3 Μαΐου 2021

Σφαλιάρα για τους νεοταξικούς φασίστες λογοκριτές του Ellinika Hoaxes στο Ευρωκοινοβούλιο...

Παραδεκτή έκρινε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου την Αναφορά που υπέβαλλε το ΑΚΚΕΛ τον Δεκέμβριο του 2020 (https://akkelparty.blogspot.com/2020/12/facebook-ellinikahoaxes.html) κατά της λογοκριτικής στρατοχωροφυλακής του Facebook και του ellinikahoaxes.gr.

Στην Αναφορά με αριθμό 1540/2020 το ΑΚΚΕΛ κατήγγειλε τον αποκλεισμό του προφίλ του προέδρου Βάκη Τσιομπανίδη για ένα μήνα χωρίς να έχει δοθεί καμία εξήγηση και χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα υποβολής ένστασης ή γενικά ελέγχου της αυθαίρετης ενέργειας του Facebook και του ellinikahoaxes.gr που διαχειρίζεται σχετικά θέματα για την Ελληνική γλώσσα. Αυτό, μεταξύ άλλων, ισοδυναμεί με επίθεση και κατάληψη, στον κυβερνοχώρο, γραφείων πολιτικού κόμματος.

H Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών, Dolors Montserrat, μάς ενημέρωσε ότι έχει προωθήσει την αναφορά του ΑΚΚΕΛ στην Eπιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, διότι αξιολογήθηκε ότι είναι εντός των δικών της αρμοδιοτήτων και ότι θα ληφθούν υπόψιν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της.

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική διότι είναι ίσως η πρώτη φορά που οι πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και άλλοι φορείς έχουμε τη δυνατότητα να επιλύσουμε το θέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς οι υπεύθυνοι να βάζουν μπροστά εταιρίες δημοσίων σχέσεων και άλλα προπετάσματα καπνού. Το ΑΚΚΕΛ αναμένει και απαιτεί από σχετιζόμενους (ΕΣΗΕΑ/ΠΟΕΣΥ, ΕΣΡ, κόμματα, κυβέρνηση κλπ) να στηρίξουν την διερεύνηση και επίλυση του θέματος στον δρόμο που πήρε, ο οποίος σε λίγο θα περάσει … στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στη συνέχεια υπάρχει το σχετικό κείμενο της απάντησης της Προέδρου Dolors Montserrat, μαζί με την δημοσίευση το Δεκέμβριο 2020 για την προσφυγή του ΑΚΚΕΛ στην Επιτροπή Αναφορών:

Απάντηση

«… Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Επιτροπή Αναφορών έχει εξετάσει την αναφορά σας και την έχει κρίνει παραδεκτή σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεδομένου ότι το θέμα της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, η επιτροπή δεν είναι σε θέση να εξετάσει το αντικείμενο της αναφοράς σας και, για το λόγο αυτό έχει λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις σας οι οποίες θα διαβιβασθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στην περίπτωση αυτή, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της.

Σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας και σας αποστέλλουμε τον σύνδεσμο για το ψήφισμά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 σχετικά με την ενίσχυση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης: προστασία των δημοσιογράφων στην Ευρώπη, ρητορική μίσους, παραπληροφόρηση και ρόλος των πλατφορμών (2020/2009(INI)) (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0320_EL.html) στο οποίο το Κοινοβούλιο «σημειώνει ότι η νέα ψηφιακή τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ρόλο στο πρόβλημα της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης και των ξένων παρεμβάσεων και έχουν κάνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημοσίευση, τη διάδοση και την προβολή ειδήσεων και άλλου ενημερωτικού περιεχομένου· επαναλαμβάνει την ανησυχία του για την απειλή που δύναται να θέτει η παραπληροφόρηση για την ελευθερία της πληροφόρησης, την ελευθερία της έκφρασης, τον δημοκρατικό διάλογο, την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης και τη δημόσια υγεία· επισημαίνει ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα πρέπει να εστιάζουν στην προαγωγή μια πολυφωνίας απόψεων, μέσω της προώθησης της υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας που θα παρέχει αξιόπιστες, τεκμηριωμένες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, καθώς και στην προώθηση του γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας, και ότι τέτοιου είδους μέτρα πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις για την ελευθερία της πληροφόρησης και την ελευθερία της έκφρασης…».


Η ανακοίνωση της καταγγελίας στο Ευρωκοινοβούλιο (ΔελτίοΤύπου 30 Δεκεμβρίου 2020)

Καταγγελία κατά του Facebook, ellinikahoaxes και ΣΙΑ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου από το ΑΚΚΕΛ για επίθεση και κατάληψη γραφείων πολιτικού κόμματος, λογοκρισία κλπ

Το ΑΚΚΕΛ κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λάβαμε επιβεβαίωση παραλαβής, με την οποία αποκαλύπτει λογοκρισία και επίθεση εναντίον του και ζητά την λήψη μέτρων κατά της εταιρίας του Facebook, των ellinikahoaxes.gr και κάθε άλλου υπεύθυνου.

