3 Μαΐου 2021

Ο Απόστολος Παύλος κινδυνεύει να πάει φυλακή; Στην Αγγλία και… στην Ελλάδα επειδή διδάσκει δήθεν την «ομοφοβία»

Γράφει ο Αντώνης Ι. Ελευθεριάδης

Ο Άγιος Παύλος είναι όλο και περισσότερο “παράνομος” στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι στο Λονδίνο υπάρχει ένας περικαλλής καθεδρικός ναός αφιερωμένος σε αυτόν, ο οποίος είναι επίσης η μητρoτoπολιτική εκκλησία της Αγγλικανικής Αρχιεπισκοπής του Λονδίνου.

Υπάρχουν όμως και δρουν στην Αγγλία πρόθυμοι δικηγόροι που απαρτίζουν το λεγόμενο «Christian Legal Center» (=Κέντρο Χριστιανών Νομικών), οι οποίοι το γνωρίζουν καλά, και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους θαρραλέους ιεροκήρυκες του «δρόμου», όπως ονομάζονται οι λαϊκοί και κληρικοί, άνδρες και γυναίκες, απλοί χριστιανοί και θεολόγοι που επιμένουν στα κηρύγματά τους να παραθέτουν τα λόγια του δήθεν «ομοφοβικού» Αποστόλου των Εθνών. Παύλου που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία. Αλλοίμονο, εκεί που φτάσαμε! Ο μεγαλύτερος Απόστολος που εκχριστιάνισε την Ευρώπη να βρίσκεται υπό συνεχή κατηγορία από τους απανταχού ομοφυλοφίλους, διότι τάχατες παρακινεί τους χριστιανούς σε ρατσιστική βία!

Το αδυσώπητο όμως κυνήγι μαγισσών, με το οποίο πλήττονται οι εν λόγω ιεροκήρυκες είναι πραγματικά ανησυχητικό. Μετά την υπόθεση του Τόνι Μιάνο, που συνελήφθη στο Γουίμπλεντον τον περασμένο Ιούλιο, είναι τώρα η σειρά του Μιγκέλ Χέιγουορθ, ενός 29χρονου ιεροκήρυκα, που συνέλαβε η αστυνομία στο Μέιντστοουν του Κεντ. Το «έγκλημα» που διέπραξε ήταν ότι ανέφερε και σχολίασε αποσπάσματα από δύο Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Ποια ήταν αυτά τα αποσπάσματα;

Το πρώτο είναι αυτό που περιέχεται στην προς Ρωμαίους, Επιστολή του Παύλου ( Κεφ. 1 στίχοι 24-27): Το παραθέτω σε παράφραση:

«Ως εκ τούτου, ο Θεός τους έχει εγκαταλείψει στην ακαθαρσία σύμφωνα με τις επιθυμίες της καρδιάς τους, για να ατιμάσουν το σώμα τους μεταξύ τους, γιατί έχουν αλλάξει την αλήθεια του Θεού με το ψέμα και σεβάστηκαν και λατρεύουν το πλάσμα στη θέση του δημιουργού, ο οποίος είναι ευλογημένος για πάντα. Αμήν. Γι 'αυτό, ο Θεός τους έχει εγκαταλείψει σε διαβόητα πάθη: οι γυναίκες τους έχουν αλλάξει τις φυσικές σχέσεις σε αφύσικες. Ομοίως, και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική σχέση με τη γυναίκα, καίγονται από το σεξουαλικό πάθος ο ένας για τον άλλον, διαπράττοντας επαίσχυντες πράξεις μεταξύ ανδρών και ανδρών, λαμβάνοντας έτσι από μόνοι τους την τιμωρία που ταιριάζει, λόγω του εξευτελισμού των σωμάτων τους».

Το άλλο απόσπασμα προέρχεται από την πρώτη Επιστολή του Αποστόλου Παύλου στους Κορινθίους (Κεφ. 6, στίχος 9).

"Δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην παραπλανηθήτε: ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί ούτε οι μαλθακοί (θηλυπρεπείς) ούτε οι σοδομίτες ».

Ο τελευταίος χαρακτηρισμός στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο ορίζεται από τον απόστολο ως «ἀρσενοκοῖται» (=άντρες που κοιμούνται με αρσενικούς, συνουσιάζονται με άντρες, κίναιδοι, σοδομίτες) δηλαδή με έναν υποτιμητικό και όχι πολύ «καθώς πρέπει» πολιτικά όρο. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο ο Άγιος Παύλος είναι ξεκάθαρος: «ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται…βασιλείαν Θεού κληρονομήσουσι»

Αλλά από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο αντι-ομοφοβικός νόμος της αντιρατσιστικής βρετανικής νομοθεσίας

Δυνάμει δε του περίφημου άρθρου 5 του νόμου περί δημόσιας τάξης, ο Μιγκέλ Χέιγουορθ κατέληξε στη φυλακή. Αλλά δεν είναι ο τελευταίος.

