου γιατρό και μου συνέστησε να εμβολιασθώ. Κατόπιν ρώτησα τον πνευματικό μου, ο οποίος με ρώτησε “ο γιατρός σου τι σου συνέστησε;”. Όταν του απάντησα, ο πνευματικός μου είπε “ε, αφού το είπε ο γιατρός να το κάνεις”! 
 
Έκλαψα και για τον γιατρό του και κυρίως για τον πνευματικό του. Η δική μου εκτίμησις είναι ότι ο συγκεκριμένος αδελφός έπραξε άψογα, ασχέτως αν διαφωνώ. Μην θεωρείτε ότι αυτός λόγω εμβολιασμού θα πάθει κάτι. Μόνον ο Θεός ρυθμίζει τί και ποιός θα πάθει, κανείς άλλος και ο συγκεκριμένος έδειξε σεβασμόν και προς τον Θεόν και προς την παραδοθείσα Επιστήμη εκ Θεού, ασχέτως αν έχει γίνει εργαλείο του πονηρού. 
 
Άρα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΚΕ. 
 
Το γράφω εγώ, που στο μπλουζάκι η στάμπα λέει: “Παρα-Μένουμε Ψέκια, γιατί σε όλα είχαμε δίκιο”! Το ρητό λέει : «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», πόσο μάλλον ο Καίσαρ ή ο επίδοξος Καίσαρ ή (ακόμη περισσότερον) ο επίδοξος Καποδίστριας! 
 
Θα συνιστούσα λοιπόν στον αγαπητόν κ.Νατσιό να δείξει το πνευματικόν ανάστημά του και να ομιλήσει ευθέως, μην αφήνοντας κηλίδες υποψίας : “ΝΑΙ εμβολιάσθηκα” ή “ΟΧΙ δεν εμβολιάσθηκα”. 
 
Αυτή είναι κίνησις καταξιώνουσα ένα δημόσιο πρόσωπο και όχι να κρύβεται πίσω από φήμες ή ίσως αποδείξεις, όπως το σύνολον του πολιτικού σκυλοσογιού, ειδικώς όταν διαφημίζει στην ιστοσελίδα του κόμματος “Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας”. Αυτό θα δείξει την διαφοροποίησιν και το Ελληνοορθόδοξον ήθος και αυτό θα κινητοποιήσει την Θείαν Ευλογίαν. Οι αρχαίοι μας έλεγαν «αρχή άνδρα δείκνυσι» και ως αρχηγός του κόμματος ας δειχθεί αναλόγως. Ας θυμηθεί το φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Μεγάλου Θεοδοσίου. Θα εκφράσω όμως κάποιες ενστάσεις σε γραφόμενα σχετικώς με το κόμμα ΝΙΚΗ, επί του θέματος του κ.Νατσιού. Δυστυχώς το “δεν διχάζουμε τον κόσμο”, δείχνει πολύ πολιτικάντικο, γιατί όχι και πολύ αγαπουλινίστικο, οικουμενιστικό. Αυτά τα λένε και οι Κολυμπαράδες (οι του Κολυμβαρίου δηλαδή) και οι πάσης φύσεως οικουμενιστές, που προσπαθούν να “αχταρμοποιήσουν” όλον τον κόσμον σε κάτι κίβδηλο, σε ένα χωνευτήρι, κατηγορώντας τους άλλους για “διχαστές”. Αυτά είναι για τα αυτιά της πλέμπας, της συρομένης από τον χαλκά της μύτης πλειοψηφίας. Ο Χριστός, ο Νο1 “διχαστής” είπε «Οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν» (Ματθ.ι’34) και ο Όσιος Παϊσιος σχολιάζων τα αναμενόμενα (και ήδη πραγματοποιούμενα) έλεγε «θα ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι, θα κοσκινισθεί ο κόσμος». Όποιος λοιπόν θέλει να είναι με το στάρι ας μην φοβηθεί την μάχαιραν του Χριστού, ειδικώς αν είναι θεολόγος. Ο Χριστός ενέτειλε τους μαθητάς Του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη» (Ματθ.κη’19) και όχι “συμπορευθέντες πάντες τους εσμούς” αγωνιώντας «πλήν ο Υιός του Ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης;» (Λουκ.ιη’8)! 
 
