9 Φεβρουαρίου 2022

Αποκάλυψη: Φρικτά ψέμματα των «τηλε-ειδικών για τους χιλιάδες θανάτους

Η Δανία και όχι μόνο «ξεμπροστιάζει» Βασιλακόπουλο και Παγώνη που διχάζουν την κοινωνία υποστηρίζοντας ότι «για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι» – Με παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού και 52.341 κρούσματα μ.ο. το Ισραήλ έχει 65 θανάτους μ.ο. την ημέρα, ενώ η Ελλάδα με 18.122 μ.ο. κρουσμάτων έχει 103 θανάτους μ.ο. κάθε ημέρα! Επιβεβαιώνεται ότι το ΕΣΥ έχει διαλυθεί από την κυβέρνηση των «αρίστων»
 
Με ασύστολα ψέματα -«κρυμμένοι» πίσω από το ακαταδίωκτο- επιχειρούν οι «τηλε-ειδικοί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διχάζουν την κοινωνία για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου και των αρμόδιων υπουργών σε σχέση με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς (την ώρα που η μακάβρια λίστα αυξάνεται όλο και περισσότερο, καθημερινά). Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του κ. Θεόδ. Βασιλακόπουλου και της κυρίας Ματ. Παγώνη, οι οποίοι πριν από 2 ημέρες, υποστήριξαν ότι ο αριθμός των νεκρών στη Δανία είναι χαμηλός επειδή έχει εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού.
 
Το antinews.gr αποκαλύπτει ότι ο ισχυρισμός τους σε σχέση με τα ποσοστά εμβολιασμού στη Δανία είναι ψευδής και παραπλανητικός. Με τη σειρά τους, τα δεδομένα που προκύπτουν από τη σύγκριση της Ελλάδας με το Ισραήλ έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ένα μεγάλο μέρος των χιλιάδων θανάτων δεν οφείλεται στους μη εμβολιασμένους αλλά, προφανώς, στην πλήρη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και του ΕΣΥ επί των ημερών της διακυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των «συν αυτώ».  
 
Η κυρία Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, «άστραψε και βρόντηξε» κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην πρωινή εκπομπή του Antenna, στις 6 Φεβρουαρίου («πρωινοί τύποι», με τον Ν. Ρογκάκο και Παν. Στάθη) όταν ο δημοσιογράφος… τόλμησε να ψελλίσει ότι στη Δανία «σφύριξαν» τη λήξη των περιοριστικών μέτρων επειδή έχουν πετύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. «Η Δανία έχει ποσοστό εμβολιασμένων 90%», τόνισε η κυρία Παγώνη, ζητώντας να μην γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα σε διαφορετικά μεγέθη!!  
 
Με την άποψη της συμφώνησε στη συνέχεια και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής, ο οποίος πολλές φορές έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη με ακραίες απόψεις σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και στους οποίους επιρρίπτει σχεδόν το σύνολο των ευθυνών για τα τραγικά αποτελέσματα που καταγράφονται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, εκτίμησε μάλιστα ότι «αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι δεν θα είχαμε 100 θανάτους την ημέρα, αλλά 15 όπως έχει η Δανία»!  
 
Είπαν ψέματα
 
Ισχύουν, όμως, όσα ισχυρίστηκαν η κυρία Παγώνη και ο κ. Βασιλακόπουλος; Όπως αποκαλύπτει το antinews.gr, αναλύοντας και συγκρίνοντας τα δεδομένα ανάμεσα στη Δανία και την Ελλάδα αλλά εξετάζοντας και τα στοιχεία από το Ισραήλ, οι δύο «τηλε-ειδικοί» είτε λένε καταφανή ψέματα, είτε δεν έχουν ιδέα σε σχέση με όσα συμβαίνουν σε αυτές τις δύο χώρες και απλά επαναφέρουν στις καθημερινές τηλεοπτικές παρουσίες το αφήγημα της επίρριψης ευθυνών στους ανεμβολίαστους, αφενός για να καλύψουν την κυβέρνηση, αφετέρου για να αποποιηθούν οι ίδιοι τα όσα ενδέχεται να τους βαραίνουν.  
 
