19 Μαρτίου 2022

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Ο πόλεμος της Ουκρανίας θα μείνει ως ο χαμένος πόλεμος του Πούτιν. Ασφαλώς αυτός μπορούσε να κερδηθεί με άλλα μέσα. Ενώ είχε το δίκιο με το μέρος της η Ρωσία –όπως οι ΗΠΑ το 1963 με τους σοβιετικούς πυραύλους στην Κούβα το έχασε με τον εγκληματικό του πόλεμο. Τότε επικράτησε νηφαλιότητα μεταξύ των Κέννεντι και Κρούτσεφ και δεν κατέληγε σε πυρηνικό πόλεμο. Τώρα ο κόσμος αγωνιά για ενδεχόμενο Πυρηνικό «Αρμαγεδδώνα». Με την επιλογή του άστοχου και καταδικαστέου πολέμου, ο Πούτιν έχασε την παγκόσμια κοινή γνώμη και τον πόλεμο προκαταβολικά. Και τούτο διότι η κοινή γνώμη έχει κουραστεί με τους πολέμους και διακαώς επιθυμεί την Ειρήνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικοί και των δύο στρατοπέδων υπήρξαν περισσότερο συγκρατημένοι σε σχέση με τους πολιτικούς οι οποίοι ήταν έξαλλοι και φιλοπόλεμοι.
 
Σήμερα οι πόλεμοι είναι καταδικαστέοι Αντί να λύσουν τα προβλήματα δημιουργούν περισσότερα και αναφέρομαι: 1/ στους δύο πολέμους των ΗΠΑ στο Ιράκ (2 εκατομ. νεκροί, αστρονομικά έξοδα) και το αποτέλεσμα ήταν η αστάθεια της περιοχής 2/ Πόλεμος στη Λιβύη όπου κατέστρεψαν το κράτος του Καντάφι και άφησαν πίσω τους δύο κρατίδια και χάος, 3/ Εισβολή και κατοχή της Β. Κύπρου από τους Τούρκους η οποία δημιούργησε τεράστια τραγωδία, συγκριτικά ανώτερη κάθε άλλου πολέμου και παρατεταμένη αστάθεια, 4/ Εισβολή στη Συρία με 200.000 νεκρούς και 10 εκατομ. πρόσφυγες κ.ο.κ 
 
Πολλαπλάσια τα θύματα εντός Πόλεων Στην εποχή μας οι πόλεμοι παλαιού τύπου είναι ανεπίτρεπτοι και απαράδεκτοι στο κοινό αίσθημα διότι δημιουργούν εκατόμβες θαμάτων εντός των πόλεων, για την κατάληψη των οποίων απαιτείται η ισοπέδωση τους. Τα άρματα μάχης εντός πόλεων γίνονται εύκολη λεία των ακροβολιστών καθώς και τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι καταρρίπτονται από ελαφρά αντιαεροπορικά όπλα. Ο πόλεμος θα επιφέρει στη Ρωσία αμφίβολα αποτελέσματα αλλά η ζημία είναι υπερβολική και δυσανάλογη σε αίμα , σε χρήμα και σε παγκόσμια κατακραυγή. 
 
Οι κυρώσεις έδρασαν αμφίστομα Βραχυπρόθεσμα αυτές έπληξαν λιγότερο τη Ρωσία και άμεσα τη Δύση και τον λοιπό κόσμο , λόγω των κατακόρυφων ανατιμήσεων και ελλείψεων σε ενέργεια, τροφές, μέταλλα και σε όλα τα προϊόντα της αγοράς.
 
Νικήτρια βγήκε η Παλλαϊκή Άμυνα και ο ψυχολογικός Πόλεμος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι που προβλήθηκε ευρέως από τα παγκόσμια ΜΜΕ που προβάλουν. Αυτά προβάλλουν την Ουκρανική αντίσταση και καταδικάζουν τη Ρωσική επίθεση. 
 
Η Τραγωδία των Προσφύγων. Το προσφυγικό πρόβλημα παίζει πρωτεύοντα ρόλο γιατί προβάλλει το δράμα της σύγχρονης κοινωνίας όταν στερείται στέγης, ρεύματος, ύδατος και θέρμανσης και είναι στο έλεος των διασταυρούμενων πυρών εντός των κατεστραμμένων πόλεων. 
 
Με ποια άλλα μέσα θα μπορούσε η Ρωσία να εκβιάσει το αποτέλεσμα αντί του πολέμου που ουσιαστικά στράφηκε εναντίον της; 
 
1/ Διπλωματικά μέσα:
α/ Διαφωτιστική εκστρατεία της Ρωσικής διπλωματίας για το «δίκαιο» αίτημα την εξαίρεση της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ.
β/ Προσέγγιση Ρωσίας - Κίνας σαν μοχλό πίεσης προς τη Δύση, καθώς και σε άλλα θέματα δυτικού ενδιαφέροντος
2/ Οικονομικά μέτρα που βλάπτουν τα δυτικά συμφέροντα όπως: Απειλή, περιορισμό ή και διακοπή της ενέργειας, λιπασμάτων, σιτηρών, μετάλλων και λοιπών κρίσιμων ειδών απαραίτητων στην βιομηχανία της Ε.Ε. Αντίθεται η Ρωσία ακόμη και μετά την λήψη των δρακόντειων κυρώσεων σε βάρος της συνέχισε να στέλνει ενέργεια στην Ε.Ε.
 
