25 Μαΐου 2020

Ηχήστε οι σάλπιγγες, πριν ανεμίσουν οι σημαίες της ”Αυτόνομης Δυτικής Θράκης”…

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου

Την κ. Emete Gözügüzelli – που είναι τόσο όμορφη όσο μας βεβαιώνει το β’ συνθετικό του επιθέτου της – δεν τη γνώριζα μέχρι χθες, ομολογώ, αν και έχω υπόψη μου αρκετούς πανεπιστημιακούς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου.

Ωστόσο η εν λόγω Τουρκοκύπρια δεν ασκεί το επάγγελμα της καθηγήτριας σε ελληνοκυπριακό πανεπιστήμιο, αλλά στο μη αναγνωρισμένο της κατεχόμενης απ’ τους Τούρκους Βόρειας Κύπρου.

Η κυρία αυτή, λοιπόν, προσπάθησε να πλήξει ύπουλα – μ’ ένα ”τιτίβισμά” της… αλυτρωτικών προδιαγραφών στο twitter (σε συνομιλία της με τουρκόφρονα μουσουλμάνο της Θράκης) – το μαλακό υπογάστριο των εθνικών συμφερόντων μας σ’ αυτήν σχολιάζοντας με τον τρόπο της την πράξη ανακήρυξης της ”Αυτόνομης Δυτικής Θράκης” (οι πράσινες σημαίες της οποίας βρίσκονται σε κοινή θέα στα τζαμιά της περιοχής), με αφορμή… τη διαφήμιση περί ενωμένης Κύπρου.

– ”Με την διαφήμιση αυτή επιδιώκουν (οι Έλληνες) – όπως απέτρεψαν την Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης στο παρελθόν – να κάνουν κι εμάς να αλλάξουμε γνώμη για την μητέρα πατρίδα μας”, έγραψε και συνέχισε. ”Μάταιη προσπάθεια. Φυσικά αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις, μπορεί ξανά να ζωντανέψει η Ανεξάρτητη Κυβέρνηση ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”.
@HasannOzkann @yun_turk.

Το όνομα στην υπογραφή του σχολίου περί ”Ανεξάρτητης Δ. Θράκης” μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού ο γιος του γνωστού ανθέλληνα Φερούχ Οζκάν, Χασάν – στον οποίο ανήκει η υπογραφή – ανταγωνίζεται σε ανθελληνικό μίσος τον πατέρα του, πράγμα που φαίνεται στο απαντητικό σχόλιό του στην Τουρκοκύπρια καθηγήτρια:

– Σύμφωνα με δημοσκόπηση της κοινής γνώμης που έγινε, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με συντριπτική πλειοψηφία, βλέπουν ζεστά την ιδέα της ¨Εξόριστης Κυβέρνησης Δυτικής Θράκης, διότι στην Δυτική Θράκη – λόγω των συντριπτικών πιέσεων – ο κόσμος μας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.

Τα δικαιώματά του… Μάλιστα… Είναι ενδεικτικές οι απόψεις των τουρκόφρονων ”λουλουδιών” που ”ανθίζουν στην βορειοανατολική Περιφέρεια της πατρίδας μας, η οποία κατοικείται και από μουσουλμάνους μειονοτικούς μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), κάποιοι απ’ τους οποίους λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι στη Θράκη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ”Μητέρας Τουρκίας” δια του εκεί Προξενείου Κομοτηνής.

Όπως είχα επισημάνει σε προγενέστερο άρθρο μου (”Ποιος κάνει κουμάντο, τελικά, στο πάτριο έδαφος της Θράκης;”), την τελευταία πενταετία – και δη τη διετία που διανύουμε, αρχής γενομένης απ’ τη σύλληψη των δυο αξιωματικών του Στρατού Ξηράς στις Καστανιές Έβρου, ”η Τουρκία έχει πλάτες πίσω της και εξυφαίνει με προσοχή και επιμονή το στρατηγικό της σχεδιασμό με όπλα τους μετανάστες (τους οποίους απέσυρε λόγω κορονοϊού) και την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης”.