Οι λόγοι για τους οποίους οι ισχυρισμοί των συγκεκριμένων «τηλε-ειδικών» είναι ψευδείς, είναι οι εξής:  
 
1) Στη Δανία τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι στο 90% του πληθυσμό, όπως ανέφεραν. Μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου, μια δόση είχε κάνει το 83,1% του πληθυσμού, 2 δόσεις το 81,2% και «αναμνηστική» μόλις το 61,4%. Στην Ελλάδα, τα αντίστοιχα, με βάση τον αριθμό των δόσεων, ποσοστά είναι: 72,71%, 68,6% και 46,2%. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και συγκεκριμένα τόσο που να δικαιολογούν τους 24.094 θανάτους με Covid19 στην Ελλάδα, έναντι μόλις 3.881 στη Δανία!  
 
2) Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η διαφορά της τάξης του 32,9% στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει αναμνηστική δόση ανάμεσα στη Δανία και στην Ελλάδα, τότε οι θάνατοι δεν θα έπρεπε να είχαν ξεπεράσει στη χώρα μας τους 5.160, δηλαδή θα έπρεπε να είναι περίπου 18.900 λιγότεροι από όσους ήδη έχουν καταγραφεί.  
 
3) Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο μέσος όρος των κρουσμάτων, τις τελευταίες 7 ημέρες, στη Δανία είναι 41.365, ο αντίστοιχος μ.ο. θανάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα είναι 20 την ημέρα. Στην Ελλάδα, τις τελευταίες 7 ημέρες ο μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν 18.122 και ο μ.ο. των θανάτων ήταν 103 ημερησίως!  
 
Το Ισραήλ διαλύει τις ψευδαισθήσεις  
 
Την εκτίμηση ότι οι χιλιάδες θάνατοι στην Ελλάδα δεν οφείλονται στους ανεμβολίαστους αλλά στη διάλυση του ΕΣΥ επί ημερών Μητσοτάκη και συν αυτώ «τηλε-ειδικών» (κανείς δεν ξεχνά ότι περίπου 7.000 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα Υγείας, επί της ουσίας να μην λειτουργεί), ενισχύεται -έως και επιβεβαιώνεται- από τη σύγκριση των δεδομένων που επικρατούν στην Ελλάδα, με τα αντίστοιχα του Ισραήλ (μιας χώρας με περίπου ανάλογο πληθυσμό).  
 
Το Ισραήλ έχει 9,18 εκατ. πληθυσμό και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της Ελλάδας: μια δόση έχει κάνει το 72,6% του πληθυσμού του, δύο δόσεις το 66,2% και «αναμνηστική» το 55,5%.  
 
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες είχε 52.341 κρούσματα μέσο όρο κάθε ημέρα, 65 θανάτους μ.ο. ανά ημέρα και συνολικά μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των νεκρών με κορονοϊό ήταν 9.180. Πολύ απλά, αν και το Ισραήλ έχει παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού με την Ελλάδα και υπερδιπλάσια κρούσματα καθημερινά, ο αριθμός του ημερήσιου μέσου όρου των νεκρών είναι 40% χαμηλότερος από της Ελλάδας ενώ στο σύνολο των θανάτων, η χώρα μας έχει 14.914 περισσότερους!  
 
Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, πολλά από όσα ισχυρίζονται, διχάζοντας την κοινωνία, οι «τηλε-ειδικοί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν παίρνουν… «άριστα» αλλά κάτω από τη βάση. Είτε έχουν άγνοια και τα αφηγήματα τους τα στηρίζουν σε «non paper» ατεκμηρίωτων επιχειρημάτων, είτε λένε κατάφωρα ψέματα. 
 
Πηγή κειμένου: Antinews.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.