20 Ιουλίου 2022

Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 20ής ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

Αφίσα της Τουρκικής Εισβολής του Αττίλα το 1974, που οι Τούρκοι ονόμαζαν υποκριτικά "Ειρηνευτική επιχείρηση"!!!
 
Του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη
 
Η Κυπριακή τραγωδία είναι αποτέλεσμα σειράς κολοσσιαίων λαθών μας από το 1952 μέχρι σήμερα, που και ο χειρότερος εχθρός μας δεν θα μπορούσε να προκαλέσει. Κάθε φορά πέφταμε στην παγίδα των αντιπάλων μας και μυαλό δε βάζαμε. Παραλάβαμε μια Ελληνική Κύπρο(με μια ασήμαντη Τουρκική μειοψηφία 18%) και παραδίδουμε μια διχοτομημένη Κύπρο με δύο συνιστώντα κράτη 50% έκαστο. Προσφάτως διάβασα την Τουρκική εκδοχή για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όπως την έγραψε ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Mehmet Ali Birand:
 
Είναι πράγματι να θλίβεται κανείς για την άφρονα και προδοτική πολιτική της χούντας Ιωαννίδη, που ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η Τουρκική αρμάδα εισβολής αυτοί ουδόλως ανησυχούσαν, αλλά σαν τη «στρουθοκάμηλο», κρύβονταν. Το άφρον πραξικόπημα κατά του Μακαρίου έδωσε τη χρυσή ευκαιρία στους Τούρκους στρατοκράτες να εισβάλουν στο νησί. Η χούντα όχι μόνον δεν έκανε τίποτα στο διπλωματικό πεδίο για να προλάβει την εισβολή, αλλά ούτε και στο στρατιωτικό για να την αποκρούσει. Γενική παράλυση είναι το κλίμα που επικρατούσε εκείνες τις αποφράδες ημέρες στην Αθήνα. Έτσι οι Τούρκοι δεν έκαναν απόβαση αλλά αποβίβαση στη νήσο. 
 
Αλλά και από πλευράς του αρχιεπισκόπου Μακαρίου έχουμε μια παράξενη αντιπατριωτική στάση που ουσιαστικά «έριχνε νερό» στο μύλο της Τουρκίας. Αντί να αποτρέψει την Τουρκική εισβολή, ο φιλόδοξος ρασοφόρος στην ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη 18η Ιουλίου 1974 είπε μεταξύ άλλων: 
- Οι Eλλαδίτες έχουν εισβάλει στην Κύπρο και λαμβάνουν χώρα αιματηρές μάχες στο νησί.
- Αυτοί είναι περισσότερο βάρβαροι από τους Τούρκους!
- Τανκ βρυχώνται στους δρόμους, απώλειες καταφθάνουν συνέχεια στα νοσοκομεία και η Ελληνική σημαία έχει υψωθεί σε όλα τα σπουδαία κτίρια.
- Αυτή η πράξη της κατοχής έχει πλήρως καταστρέψει την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της νήσου.
- Η Τουρκοκυπριακή Κοινότητα είναι επίσης σήμερα σε κίνδυνο…

 
Τότε ο υπουργός εξωτερικών της χούντας Παναγιωτάκης απήντησε:
“Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος εισήγαγε το βασίλειο του τρόμου στο νησί. Αυτός έχει κλείσει τους αντιπάλους του στη φυλακή.. ”
 
Ο τελευταίος διάλογος Ecevit - Sisco
 
Άξιος μνείας είναι και ο τελευταίος διάλογος Ecevit και Sisco:
Καθώς ο Ετζεβίτ το βράδυ της 19/7/1974 συνεχώς κοίταζε το ρολόι του, ο Σίσκο του είπε:
- «Εννοείτε ότι σας ομιλώ ασκόπως;»
- Ετζεβίτ: Ναι
- Σίσκο: Έχει ήδη η επιχείρηση αρχίσει;
- Ετζεβίτ: Πρόκειται ν’ αρχίσει. Τα αεροπλάνα έχουν ήδη απογειωθεί.
- Σίσκο: Καλώς τότε. Εγώ πρέπει να βιασθώ προς το αεροπλάνο μου.
- Ετζεβίτ: Αυτή είναι καλή ιδέα διότι το αεροδρόμιο σύντομα θα κλείσει. Δεν θα ήθελα να φύγετε τόσο βιαστικά, αλλά είναι καλύτερα να μην είσθε εδώ κατά την έναρξη των επιχειρήσεων. 
 
Έτσι τελείωσε το συνωμοτικό παζάρι μεταξύ Αθηνών-Αγκύρας του μοιραίου μεσολαβητή του πόλεμου κ. Σίσκο και υποθέτουμε ότι ανέφερε με υπερηφάνεια στον αρχισφαγέα Χ. Κίσσιγκερ το «Mission accomplished». Έτοιμος να αναφέρει ότι η «αποστολή εξετελέσθη» ήτο και ο «υπάλληλος» Γ.Γ του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν και οι δικοί μας μισέλληνες (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης, Κωνσταντόπουλος και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ) στα αφεντικά τους μετά το Δημοψήφισμα 2004 για την επιβολή του Σχεδίου Αννάν στην Κύπρο . Αλλά δεν τους βγήκε, γιατί ο Κυπριακός λαός τους απέκρουσε με το ηρωικό του ΟΧΙ  
 
Και η συνωμοσία συνεχίσθηκε στις Βρυξέλλες . Η Κύπρος είναι πιασμένη στα δίχτυα της Αμερικανο-σιωνιστικής και Βρετανικής Αράχνης. Ο φοβερότερος όμως εχθρός είναι το Ρωμαίικο κρατίδιο των Αθηνών. Η προδοσία εκ των ένδον. 
 
