16 Απριλίου 2018

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατέβασαν ελληνική σημαία από ελληνική βραχονησίδα ανενόχλητοι!!!!!!!!! Διαψεύδει ο δήμαρχος Φούρνων.

Παραθέτουμε τις ειδήσεις όπως ακριβώς τις βρήκαμε αναρτημένες στα ειδησεογραφικά σάιτ:

Η πρώτη από το Newsbomb

Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο. Για να την βλέπουν ΟΛΟΙ!

Οι νεαροί, όπως αναφέρει το samos24.gr, μετέβησαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα. 

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές» από τους Τούρκους. 

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς. 

Μπράβο στα παλικάρια μας!

Και η δεύτερη από το Liberal 

Με νέα προκλητική δήλωση ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, επαναφέρει την ένταση στο Αιγαίο καθώς ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική, όπως τη χαρακτήρισε, μικρονησίδα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ σε σημερινή του ομιλία, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα τονίζοντας ότι οι ενέργειές της προκαλούν ένταση στο Αιγαίο. 

Όπως χαρακτηριστά τόνισε η τουρκική ακτοφυλακή παρακολουθεί στις συγκεκριμένες ενέργειες και στο πλαίσιο αυτό κατέβασε ελληνική σημαία που είχε υψωθεί στη μικρονησίδα μικρός Ανθρωποφάς. 

«Βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρτντάκ (σ.σ Ίμια) στο νησί Ντιντίμ (σ.σ. Ανθρωποφάγοι), έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί». 

Αν και αρχικά η ελληνική πλευρά δήλωνε άγνοια εν τούτοις αποκαλύπτεται ότι τρείς ημέρες πριν η ιστοσελίδα samos24.gr δημοσίευσε φωτογραφίες με τρεις νεαρούς από τους Φούρνους Κορσεών στις οποίες εμφανίζονται να υψώνουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς". Και μάλιστα με διθυραμβικά σχόλια παρά το γεγονός ότι ύψωσαν το εθνικό σύμβολο σε νησίδα στην οποία δεν υπάρχει φρουρά. 

Το ζήτημα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να λάβει διαστάσεις αφού η διοίκηση Ασφαλείας Ακτών της Τουρκίας αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση και να αναρτήσει και σχετικό video από την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υπουργείο Εξωτερικών προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες ενώ αναμένεται και αντίδραση τόσο στα όσα είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός όσο και στο ενδεχόμενο έκδοσης ανακοίνωση από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΟ

Λέτε να λέει ψέματα ο Τούρκος πρωθυπουργός;
Δεν το νομίζω....
Ας πάει όμως κάποιος στο νησάκι μας που είναι αρκετά μακρυά από την συνοριογραμμή (κι όχι σαν τα Ιμια) να δει και να μας ενημερώσει... 

Νεώτερη ενημέρωση (που ελπίζουμε να ισχύει)
Κανονικά κυματίζουν οι ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες που τοποποθέτησαν νεαροί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Φούρνων, Γιάννη Μαρούση, ο οποίος μίλησε στο Hellas Journal. 

Ο ίδιος τόνισε πως πήγε ο ίδιος και κοίταξε με κιάλια διαπιστώνοντας πως οι σημαίες βρίσκονται στη θέση τους. Μάλιστα όπως είπε στην περιοχή υπήρχε ελληνικό σκάφος. Συγκεκριμένα μιλώντας στο site μας ο κύριος Μαρούσης είπε: 

“Σε τρεις – τέσσερις βραχονησίδες πήγαν ορισμένοι νεαροί και έβαλαν κάτι ελληνικές σημαίες και από ό,τι άκουσα κι εγώ από τις ειδήσεις, ο Γιλντιρίμ, είπε ότι κατέβασαν τη σημαία. Εγώ πήγα και είδα με τα κιάλια γιατί είναι μακριά και οι σημαίες κυματίζουν κανονικά. Τώρα τι λέει ο Γιλντιρίμ δεν μπορώ να καταλάβω. Και πώς πέρασαν και κατέβασαν τη σημαία, αφού δικό μας σκάφος υπήρχε εκεί. Από τις 06:00 ήταν εκεί. Πότε πήγαν και κατέβασαν τη σημαία; Και πώς πέρασαν πώς ήρθαν δεν είναι δίπλα στην Τουρκία». 

Ρεπορτάζ: HellasJournal

ΣΧΟΛΙΟ

Ελπίζω να ισχύει η διάψευση από τον δήμαρχο.... είδαλλως θα έχουμε να κάνουμε με περιστατικό χειρότερο κι από τα Ιμια....



Share

3 σχόλια:

Γεώργιος Καμπάς είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

Νομίζω ότι επισήμως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαψεύσει την υπόθεση των Τούρκων!

Καλή συνέχεια

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σε ευχαριστω για την ενημερωση φιλε μου.
Αναπροσαρμοσα τον τιτλο και αλλαξα και το περιεχόμενο της αναρτησης με νεοτερη ενημερωση....

Ανώνυμος είπε...

Την προπαγάνδα οι τούρκοι την έχουν κάνει επιστήμη.
Θυμηθείτε την περίπτωση με το θωρηκτό Αβέρωφ το οποίο είχαν δηλώσει οτι το είχαν βυθήσει.

Νικόλαος

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.