Πέρυσι, στις 6 Σεπτεμβρίου, ήταν η σειρά του Ρομπ Χιου, που συνελήφθη από την αστυνομία ενώ κήρυττε στο Μπάσιλντον, μια πόλη στην αγγλική κομητεία του νότιου Έσσεξ. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Hughes δέχθηκε κριτική για προσβλητικά δήθεν σχόλια σε βάρος των γκέι, τα οποία αποδείχθηκαν ανύπαρκτα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον ατυχή ιεροκήρυκα να κρατηθεί για επτάμισι ώρες (από τις 4:00 μ.μ. έως τις 11:30 μ.μ.) στο κελί ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος του Basildon. Απελευθερώθηκε χάρη στην παρέμβαση των δικηγόρων του Christian Legal Center, οι οποίοι κατάφεραν να αποδείξουν τις ψευδείς κατηγορίες. Φαίνεται πραγματικά ότι για τους Χριστιανούς του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανατραπεί η αρχή του τεκμηρίου αθωότητας, σύμφωνα με την οποία «τεκμαίρεται ένας ένοχος έως ότου διαπιστωθεί ότι είναι αθώος», όπως ανέφερε σαρκαστικά ο ίδιος ο Χιούς μετά την απελευθέρωσή του.

Η δικηγόρος μάλιστα Andrea Williams του Christian Legal Center μίλησε για μια ανησυχητική συχνότητα περιπτώσεων σύλληψης Θεολόγων και ιεροκηρύκων που αναφέρουν τις διδασκαλίες του Απ. Παύλου που θεωρούνται (πού φτάσαμε!) «ομοφοβικές».

Αυτό το σενάριο, το οποίο φαίνεται σουρεαλιστικό για ορισμένους στην Ελλάδα, κινδυνεύει να γίνει δραματικό, ακόμη και για την δική μας έννομη τάξη.

Και στην πατρίδα μας ενεργοποιούνται διάφορες ομοφυλοφιλικές οργανώσεις και ακτιβιστές με διάφορες επωνυμίες και σχήματα, όπως Ελληνικό Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι, το τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride, διάφορες πολύχρωμες ομπρέλες και υποτμήματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ + .

Όλοι οι πιο πάνω ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ διωγμένοι ίσως από ένα αίσθημα κατωτερότητας τρέχουν και μηνύουν θεολόγους, ιερείς και επισκόπους που χρησιμοποιούν την Βίβλο και την διδασκαλία της Εκκλησίας και θέλουν να κατηχήσουν το πλήρωμά της από τις επικίνδυνες «παρεκκλίσεις» από την κανονική και φυσική νομοτέλεια της ανθρώπινης βιολογικής συνέχειας. Έχω υπόψη μου τις περιπτώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και τον καθηγητή Θεολόγο του Λυκείου της Ξάνθης.

Δικαιούμαι επομένως να φανταστώ τι θα γίνει στην ελληνική κοινωνία, όταν η παρούσα κυβέρνηση μετά το τέλος της πανδημίας φέρει στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κάθε διαμαρτυρία των χριστιανών που ακολουθούν την παραδοσιακή αρχή της φυσικής διαιώνισης του ανθρώπινου είδους (πανανθρώπινος και παν-βιολογικός νόμος) στο όνομα του ισχύοντος αντιρατσιστικού νόμου θα μεταφέρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κάθε αντίθετη φωνή θα φιμώνεται, πάντοτε με επίκληση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+…

[Από τη στήλη αυτή, στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την απώλεια του επιστήθιου φίλου και συνεργάτη Του αείμνηστου Νίκου Μαγγίνα , δημοσιογράφου και φωτογράφο του Θρόνου, με τις διακαείς ευχές μου ο Αναστάς Κύριος να τον κατατάξει στη χώρα των Αγίων όπως πολιτεύθηκε καλοκαγάθως στον παρόντα κόσμο]

*Ο Αντώνης Ιακώβου Ελευθεριάδης είναι καθηγητής δρ. Φιλολογίας και Θεολόγος

πηγή




Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι εγγλωβισμένοι
στά πάθη τους

ιδανικά υποψήφια
τσιράκια τών
νεοτυράννων

βασανιστών μας

θα φορτώνονται
δικαιώματα...

Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.