Όμως ως τώρα ουδείς εκ των πραξικοπηματιών κατά Μακαρίου και προδοσίας της Κύπρου σύρθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και οι ΗΠΑ ως τώρα σαν υπεύθυνες για την Τουρκική εισβολή στο νησί της Αφροδίτης δεν έκαναν κάτι ώστε να επανορθώσουν το μέγα ιστορικό και ανθρωπιστικό κακούργημα της εισβολής 1974 του Αττίλα. Αυτή η εισβολή αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού ισοδυναμεί με μείζονα γενοκτονία του Κυπριακού λαού και ουδείς έχει καθίσει στο εδώλιο της διεθνούς δικαιοσύνης. Αν δεν υπάρξει κάθαρση δε θα υπάρξει απελευθέρωση της Κύπρου.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ μου όσον αφορά προδοσία χούντας και περί Μακαρίου, εν συντομία μας κάλυψες και καλό θα ήταν οι αναγνώστες να μελετήσουν προσεκτικά την ομιλία Μακαρίου στον ΟΗΕ λίγες ώρες πριν την εισβολή. Ενδεικτικά ...

Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ του ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ στο ...https://www.makeleio.gr › η-προδοτι...·
Αυτά τα απίστευτα είπε ο Μακάριος στον ΟΗΕ στις 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 , 24 ώρες πριν από την τουρκική εισβολή επί του πατρίου εδάφους μας! Την εκάλεσε… Την εδικαίωσε ...

Υπάρχουν και άλλες τοποθετήσεις και απόψεις ... Ας μελετηθούν και αυτές ...
Όσον αφορά στάση Καραμανλή προσθέτω ένα ενδεικτικό απόσπασμα...
«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ!» Είπε ο Στρατηγός Γρ. Μπονάνος, Αρχηγός Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Και την ...
14η Αυγούστου. Β΄ Εισβολή – Αττίλας 2.
«Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!» Κ. Καραμανλής.
Απόσπασμα.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 14 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια του Αττίλα ΙΙ και όταν ο τότε Προεδρος Γλαύκος Κληρίδης απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια …. «για να μην κατασφαγώμεν», ασυγκίνητος έκανε την περίφημη δήλωση: «Η Κύπρος κείται μακράν». Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνόψισε την αδυναμία, απροθυμία και δειλία της νέας τότε κυβέρνησής του να συνδράμει την Κύπρo εναντίον της τουρκικής εισβολής. Έτσι, οι Τούρκοι εισβολείς, παρά την σθεναρή αντίσταση της άοπλης Εθνικής Φρουράς κατέλαβαν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, διχοτομώντας το νησί. Η Κύπρος λοιπόν, «έκειτο μακράν « για τα υπερσύγχρονα τελευταίου τύπου Φάντομς και με δεδομένη την αεροπορική υπεροχή μας έναντι των Τούρκων, ενώ ήταν κοντά για τις Τριήρεις του Κίμωνα το 450 π. Χ. Που προσέτρεξε να βοηθήσει την Ελληνική Κύπρο που απειλείτο από τους Πέρσες…. Και τους κατατρόπωσε….. ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ…. Ο ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ ... ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΧΥΝΟΝΤΑΙ ....

Σημειώνεται ότι ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γεώργιος Μαύρος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό το Κ. Καραμανλή, όταν έληξαν άδοξα οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Τούρκους και διαφαινόταν πλέον ότι η Τουρκία θα προχωρούσε σε κατάληψη νέων Κυπριακών εδαφών, προς τιμή του δήλωσε μετά το τέλος της διάσκεψης και ενώπιον του Γλαύκου Κληρίδη…. Μεταξύ πολέμου και ντροπής θα επιλέξουμε το πρώτο…. Επική φράση που βρήκε σύμφωνο και τον Γλαύκο Κληρίδη και τον τότε Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Ομήρου….

Ο Καραμανλής σε λίγες ώρες και όταν πλέον ήταν σε εξέλιξη η νέα εισβολή των Τούρκων, δηλώνει ιταμά στον Γλαύκο Κληρίδη… Άλλο τι λέει ο Μαύρος και άλλο τι θα αποφασίσω ΕΓΩ. Και μεταξύ πολέμου και ντροπής επέλεξε το δεύτερο……

Σημειώνεται ότι μετά την άρνηση να βοηθηθεί η Κύπρος, οι κ.κ. Κληρίδης και Ομήρου απευθύνθηκαν στον Καραμανλή με πολύ έντονες εκφράσεις… Εάν μας αφήσετε να κατασφαγώμεν … πρέπει να ντρέπεσθαι….. Ακολούθησε ..έντονος διάλογος και αποχώρηση χωρίς καν να ανταλλάξουν χειραψία… Ο κ. Ομήρου μόλις έφτασαν στην Κύπρο σε ένδειξη δυσαρέσκειας και ντροπής για την στάση του Καραμανλή παραιτήθηκε. Ήδη ο Κυπριακός λαός εγκαταλελειμμένος κατασφαζόταν … ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΝΙΨΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΤΡΙΨΕ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ .... Σημειώνεται ότι ο Καραμανλής ποτέ το πόδι του δεν πάτησε στην Ελληνική Κύπρο ...!!!!!
Τα πιο πάνω από σχετικά μου άρθρα με πηγές ιστορικό αρχείο Γλαύκου Κληρίδη, Γ. Ομήρου και Π. Κούρου, που ήταν παρόντες ....
Α.Α.



Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.