9 Φεβρουαρίου 2022

Μερικές απορίες για όσα βλέπουμε στην τηλεόραση (Για τον εμβολιασμό των παιδιών)

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών. Τα επιχειρήματα υπέρ του εμβολιασμού.
 
(Ο εμβολιασμός των παιδιών) Φυσικά και υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν για να στηρίξουν τον εμβολιασμό κατά του Sars-Cov-2. Και μάλιστα πειστικά επιχειρήματα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν και να πείσουν όσους ακόμη το σκέπτονται. Σε κάθε περίπτωση να δώσει λαβή για ουσιαστικό προβληματισμό. Γι’ αυτό δε χρειάζεται η φτηνή προπαγάνδα που τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε υπό τύπον διαφημιστικού σποτ στις τηλεοράσεις μας.  
 
Όσοι το έχετε παρακολουθήσει, δύο νέοι γονείς συζητούν στην κουζίνα του σπιτιού τους. Ο προβληματισμός τους αφορά αν πρέπει να εμβολιάσουν το παιδί τους. Κι εκεί στη συζήτηση ξεπροβάλλουν τα διάφορα επιχειρήματα:  
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών: “Ένα εμβόλιο είναι και αυτό“.  
 
«Βέβαια έχει κάνει όλα τα άλλα εμβόλια. Ένα εμβόλιο είναι και αυτό». Τελικά ένα από τα πολλά εμβόλια είναι και αυτό; Το ακούσαμε αρχικά από τα χείλη του Πρωθυπουργού που αναφέρθηκε στη μητέρα του και την ατυχία να προσβληθεί από πολυομυελίτιδα, μια νόσο για την οποία σήμερα υπάρχει εμβόλιο. Στη συνέχεια το ακούσαμε από τα χείλη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και του Μεσσηνίας που είχαν την υπομονή να μετρήσουν το πόσα εμβόλια έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Ύστερα το ακούσαμε από δημοσιογράφους του στρατευμένου Τύπου. Ένα λοιπόν από τα πολλά; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.Τα κλασσικά εμβόλια που κυκλοφορούν χρειάστηκε να δοκιμαστούν για πολλά χρόνια και μάλιστα αφού κυκλοφόρησαν να υποστούν βελτιώσεις εξαιτίας αδυναμιών που παρουσιάστηκαν. Ειδικά π.χ. για το εμβόλιο της πολυομυελίτιδας στην αρχική τους μορφή υπήρξαν παιδιά που παρέλυσαν εξαιτίας τους. Τα εμβόλια που χρόνια γίνονται στα παιδιά, ακολουθούν δοκιμασμένες και πλήρως γνωστές τεχνικές ανοσοποίησης. Τα mRNA εμβόλια είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζονται στο γενικό πληθυσμό και μάλιστα σε παιδιά όπου ΜΟΝΟ αυτό της Pfizer έχει πάρει προσωρινή άδεια. Πρόκειται για νέας τεχνολογίας εμβόλια που καμία σχέση δεν έχουν με τα υπόλοιπα που έχουν εμβολιαστεί τα παιδιά. Ας μην αναμασούμε την απατηλή αυτή καραμέλα.  
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών: Οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν.  
 
«Κάθε φορά που ρουφάει τη μύτη του τρέμουμε για εκείνο, εμάς τους παππούδες» λένε οι γονείς, για να υπερθεματίσει στο τέλος μια ιατρός ότι «έτσι το εμβολιασμένο παιδί γίνεται ασφαλές για το ίδιο και τους γύρω του». Μετά από δεκάδες χιλιάδες κρούσματα εμβολιασμένων δε μπορούμε φαίνεται να εμπεδώσουμε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν. Το εμβολιασμένο παιδάκι μεταδίδει με την ίδια πιθανότητα τη νόσο στους γύρω του όπως και το μη εμβολιασμένο.Επομένως όχι μόνο είναι λάθος να περνάμε τέτοια μηνύματα στην κοινωνία αλλά είναι και επικίνδυνο. Θα έπρεπε όσοι χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα να συλλαμβάνονται σύμφωνα με τον καινούριο νόμο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αλλά φαίνεται ότι το επίσημο κρατικό ψέμα έχει το ακαταδίωκτο όπως και οι επιστήμονες που το διαδίδουν.  
 
Κανείς δεν μπορεί να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του.  
 
«Τώρα μπορεί ελεύθερο να συνεχίσει τη ζωή του» συμφωνούν γονείς και ιατρός. Δυστυχώς μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή την κατάσταση που έχει αλλάξει τη ζωή μας δύο χρόνια τώρα ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Η ψευδαίσθηση αυτή είναι που οδήγησε σε τεράστια διασπορά και χιλιάδες θύματα.  
 
Ο εμβολιασμός των παιδιών: “τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή”.  
 
«300.000 εμβολιασμένα παιδιά αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή» λέει η ιατρός στο τέλος. Το έχουμε ξαναπεί ότι στη συζήτηση δεν έχει πια αξία η παράμετρος αριθμός εμβολιασμένων αλλά χρόνος. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να πούμε ότι είναι ασφαλή, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Έχουμε γράψει ξανά ότι αναρωτιόμαστε ποιο το κέρδος από τον εμβολιασμό τους. Τα παιδιά νοσούν ελαφρά, σπανιότατα χρειάζονται νοσηλεία, ακόμη πιο σπάνια πεθαίνουν και απλώς μεταδίδουν ως ασυμπτωματικά στους γύρω τους. Τα 15000 ασυμπτωματικά παιδιά που ανακαλύφθηκαν με self- test τις πρώτες ημέρες της επανέναρξης των σχολείων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.  
 
Η επιστημονική αλήθεια δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης.  
 
Το δυνατότερο επιχείρημα πάντα είναι η επιστημονική αλήθεια ακόμη και αν δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς μας τη στιγμή που λέγεται. Μόνο αυτή δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης. Γιατί η οποιαδήποτε ανακρίβεια μακροπρόθεσμα δυναμιτίζει την προσπάθεια να πείσουμε τους αναποφάσιστους. Ας μη νομίζουμε ότι οι Έλληνες γονείς είναι έτοιμοι με τέτοια επιχειρήματα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Πρέπει πρώτα να πειστούν οι παιδίατροι που γύρισαν την πλάτη στους εμβολιασμούς στο ιατρείο τους. Αυτούς εμπιστεύονται οι γονείς και όχι αμφιβόλου ποιότητας τηλεοπτικά σποτ. Ας αφήσουμε τα πυροτεχνήματα. Η αλήθεια εκδικείται και αυτό δυστυχώς το ζούμε στην πανδημία των 23.000 και πλέον νεκρών στη χώρα μας.  
 
Υ.Γ. Για όσους ανησυχούν για τα παιδιά και σπεύδουν να τα εμβολιάσουν να πούμε ότι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ τα παιδιά και νέοι 0-19 ετών έχουν θνητότητα 0,0013%  
 
Πηγή: Cardiodoctor



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.