10 Μαΐου 2020

Το δημοσίευμα του spiegel φέρνει μηνύσεις κατά της Ελλάδος από το... Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με «παράνομες επαναπροωθήσεις, βασανιστήρια και θανάτους» αλλοδαπών στον Έβρο κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Με αφορμή το νέο (καθόλα αμφισβητήσιμο) ρεπορτάζ του Spiegel το οποίο επιμένει στην «εγκυρότητα» της είδησης που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο περί δολοφονίας από πυρά ενός νεαρού Πακιστανού ο οποίος φέρεται - σύμφωνα με το περιοδικό - να σκοτώθηκε από πυρά Ελλήνων στρατιωτών στην προσπάθειά του να περάσει τον φράχτη στον Έβρο, το παρατηρητήριο προχώρησε στη σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Ταυτόχρονα, επισυνάπτει και σχετική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με το φερόμενο περιστατικό.

Η μηνυτήρια αναφορά:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

«Κύριο Βασίλη Πλειώτα
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου


Μηνυτήρια αναφορά για παράνομες επαναπροωθήσεις, βασανιστήρια
και θανάτους μεταναστών/προσφύγων από πυροβολισμούς στον Έβρο


8 Μαΐου 2020

Κύριε Εισαγγελέα

Επισυνάπτουμε την πλήρως τεκμηριωμένη έκθεση (με δεκάδες μαρτυρίες θυμάτων) της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2020 όπου περιγράφονται κατά συρροή παράνομες επαναπροωθήσεις, βασανιστήρια και θάνατοι από πυροβολισμούς μεταναστών/προσφύγων από όργανα της ελληνικής διοίκησης στον Έβρο.

Ειδικότερη σημασία έχουν, στις σελίδες 10-11 της έκθεσης, δύο βεβαιωμένοι θάνατοι από θανατηφόρους πυροβολισμούς των ελληνικών δυνάμεων στις Καστανιές Έβρου, του 43-χρονου Πακιστανού Muhammed Gulzari στις 4 Μαρτίου 2020 (με αυτόπτη μαρτυρία από τη Διεθνή Αμνηστία και βίντεο των ερευνητικών ομάδων Forensic Architecture, Bellingcat και Lighthouse Reports, που ανασυσταίνει τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και αναφέρει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών σε ιστοσελίδα της) και του 22-χρονου Σύριου Mohammad Arab στις 2 Μαρτίου 2020 (τεκμηρίωση με οπτικοακουστικό υλικό από τη Forensic Architecture διαθέσιμο σε αυτή την ιστοσελίδα). Επίσης η εξαφάνιση της Fatma από τη Συρία στις 29 Φεβρουαρίου 2020, νότια της Αδριανούπολης, μετά από πυροβολισμούς εναντίον της, του συζύγου της και των έξι παιδιών τους.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει εντολή με ηλεκτρονικό μήνυμα από το Istanbul Bar Association (Δικηγορικό Σύλλογο της Ισταμπούλ/Κωνσταντινούπολης) να εκπροσωπήσει τον M.T. και είναι εξάδελφος του νεκρού Mohammad Arab από το Aleppo της Συρίας ενώπιον των ελληνικών ανακριτικών αρχών για τη διερεύνηση και απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών για το θάνατό του. Ο εξάδελφος έχει υποβάλει και προσφυγή στο ΕΔΔΑ που καταχωρήθηκε στις 6 Μαρτίου 2020 με τα αρχικά του ως Μ.Τ. v. Greece (αριθμός προσφυγής 12288/2020) και την οποία το ΕΔΔΑ αποφάσισε να εξετάσει κατά προτεραιότητα. Ο M.T. μέσω του IBA και του ΕΠΣΕ, δηλώνει παράσταση για την υπεράσπιση της κατηγορίας.

Αιτούμεθα να φροντίσετε για την άμεση, πλήρη και αμερόληπτη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών για αδικήματα που πρέπει να ερευνηθούν και ως τελεσθέντα με ρατσιστικό κίνητρο, η οποία διερεύνηση, για να είναι αμερόληπτη, δεν μπορεί να γίνει από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του Νομού Έβρου που έχουν μέχρι σήμερα δημιουργήσει την εντύπωση πως στερούνται της απαραίτητης αντικειμενικής αμεροληψίας αφού προηγούμενες εκατοντάδες καταγγελίες έχουν «ερευνηθεί» και αρχειοθετηθεί, δηλαδή συγκαλυφθεί, κάτι που έχει εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς και ενώπιον των αρμόδιων οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.»

πηγή

Δείτε τα δύο βίντεο όπως τα παρουσιάζει η έρευνα του Forensic Architecture.
Για τον Muhammed Gulzar ΕΔΩ 
Για τον Mohammad Arab δεν βρέθηκε κάτι....

ΣΧΟΛΙΟ

Για να μην ξεχνιόμαστε φυσικά να πούμε ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ έχει σαν ιδρυτικό στέλεχος στην Ελλάδα τον γνωστό προδότη νεοταξίτη Παναγιώτη Δημητρά... του οποίου τα αίσχη είναι γνωστά στο πανελλήνιο εδώ και χρόνια... (μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο)..
Ενδεικτικά δείτε και ΕΔΩ

Νεότερη ενημέρωση 18-05-2020

Ρεζιλεύτηκε και το Spiegel και η έρευνα για τον νεκρό. Διαβάστε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.