Η υπόθεση αφορά την μακρόχρονη στοχοποίηση του ΑΚΚΕΛ από τους αυτόκλητους ελεγκτές περιεχομένου (τύφλα να έχει η ανατολικογερμανική Στάζι του Χόνεκερ) με αποκλεισμό του προφίλ του κόμματος και του προέδρου Βάκη Τσιομπανίδη, ΧΩΡΙΣ να εξηγείται ο λόγος και ΧΩΡΙΣ να δίνεται δυνατότητα ελέγχου των υποτιθέμενων αιτιών αποκλεισμού δημοσιεύσεων.

Αυτό ουσιαστικά είναι επίθεση κατά γραφείων πολιτικού κόμματος (άρθρο 157Α του Ποινικού Κώδικα) και κατάληψή τους στον κυβερνοχώρο, σε απόλυτη αναλογία και ποινικώς κολάσιμη με την φυσική επίθεση και κατάληψη, εκτός φυσικά από την προφανή λογοκρισία.

Το κείμενο της καταγγελίας στην Επιτροπή Αναφορών

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, ΑΚΚΕΛ, μόλις «φυλακίσθηκε» με ποινή κυβερνοφυλάκισης (γνωστή ως «μπλοκάρισμα») που μας επέβαλλαν «με το έτσι θέλω» άγνωστοι παράγοντες του Facebook για άγνωστο λόγο και χωρίς καν να μας επιτραπεί ένσταση και να πούμε ή κάνουμε οτιδήποτε υπερασπιστικό.

Είχαμε ολική απαγόρευση δημοσιεύσεων του ΑΚΚΕΛ στο Facebook. Χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση, ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα φιμώθηκε, προσωρινά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που είναι άγνωστα και με αιτιολογία που είναι ανύπαρκτη.

Μετά από υποτιθέμενες καταγγελίες αγνώστων οι οποίοι υποτίθεται ότι ενοχλήθηκαν από δημοσιεύσεις μας για άγνωστο λόγο, άγνωστοι παράγοντες του Facebook (δηλαδή που μπορεί να είναι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Ελλάδα) χωρίς καν να μας εξηγήσουν τι πρόβλημα υποτίθεται ότι υπήρξε, μας απαγόρευσαν να δημοσιεύουμε οτιδήποτε. Πρακτικά η απαγόρευση ήταν πολύ παλαιότερη διότι πιο πριν και πάλι εντελώς ξαφνικά κανένας δεν ενημερωνόταν για τις δημοσιεύσεις που κάναμε, απλά γιατί οι fact chekers στην Ελλάδα που λειτουργούν ως στρατοχωροφύλακες στρατιωτικού καθεστώτος, οποία ανάρτηση ενοχλεί το κυβερνών κόμμα ρίχνουν την αναγνωσιμότητα με αποτέλεσμα να διαβάζεται από ελάχιστα άτομα. Χωρίς καμία ειδοποίηση σταμάτησε η διοχέτευση των δημοσιεύσεών μας σε οποιονδήποτε ήταν συνδεδεμένος τόσο με την ιστοσελίδα του κόμματος ΑΚΚΕΛ (https://www.facebook.com/akkelGR), όσο και με την ιστοσελίδα του προέδρου Βάκη Τσιομπανίδη (https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis). Και δεν ήταν ενεργοποιημένη η επιλογή να κάνουμε ένσταση.

Έχουμε λοιπόν μία ξεκάθαρη παρεμπόδιση της λειτουργίας ενός Ελληνικού πολιτικού κόμματος, αλλά και ουσιαστική Κυβερνοεπίθεση στα γραφεία του ΑΚΚΕΛ με αυθαίρετη στέρηση πολιτικής ελευθερίας. Γιατί να ανεχθούμε τέτοιες φασιστικής νοοτροπίας πρακτικές;

Αυτά τα γεγονότα φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας και ακραίας αντιδημοκρατικότητας από την πλευρά του Facebook. Τίθεται το ερώτημα «Ποιοί είναι αυτοί που μπλοκάρουν, με ποιά κριτήρια και από πού ή πώς πήραν την εξουσία πάνω μας;». Η απάντηση είναι ένα τριπλό «Άγνωστο». Όταν δεν γνωρίζεις το ποιός, από πού και πώς, πρέπει να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους. Με νομικό και πολιτικό τρόπο.

Το Facebook υπάρχει επειδή χρησιμοποιεί την Κρίσιμη Υποδομή Δικτύων (CNI), που είναι περιουσία του ελληνικού λαού και στην οποία ανήκει το δίκτυο Κυβερνοϋποδομών στο οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο. Προφανώς είναι ανεπίτρεπτο αυτοί οι οποίοι υπάρχουν διαδικτυακά και επιχειρηματικά, διότι τούς επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν την κρίσιμη υποδομή δικτύων μας, να είναι ανεξέλεγκτοι και άγνωστοι και ακόμη περισσότερο να λαμβάνουν από μόνοι τους ανεξέλεγκτες ελεγκτικές λειτουργίες, χωρίς εμείς οι ιδιοκτήτες της υποδομής (η οποία τους επιτρέπει να υπάρχουν) να έχουμε τον οποιοδήποτε λόγο ή έλεγχο σε αυτήν την λειτουργία εταιρειών όπως του Facebook.

