12 Απριλίου 2022

Προσωπικώς, δεν θα ήθελα καθόλου να ήμουν Μητσοτάκης σήμερα

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Διάβασα χτες-προχτές ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο « Ετοιμάζουν ψηφοδέλτια στη ΝΔ» και ότι «Θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αυτοδιοικητικών καθ’ υπόδειξη Μαξίμου». Πολύ πιθανόν, έστω κι αν η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου είναι ότι - κατηγορηματικά μάλιστα- πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν.
 
Ένας προβληματισμός: Γιατί άραγε να καίγεται ο Μητσοτάκης να αρχίσει μια τέτοια ζύμωση ένα –και βάλε- χρόνο νωρίτερα, μια ζύμωση που σίγουρα θα προκαλέσει δυσαρέσκειες στα στελέχη . ιδιαίτερα αφού είναι γνωστό ότι τον τελευταίο λόγο στην επιογή των υποψηφίων θα έχει μόνο ο πρωθυπουργός; Άλλος ένας προβληματισμός: Τι θα πει «μεγάλη συμμετοχή αυτοδιοικητικών»; Εννοούμε Δημάρχων ή Περιφερειαρχών; Η και συμβούλων; Γιατί αν πρόκειται να διαλέξει υποψήφιους βουλευτές από τους Δημάρχους /Περιφερειάρχες, θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει ΚΑΙ υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για τις Αυτοδιοικητικές. Και αν ψάξει και υποψηφίους από τους συμβούλους, τότε άλλη δουλειά δεν θα έχει χρόνο να κάνει. 
 
Το ίδιο άρθρο διάβασα ότι «είναι αποφασισμένους να µην αλλοιώσει το προφίλ των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων , λόγω της καθόδου ενός σηµαντικού αριθµού εξωκοινοβουλευτικών στελεχών της κυβέρνησης» και ότι στόχος του Μαξίµου είναι να συµπεριληφθεί µόνο ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός ή υφυπουργός σε κάθε εκλογική περιφέρεια». Και κατά τον συγγραφέα του άρθρου, « ο κανόνας αυτός δύσκολα θα βρει εφαρµογή στο σύνολο των περιφερειών, ειδικά στα µεγάλα αστικά κέντρα». 
 
Αν και αντιμετωπίζω πάντα με σχετικό σκεπτικισμό τέτοια άρθρα, ομολογώ ότι ο αρθρογράφος δείχνει να ξέρει το σκεπτικό του Μητσοτάκη, να έχει πληροφορίες, να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και να είναι πρόθυμος να «πάρει ρίσκο» με τις προβλέψεις του. Διότι στις διάφορες «προβλέψεις» του, ανακατεύει νυν βουλευτές, πολιτευτές, εξωκοινοβουλευτικούς, αυτοδιοικητικούς κι ένας Θεός ξέρει ποιους άλλους ακόμα χωρίς να γνωρίζει ΠΟΣΟΥΣ βουλευτές θα εκλέξει η Νέα Δημοκρατία. Τον Ιούλιο του 2019 εξέλεξε 158. Το 2015, εξέλεξε 76. Το 2012, 129. Το 2009, 91. Και το 2007, 152. Υπεραπλουστεύοντας τα πράγματα, στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις, ο μέσος όρος εκλεγμένων βουλευτών της Ν.Δ. «βγαίνει» 121.  
 
Προσωπικά δεν θεωρώ πιθανό να χάσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες εκλογές, πρόωρες ή «κανονικές». Αλλά το τι θεωρώ εγώ πιθανόν δεν σημαίνει τίποτε, ανάλογα και με το εκλογικό σύστημα. Αλλά αν τις κερδίσει με απλή αναλογική; Πόσους λιγότερους από τους αναγκαίους 151 θα «βγάλει»; Και είμαι βέβαιος ότι ανεξάρτητα από την αισιοδοξία που οφείλει να έχει ο οποιοσδήποτε αρχηγός, ο σημερινός πρωθυπουργός τις κάνει οπωσδήποτε αυτές τις σκέψεις. ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ θα παίξουν το ρόλο τους στους σχεδιασμούς του ψηφοδελτίου του. Το πώς θα κάνει κυβέρνηση ανεξάρτητα από τον αριθμό των εδρών. 
 
Βάλτε μέσα στην εξίσωση των προβλέψεων και τη δυναμική του κάθε υποψήφιου, ανεξάρτητα του αν είναι εκλεγμένος, εξωκοινοβουλευτικός, απλός πολιτευτής, εκλεγμένος αυτοδιοικητικός, εκ προσωπικοτήτων, εκ μετεγγραφής ή τέως/πρώην εκλεγμένος και τότε θα καταλάβετε τον πονοκέφαλο του πρωθυπουργού και του αόριστου «Μαξίμου» εν όψει του καταρτισμού ψηφοδελτίων. ΑΝ ξεκίνησε αυτός ο καταρτισμός από τώρα . Και αυτή είναι η …πτωχή μου γνώμη σήμερα που δεν ξέρουμε ακόμα την έκβαση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τη διαμόρφωση, θέσεων και απόψεων εντός της Ευρωπαικής Ένωσης, των νέων παραμέτρων της Παγκόσμιας Ισορροπίας και –κυρίως- Οικονομίας, των αντοχών του Ελληνικού λαού και τόσων άλλων παραγόντων που επηρεάζουν, άμεσα ή έμμεσα την κατάσταση. 
 
Ολοκληρώνοντας την άποψή μου: Προσωπικώς δεν θα ήθελα ΚΑΘΟΛΟΥ να ήμουν Μητσοτάκης σήμερα.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά και εγώ δεν θα επιθυμούσα να είμαι κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς και να συμμετέχω στην κατάπτωση και ευτελισμότων αξιών αυτού του καλού Ελληνικού λαού, που ευκολόπιστος είναι και πάντα εξαπατημένος ... Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν.
Οι σημερινοί μας άρχοντες το προσωπικό τους συμφέρον κοιτάνε και το του λαού το παρατάνε....
Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω.
Ο μοναδικός Εθνάρχης Καποδίστριας έλεγε: Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν. Κάποιος να τον μιμηθεί ..;
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.