Ο Πούτιν «εγκληματίας πολέμου»; Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο πρόεδρος Πούτιν στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης θεωρείται «εγκληματίας πολέμου» και καμένο χαρτί για τη Ρωσία. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσει την άφρονα επίθεση και την «πύρρεια νίκη» του. Και αυτό θα γίνει, είτε με την παραίτηση του λόγω κατακραυγής, είτε με την βίαιη αντικατάσταση του, είτε τέλος με την παραπομπή του σε «Ειδικό Δικαστήριο» Ουαί τοις ηττημένοις κ. Πούτιν!! 
 
Αμφικτύων
19/3/ 22
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://amphiktyon.org



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηττημένος του πολέμου ο Πούτιν, αφού ακόμη και μέχρι την 3η βδομάδα δεν πέτυχε των στόχων του, όμως κυρίως χαμένος είναι ο άμαχος Ουκρανικός λαός. Κατά την εισβολή (Κακά τα ψέματα. Οι εισβολές είναι εισβολές και δεν υπάρχει συμβατό συνώνυμο) των βαρβάρων στη Κύπρο,(82 εκατομ. τότε κατά 600 χιλ. Κυπραίων) οι Κύπριοι με οπλισμό του ΒΠΠ, καθήλωσαν τους εισβολείς στο 3% και αργότερα επί πολύ στο 8% ... Μετά ούτε σφαίρα αυτοκτονίας μας δεν υπήρχε και εάλω το 37%, αφού προδοθήκαμε και εγκαταλειφθήκαμε από όλους ... "φίλους και συγγενείς". Μισός αιώνας πέρασε σχεδόν και η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά τετελεσμένα δημιούργησε... Είπε τότε ο Δτής της ηρωϊκής ΕΛΛΔΥΚ Σταυρουλόπουλος ... ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ. Και τι έγινε Στρατηγέ μου; Ακόμη μέχρι σήμερα και προδιδόμαστε και εγκαταλελειμμένοι είμαστε ... ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ.. Κυρώσεις στους Ρώσους εισβολείς λοιπόν, αλλά κυρώσεις στην Τουρκία μηδέν ... που στο τέλος κερδισμένη είναι. Και οι Κυπραίοι καρτερούμε μέρα νύχτα να φυσήξει ένας αέρας...50 χρόνια σχεδόν και ας ευχόμαστε ο αέρας να είναι ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ και όχι νέας συμφοράς, αφού ισχύουν ακόμη τα προδοτικά δόγματα του 74 ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ και ακολούθως Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ.
Και οι αφελείς Ουκρανοί στηρίζουν τις ελπίδες τους ... στο θίασο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΗΕ και Σια... Φρούδες ελπίδες για όλους τους αδύναμους λαούς .... Και εδώ τετελεσμένα θα υπάρξουν και τα εκατομμύρια πρόσφυγες με κυάλια θα βλέπουν την κατεχόμενη γη τους .... όπως σήμερα και εμείς...
ΑΑ

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Όταν οι Γερμανοί έφευγαν από την Ελλάδα

οι συνεργάτες τους οι τσάμηδες
(οι τουρκαλβανοί δηλαδή)

που είχαν τσακίσει, κατακλέψει
και τραμπουκίσει τον λαό όλα τα χρόνια της κατοχής...

εξαφανίστηκαν με τις οικογένειές τους...στην Αλβανία
έγιναν δηλαδή αυτό που σήμερα λέμε -αδιακρίτως-...πρόσφυγες(!)

...ας μήν είμαστε λοιπόν αφελείς...

υπάρχει το άσπρο και υπάρχει και το μαύρο...
άς έχουμε μιά στάλα διάκριση...
κι άς μην καταναλώνουμε τα άφθονα ψέμματα
και τα δακρύβρεχτα σαλιαρίσματα τών
χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων...!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ορθόν Δον Κιχ ο τι...
Και κατα την δικη μου γνωμη ουδεμιαν σχεση εχει η εισβολη των βαρβαρων Τουρκων στην Ελληνικη μας Κυπρο με την οποια ουδεμιαν σχεση ιστορικα, πολιτισμικα και εθνικα έχουν (αφού ακομα και οι Τουρκοκυπριοι ειναι εξισλαμισμενοι Ελληνες φυλετικά...) με την εισβολή της Ρωσίας στην κοιτίδα του Εθνους της που ειναι η Ουκρανία... Ενα τεχνητό κράτος που επί αιώνες αποτελούσε ρωσικη επαρχία και μαλιστα το κέντρο του πολιτισμού της...

Πάντως θα ηθελα να πω ότι δεν υπαρχουν πολλες αληθειες.... Ενα ειναι το άσπρο και ενα ειναι το μαύρο....
Απλά κάποιοι επιτηδειοι συνηθως προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο και το αντιστροφο και περιπλεκουν τα πραγματα αναλόγως με τα συμφέροντα τους....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.