Για την χρήση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων υπάρχει το ΕΣΡ, όπως υπάρχει και όπως λειτουργεί. Θα μπορούσε είτε να επεκταθεί είτε να ιδρυθεί κάτι ανάλογο για να ελέγχει τις ξένες εταιρίες κοινωνικών δικτύων, ηλεκτρονικών επικοινωνιών κλπ.

Από την πλευρά μας, το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για ποινική και αστική δίωξη των υπευθύνων στο εξωτερικό και παντός υπευθύνου στην Ελλάδα. Οι γνωστότερες εταιρίες στην Ελλάδα για την σχέση τους με το Facebook είναι η Teleperformance και η Hellenic Hoaxes, αλλά δεν είναι γνωστό αν και πώς εμπλέκονται στον έλεγχο περιεχομένου ή στην λήψη και διεκπεραίωση «καρφωμάτων» όπως έγινε στην περίπτωσή μας. Η εισαγγελική έρευνα θα προσωποποιήσει τις ευθύνες για όσους εμπλέκονται.

Τονίζουμε ότι η ενέργεια του Facebook μπορεί πλήρως να χαρακτηριστεί ως επίθεση κατά γραφείων πολιτικού κόμματος που περιγράφει το άρθρο 157Α του Ποινικού Κώδικα. Στον μη φυσικό κυβερνοκόσμο της εικονικής πραγματικότητας ο λογαριασμός Facebook του ΑΚΚΕΛ και του Προέδρου του είναι το ΑΚΡΙΒΕΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ των φυσικών γραφείων του κόμματος και του γραφείου του Προέδρου στον φυσικό κόσμο μας.

Επιπλέον, είναι πλήρως κατανοητή η καταλυτική σημασία του Facebook στην πολιτική δράση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η αυθαίρετη και παράνομη απαγόρευση να δημοσιεύουμε για έναν μήνα περίπου, είναι απολύτως ισοδύναμη με επίθεση στα μη-φυσικά γραφεία μας, κατάληψή τους στον χώρο που επιτρέπει την εξωτερική επικοινωνία μας και επιβολή επικοινωνιακού μπλακάουτ.

Ζητούμε από εσάς να λάβετε θέση για το μπλοκάρισμα του ΑΚΚΕΛ με τον τρόπο που περιγράψαμε ότι έγινε και να δημοσιοποιήσετε τι ενέργειες θα κάνετε κατά τέτοιων πρακτικών και για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν, είτε κόμμα, είτε άτομο είτε άλλο φορέα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ
 

Διαβάστε επίσης

Ellinika Hoaxes. Οι διαδικτυακοί τρομοκράτες του συστήματος

Ενα ιστορικό περιοδικό η ΠΤΗΣΗ μετατρέπεται σε Ellinika Hoaxes. (καταγγελία)

Γιατί δημιουργούνται τα HOAX (απατηλά) μηνύματα στο διαδίκτυο;

Η "LIDL" άλλαξε τις Ελληνικές σημαίες σε ελληνικά προϊόντα κι έβαλε ένα σηματάκι με μπλε άσπρες λωρίδες...!! (Μποϊκοτάζ)

Τα Ellinika Hoaxes σε νέο νεοταξίτικο ξέπλυμα... Αυτήν την φορά ξεπλένουν την Monsanto και το φονικό φυτοφάρμακο Round up.

Tο “ellinikahoaxes.gr”, το 1ο Ελληνικό site φίμωσης της Ελευθερίας του λόγου στη Ελλάδα. (νέο ξεμπρόστιασμα του νεοταξίτικου σάιτ)

Η Ρωσία για πρώτη φορά αμφισβήτησε επίσημα ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την αποστολή Apollo 11 στην Σελήνη

Τα «Ελληνικά Hoxes» πήγαν στο ευρωκοινοβούλιο για «κατήχηση»

Τα Ελληνικά Hoaxes συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Ενημέρωσης που χρηματοδοτούν Rothschild και Soros!

Το Facebook δεν βρήκε τυχαία το ELLINIKA HOAXES

Κατάρριψη ενός HOAX που κατασκεύασαν τα... "ELLINIKA HOAXES" για το Άγιο Φως

Η ιστοσελίδα την οποία «διόρισε» το FB «αυτοκρατορικό λογοκριτή» χρηματοδοτείται από T.Soros!  

Χαστούκι στο νεοταξίτικο ψευτομέσο παραπληροφόρησης Ellinika Hoaxes από το Κίνημα "Αφήστε με να ζήσω"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES

Μηνύσεις της εφημ. Δημοκρατία κατά των Ellinika Hoaxes.

Ellinika Hoaxes: Το μεγάλο… fake news της ενημέρωσης!5G: Τα στοιχεία που λογοκρίθηκαν στο Facebook! «Ημιμαθή και ιδιοτελή τα Ελληνικά Hoaxes»

Τα Ellinika Hoaxes διέγραψαν άρθρο του δρος Θεοδώρου Μέτση που είχε δημοσιεύσει η εφημ. Δημοκρατία




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.