Και οι ”πλάτες” της Τουρκίας στη Θράκη είναι πολλές και πολυπρόσωπες. Στην πρώτη γραμμή συγκαταλέγονται: τα στελέχη του ανθελληνικού, τουρκόφωνου κόμματος DEB (το οποίο ”νομιμοποίησε” εσχάτως με την επίσκεψής της στα γραφεία του η πρέσβης της Σουδίας στην Αθήνα Σαρλότ Σάμμελιν), η ”Ένωσις Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής” και τα στελέχη της ΒΑΤΟΒ (”’Ένωσις Φοιτητών Δυτικής Θράκης”).

Είναι, επίσης, το εκεί τουρκικό Προξενείο, οι ψευτομουφτήδες του Ερντογάν που πήραν το χρίσμα της νομιμότητας ελέω Τσίπρα (όταν τον Ιούλιο του ’18 ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας για κατάργηση των διορισμών τους απ’ το ελληνικό κράτος) και ο αραβόφωνο σταθμός του Κατάρ Αλ Τζαζίρα που ασχολείται με θέματα της ”τουρκικής μειονότητας Θράκης”.

Στη δεύτερη γραμμή – που δεν τραβάει συνήθως το φως της δημοσιότητας, αλλά κινείται υπονομευτικά κατά των ελληνικών συμφερόντων στη Θράκη – ανήκουν η καθηγήτρια του τουρκοκυπριακού πανεπιστημίου Emete Gözügüzelli και το στέλεχος του αλυτρωτικού Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ρούμελης (RUBASAM) Χασάν Οζκάν, που έχει φιλίες με την ”Αυλή” Ερντογάν.

Λέγεται μάλιστα πως η γνωριμία του με το καθεστώς Ερντογάν είναι ιδιαίτερα επωφελής για εκείνον, όπως και για τον Τούρκο Πρόεδρο, γιατί ο γιος του γνωστού για τον ανθελληνισμό του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Ελλάδας (YUNTURK) Φερούχ Οζκάν εργάζεται στο τηλεοπτικό κανάλι Rumeli TV, που αποτελεί πολύ καλός αγωγός της τουρκικής προπαγάνδας.

Σημειωτέον ότι ο Φερούχ Οζκάν εμφανίζεται σε τοπικές τουρκόφιλες εκδηλώσεις της Θράκης ως πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ”Αυτόνομης Συνόδου Διαπραγμάτευσης Δυτικής Θράκης”, η οποία ιδρύθηκε με όραμα τη ”Δημοκρατία της Ταμράς” και πρότυπο το ”Προσωρινό Τουρκικό Κράτος της Ροδόπης”. Το ”κράτος” που ιδρύθηκε το 1879 από μουσουλμάνους κάτοικους της ορεινής Ροδόπης, σαν αντίδραση στη βουλγαρική κυριαρχία, και διαλύθηκε το 1886.

Στο όνομα, λοιπόν, της ”Αυτόνομης Θράκης” ο Φερούχ Οζκάν ζητούσε με προπαγανδιστική του επιστολή πρόσφατα (8-05-’20) – μέσω της τοπικής εφημερίδας Μπιρλίκ και της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ – διαπραγμάτευση για ”ειδικό καθεστώς” (που είναι ουσιαστικά προγεφύρωμα Αυτονομίας).

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταφέρεται κατά των Ελλήνων πολιτικών οι οποίοι δεν εξυπηρετούσαν τα σχέδια του ”σωματείου” του, μη εξαιρώντας απ’ το στόχαστρο των βολών του και τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπηρεσίες στην τουρκική προπαγάνδα όμως προσφέρουν και άλλοι τουρκόφρονες Έλληνες πολίτες της Θράκης, όπως: ο εκδότης της εφημερίδας ”Μιλλέτ” της Ξάνθης Τζεγκίζ Ομέρ, ο πρόεδρος της ”Ένωσης Τούρκων Δασκάλων”, η εκδότρια της εφημερίδας ”Γκιουντέμ” και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής.