Ας αφεθούν λοιπόν τα αγαπουλινίστικα για τον έτερον μιαρόν εσμόν των ιεραρχών, των ήδη υλοποιούντων την πρόβλεψιν του μακαριστού π.Ιωάννου Ρωμανίδου «από δω και πέρα το πρόβλημα για την Εκκλησία θα είναι οι Δεσποτάδες ποια πίστη έχουν» ή τα λεχθέντα του Αποστόλου Παύλου «ὅτι εἰσελεύσονται … λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου· καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν» (Πραξ.κ’29-30) ή την προφητείαν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού «Οἱ κληρικοὶ θὰ γίνουν οἱ χειρότεροι καὶ ἀσεβέστεροι τῶν ὅλων» και τόσων άλλων προφητών. Επίτηδες δεν ανέφερα τον μακαριστόν επίσκοπον Αυγουστίνον Καντιώτην, ο οποίος διαπιστώνων ότι «οι πιστοί, που αγωνίζονται για να κρατήσουν την Ορθοδοξία, είναι ολίγοι», προέτρεψε: 
 
«Μέσα στὴ γενεὰ μᾶς αὐτή, γενεὰ Σοδόμων καὶ Γομόρρας, γενεὰ ἀπίστων καὶ διεφθαρμένων ἀνθρώπων, γενεὰ πονηρὰ καὶ διεστραμμένη ἂπ ἄκρου εἰς ἄκρον, «στῶμεν καλῶς»! Σὰν στρατιώτης ποὺ κρατάει τὴ σημαία τοῦ Χριστοῦ, ἃς σταθοῦμε καλῶς! Κι ἂν ἀκόμα μείνεις ἕνας, ἀδελφέ μου, μὴν ἀπογοητευθεῖς. Κι ἂν ἀκόμα ὅλη ἡ πόλις ἢ τὸ χωριό σου, ἀρνηθοῦν τὸ Χριστό, σὺ μὴν τὸν ἀρνηθεῖς. Κι ἂν ἀκόμη πάνω στὸ κάθε σπίτι ὑψωθεῖ ἡ παντιέρα τοῦ διαβόλου, στὸ δικό σου τὸ σπίτι νὰ μὴν ὑψωθεῖ. Ἕνας νὰ μείνεις, πίστευε στὸ Θεό! Γιατί μπορεῖ νὰ εἶναι ψέματα τὰ ἄστρα, ψέματα ὁ ἥλιος, ψέματα ὁ κόσμος, ψέματα καὶ οἱ βασιλιάδες, ψέματα τὰ παλάτια, ὅλα νὰ εἶναι ψέματα· ἕνα δὲν εἶναι ψέμα, ὁ Κύριος ἠμῶν Ἰησοῦς Χριστός· ὅν, παῖδες, ὑμνεῖτε καὶ ὑπερυψοῦτε εἰς πάντας τους αἰώνας. Ἀμήν». 
 
Συμπληρώνω: ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΖΟΥΜΕ! 
 
Όλα αυτά διότι οι Ορθόδοξοι γνωρίζομεν καλώς ότι «μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ἄρχοντας, (…πολιτικούς τε καὶ θρησκευτικοὺς) ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» (Ψάλμ.ΡΜΕ΄3) και δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς άνθρωπος, Εμείς ομολογούμε Χριστόν λόγοις και έργοις, παραδινόμενοι εις χείρας Του. Εκείνος θα κάνει την αλλαγή, εμείς θα κριθούμε από την στάσιν μας. 
 
Με θάρρος λοιπόν ξεχώρισε από την ήρα, ξεχώρισε από τους πολιτικάντηδες, διαφοροποιήσου από τον σατανικόν εσμόν με την Αλήθεια του Χριστού! 
 
Διότι «κι ἂν ἀκόμα μείνεις ἕνας, ἀδελφέ μου, μὴν ἀπογοητευθεῖς» αρκεί να έχεις τον Χριστόν. Διότι Εκείνος είπε «Θαρσείτε εγώ είμι· μη φοβείσθε» (Ματθ.ιδ’27) και «…θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιω.ις’33). Διότι ποιός είναι ο κύριος στόχος σου; Να σώσεις κοσμικώς τους Έλληνες δια των εκλογών (που κανείς δεν θα το επιτύχει) ή πνευματικώς ομολογών Χριστόν, μαθητεύων τα Έθνη και κερδίζων την Ουράνιον Βασιλεία; Διότι «ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ.ς’33). Αμήν! 
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΘΕΣΕΣ ΑΡΗ .
ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΣΟΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.