4 Μαΐου 2020

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Ο Ελβετός Jean-Dominique Michel ο παγκοσμίως διακεκριμένος Aνθρωπολόγος της Ιατρικής και δημόσιας υγείας: o covid δεν είναι πιο επικίνδυνος από τις τρέχουσες επιδημίες. Το lockdown είναι ο χειρότερος χειρισμός για μια επιδημία. Οι θάνατοι από Covid είναι πολιτικοί θάνατοι. Τα μίντια ενέσπειραν τον τρόμο… 

Η ανατομία μιας καταστροφής ….. 

Στήν Γενεύη στις 25/04/2020 ο Jean-Dominique Michel Aνθρωπολόγος της Ιατρικής και δημόσιας υγείας παραχώρησε μια συνέντευξη σε ATHLE.ch et PHUSIS.ch Philosophie που μπορεί να σοκάρει που δημοσιεύθηκε σήμερα.. 

Ο Jean-Dominique Michel εδώ και 30 χρόνια είναι από τους πιο μεγάλους ειδήμονες παγκοσμίως στην δημόσια υγεία. 

”Σύμφωνα με όσα ξέρουμε ως σήμερα τα χαρακτηριστικά της επιδημίας covid η λοιμωξικότητα η επικινδυνότητα η θνησιμότητα είναι ακριβώς τα ίδια με τις επιδημίες που έχουμε κάθε χρόνο τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. 

Η μιντιακή του αντιμετώπιση από την αρχή ήταν φαντασιακή σαν μια καταστροφή κάπως αποκαλυπτική,… ενέσπειραν τον τρόμο.

Όλη η επιδημιολογία λοιμωξιολογική μας μαθαίνει ότι έπρεπε να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που κάναμε να μην βάλουμε σε καραντίνα όλον τον πληθυσμό αλλά να κάνουμε πολύ γρήγορα τεστ και ν΄απομονώσουμε μόνο τους θετικούς όσο θα είναι μολυσμένοι. 

Aν ενεργούσαμε κατ΄αυτόν τον τρόπο η επιδημία δεν θα ήταν παρά κάποιες εβδομάδες χωρίς απώλειες (σημαντικές) κάναμε το αντίθετο με αποτέλεσμα μαζικές απώλειες κι αυτό που είναι ουσιαστικό είναι ότι οι θάνατοι από Covid είναι θάνατοι πολιτικοί ως συνέπεια μιας ανάλγητης και θανατηφόρας υγειονομικής πολιτικής που σκότωσε χιλιάδες.. και τώρα έρχονται οι πολιτικές αρχές με σκανδαλώδη τρόπο να ισχυριστούν κοιτάξτε τι επικίνδυνος είναι ο ιός της γρίπης …

”Aνέντιμη χαρακτήρισε αυτή τη στάση… Επέρριψε ευθύνες σε κυβερνήσεις που σε προγενέστερο χρόνο είχαν ακυρώσει στοκ για μάσκες και την κατάλληλη στιγμή δεν υπήρχαν …..”

Κατήγγειλε τήν διαπλοκή των ιδιωτικών κεφαλαίων και φαρμακοβιομηχανιών τόσο με ΠΟΥ όσο και εθνικά κρατικά εποί μέρους θεσμικά όργανα για Υγεία..

Ο ρόλος του ΠΟΥ ένα στοιχείο είναι ότι κατά 70 με 80% χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κεφάλαια και κυρίως αυτά του Bill Gates ενώ θα έπρεπε να είναι αποστασιοποιημένος από πολιτικά παιχνίδια ανεξάρτητος από οικονομικές εξουσίες αντίθετα είναι ολοκληρωτικά εργαλειοποιημένος από κράτη ..

Οι δυτικές μας χώρες απέδειξαν μια κραυγαλέα ανικανότητα ν΄απαντήσουν σε μια κρίση.

Το 2012 στην Ελβετία εκτιμάται ότι το 60% των ατόμων που εργάζονταν στην Swissmedic το επίσημο όργανο της Ομοσπονδίας για αναλύσεις φαρμάκων είχε άμεσους δεσμούς συμφέροντος με φαρμακευτικές βιομηχανίες… 

«O επίσημος λόγος που μεταδίδεται από τα médias είναι ένα είδος προπαγάνδας»
«Βλέπω εδώ μια παρακμή/ αποσύνθεση ηθική του πολιτισμού μας αλλά και επίσης φιλοσοφική και σε επίπεδο διανόησης. Υπό αυτή την οπτική θα έλεγα ότι ο Covid είναι αποκαλυπτικός της μη συνάφειας μας της μοιραίας ασυνέπειάς μας»
«Αφότου δημιουργείς μια κατάσταση πανικού […], είναι πολύ δύσκολο για μας ν΄αλλάξουμε μια λανθασμένη γνώση»
«Είδαμε έναν συμπλέκτη να ενεργοποιείται, πηγαίνοντας προς την στείρωση της σκέψης και σε μια άρνηση της πραγματικότητας»
«Η μαζική έκθεση του πληθυσμού στους πραγματικούς παράγοντες κινδύνου του πρόχειρου φαγητού, της ρύπανσης, του άγχους και ενός καθιστικού τρόπου ζωής […] κατέληξε στο Covid».
«Αφήσαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης[…] σε μια ομάδα μαθηματικών-μοντελιστών – geeks – που περνούν τη ζωή τους μπροστά από υπολογιστές για να δομήσουν κόσμους που δεν υπάρχουν.»
«Το lockdown, […]αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση για την ανάφλεξη μιας επιδημίας»
«Μια σειρά έξυπνων απαντήσεων είναι: πολλαπλασιασμός ικανότητας τεστ, να υποβάλεις σε τεστ όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, να τεθούν σε καραντίνα αυτοί που είναι μολυσμένοι και να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία με βάση την hydroxychloroquine»
«Οι παρεμβάσεις στους κοινωνικούς δεσμούς είναι πιο αποτελεσματικές παρά οι υγειονομικές απαντήσεις. Κι αντ΄αυτού απομονώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με τρόπο διαρκή».. 


dimpenews.com



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.