Κοντά σ’ αυτούς τους μισέλληνες Δυτικοθρακιώτες, νερό στον μύλο της Τουρκίας ρίχνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, ο δημοσιογράφος Σεζέρ Ριζά, η νέα πρόεδρος του DEB (κόμματος ισότητας, ειρήνης και φιλίας) Τσιντέμ Ασάφογλου, ο γνωστός για τον ανθελληνισμό του πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου, ο δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν (εκδότης της εφημερίδας Μπιρλίκ) και ο κροίσος επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ.

Για την ιστορία να σας θυμίσω ότι ο τελευταίος είναι γιος του πρόωρα χαμένου εθνικιστή ηγέτη των τουρκόφρονων Θράκης Αχμέτ Σαδίκ και το 2017 είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά κερασιών και βάμβακος στα μέρη του (κατάγεται απ’ την Δύμη Ροδόπης), όπως και για την αγορά του εργοστασίου καπνού του Μιχαηλίδη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Έκτοτε η ”ελληνοτουρκική φιλία” έδινε κι έπαιρνε, παράλληλα με τα… ”Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, που αυγάτιζαν στα χαρτιά την υποκρισία αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για υπόγειες διαδρομές της Τουρκίας, που αλώνιζε σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας στη Θράκη.

Η κορυφή του παγόβουνου φάνηκε τον Μάρτιο του 2018 (με τη σύλληψη των δυο αξιωματικών μας) και κορυφώθηκε – ως ελληνοτουρκική κρίση (ισοδύναμη με υβριδικό πόλεμο) – με την επιθετικότητα του γείτονα εξ Ανατολών, που εργαλειοποίησε τον μεταναστευτικό του στρατό για παραβίαση των συνόρων μας στον Έβρο.

Δυο μήνες μετά τον εκβιασμό της Ελλάδας και της ΕΕ απ’ την Τουρκία στη Θράκη, βαδίζουμε στο άγνωστο – που είναι σημαδεμένο απ’ την επιθετικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο – με βάρκα την ελπίδα της αποφυγής θερμού επεισοδίου σε βάρος των εθνικών κεκτημένων μας.

Ο καιρός γαρ εγγύς για εκδήλωση νέας τουρκικής απειλής στη Θράκη ή το Αιγαίο. Την ”ήττα” της απόσυρσης του μεταναστευτικού του στρατού στον Έβρο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μη νομίζετε ότι τη χώνεψε ο Ταγίπ Ερντογάν, κι ας πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες.

Γι’ αυτό καλό θα είναι το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΘΑ και, προπαντός, το Μαξίμου να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα, γιατί όσο υποχωρεί η διάδοση της πανδημίας και επουλώνονται οι επιπτώσεις της στους Τούρκους πολίτες και στρατιώτες,τόσο θα γίνεται πιο πιθανό το ενδεχόμενο ενός αιφνιδιασμού στο Αιγαίο ή μιας προβοκάτσιας στη Θράκη, που θα δώσει την αφορμή στον Ταγίπ να επέμβει.

Είναι ένα ενδεχόμενο κάθε άλλο παρά ευφάνταστο, αφού προηγήθηκε ήδη το ’96 η απώλεια των Ιμίων (την ελληνικότητα των οποίων απαρνηθήκαμε και στις μέρες μας πανηγυρικά αφήνοντας τα τουρκικά πολεμικά να αναλάβουν την 24ωρη φύλαξή τους, όπως πανηγυρίζει ο τουρκικός Τύπος). Γι’ αυτό:

– Ηχήστε οι σάλπιγγες προειδοποίησης και οι καμπάνες συναγερμού μας, προτού ξυπνήσουμε ένα πρωί κι ακούσουμε να έχει πάρει τη… σημαία ο αέρας απ’ τον ιστό μιας νησίδας ή βραχονησίδας μας ή δούμε να ανεμίζουν στη Θράκη οι πράσινες σημαίες της αυτονομίας της…

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας) 

LastPoint
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.