11 Απριλίου 2022

Η Ρωσία συμμετέχει στο κέντρο για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (WEF)

20 Οκτωβρίου 2021, Anti-Empire, World Economic Forum - Διάβαστε το εδώ. 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Μόσχα, Ρωσία, 13 Οκτωβρίου 2021 - Η Ρωσία θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Σήμερα, οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ανακοίνωσαν το Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση της Ρωσίας. 
 
Ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου του Φόρουμ, το νέο Κέντρο θα φέρει σε επαφή κορυφαίες επιχειρήσεις, φορείς χάραξης πολιτικής και μέλη της κοινωνίας των πολιτών για να συνδιαμορφώσουν και να δοκιμάσουν καινοτόμες προσεγγίσεις για τη διακυβέρνηση της τεχνολογίας. 
 
Τα τελευταία πέντε χρόνια, το δίκτυο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Centre for the Fourth Industrial Revolution επεκτάθηκε σε 15 χώρες. Ομάδες έργου εργάστηκαν σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την οικοδόμηση νέων πολιτικών για την πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και εμπορικών αεροσκαφών στον ίδιο εναέριο χώρο, την κρατική προμήθεια τεχνητής νοημοσύνης και την επιτάχυνση της υπεύθυνης ανάπτυξης της αλυσίδας μπλοκ (blockchain) σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. 
 
Το Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στη Ρωσία θα φιλοξενηθεί από την ANO Digital Economy στη Μόσχα. Θα εργαστεί σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των πραγμάτων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους τους. 
 
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Børge Brende και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Chernyshenko, υπέγραψαν εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης τη συμφωνία σήμερα στη Μόσχα. 
 
"Η ταχεία τεχνολογική ανακάλυψη διαταράσσει τα οικονομικά και κοινωνικά μας συστήματα. Για τη διαχείριση αυτής της αλλαγής απαιτείται συντονισμένη, προσανατολισμένη στον αντίκτυπο δράση", λέει ο Børge Brende, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. "Το νέο Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στη Μόσχα θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του παγκόσμιου δικτύου του Φόρουμ. Είναι σημαντικό να εργαστούμε διασυνοριακά για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω". 
 
"Σήμερα, η Ρωσία οικοδομεί ενεργά την ψηφιακή οικονομία στον βιομηχανικό και κοινωνικό τομέα, καθώς και στη δημόσια διοίκηση", δήλωσε ο Dmitry Chernyshenko, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. "Είμαστε τώρα μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επαναστατικής ανάπτυξης. Ο κύριος σκοπός του Κέντρου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση της Μόσχας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ρόλο της Ρωσίας ως μέρος της παγκόσμιας κοινότητας εμπειρογνωμόνων. Πρόκειται για μια ευκαιρία να μοιραστούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους εταίρους του σε όλο τον κόσμο". 
 
Ο Chernyshenko συνέχισε: "Υπάρχουν σχέδια για την έναρξη πιλοτικών έργων σχετικά με τα νομικά πρωτόκολλα, την τεχνητή νοημοσύνη και το IoT μαζί με το Φόρουμ στο Κέντρο. Τα πρώτα έργα θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και θα περιλαμβάνουν αυτοκινούμενα αυτοκίνητα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ιατρική και επεξεργασία δεδομένων. Η Ρωσία εφαρμόζει ενεργά τις τεχνολογίες ΤΝ τα τελευταία χρόνια. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 800 τέτοιες λύσεις και ορισμένες από αυτές είναι ήδη ορατές στις διεθνείς αγορές. Σε γενικές γραμμές, η συνεργασία με το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους τομείς, όπως η πολιτική δεδομένων, οι έξυπνες πόλεις, η υποστήριξη των εξαγωγών και η προώθηση των ρωσικών τεχνολογιών πληροφορικής σε ξένες αγορές". 
 
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενταχθούμε στο παγκόσμιο δίκτυο των Κέντρων για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΑΝΟ "Ψηφιακή οικονομία" Evgeny Kovnir. "Ο οργανισμός μας συγκεντρώνει κορυφαίες ρωσικές εταιρείες τεχνολογίας. Θα συνεργαστούμε με τους ηγέτες αυτών των εταιρειών και σε όλο το δίκτυο για να διερευνήσουμε και να εφαρμόσουμε τις καλύτερες διεθνείς λύσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, το IoT και την πολιτική δεδομένων. Θα μεταφέρουμε τις προόδους της Ρωσίας σε αυτούς τους τομείς στο παγκόσμιο δίκτυο και θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση της παγκόσμιας προόδου στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση". 
 
Πηγή: World Economic Forum Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 
 
Δικτυογραφία:
Russia Joins Centre for the Fourth Industrial Revolution – Anti-Empire
https://anti-empire.com/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution/

Σχόλιο Θάνου
 
Είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει ότι η Ρωσία συμμετείχε ενεργά σε κάποια νεοταξικά σχέδια αλλά, να επισημάνουμε επίσης για τους αναγνώστες μας την ημερομηνία του άρθρου. 
20 Οκτωβρίου 2021 (προ του πολέμου).
Σήμερα δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά ισχύει και τι έχει καταργηθεί....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.