29 Απριλίου 2018

Πανευρωπαϊκός κώδικας για την online παραπληροφόρηση... Οι ψεύτες και οι απατεώνες θα ορίζουν τι είναι ψέμα στο διαδίκτυο!!!!

Έναν κώδικα ορθής πρακτικής σε επίπεδο Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης μέσω του Διαδικτύου προωθεί η Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μόνο από τα μέτρα, που δρομολογεί η Ε.Ε. και ανακοινώθηκαν χθες, με στόχο την καταπολέμηση της online παραπληροφόρησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζει ως παραπληροφόρηση τις “αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που δημιουργούνται, παρουσιάζονται και διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού και που ενδέχεται να βλάψουν το κοινό συμφέρον”.

Στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, το 83% όσων απάντησαν δήλωσαν ότι οι ψευδείς ειδήσεις συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του Κοινού Κέντρου Ερευνών, τα δύο τρίτα των καταναλωτών διαδικτυακών ειδήσεων προτιμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές από πλατφόρμες, που λειτουργούν με αλγόριθμους, όπως είναι οι μηχανές αναζήτησης και οι φορείς συγκέντρωσης ειδήσεων, καθώς και μέσω των ιστοτόπων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υφιστάμενες ανησυχίες, η Επιτροπή προτείνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ένας “Κώδικας ορθής πρακτικής για την παραπληροφόρηση”. 

Έως τον Ιούλιο και ως πρώτο βήμα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να αναπτύξουν και να ακολουθούν κοινό κώδικα ορθής πρακτικής προκειμένου να εξασφαλίζουν διαφάνεια σχετικά με το χρηματοδοτούμενο με χορηγία περιεχόμενο, ιδίως την πολιτική διαφήμιση, καθώς και να περιορίζουν τις επιλογές στόχευσης για την πολιτική διαφήμιση και να μειώνουν τα έσοδα των διακινητών παραπληροφόρησης.

Επίσης, θα πρέπει να παρέχουν σαφέστερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των αλγορίθμων και να δίνουν τη δυνατότητα επαλήθευσης από τρίτους, αλλά και να καθιερώσουν μέτρα για τον εντοπισμό και το κλείσιμο των πλαστών λογαριασμών και την αντιμετώπιση των αυτοματοποιημένων προγραμμάτων.

Εξακρίβωση γεγονότων

Ένα άλλο μέτρο, που εισηγείται η Επιτροπή είναι η δημιουργία ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δικτύου φορέων εξακρίβωσης γεγονότων. Το δίκτυο θα καθιερώσει κοινές μεθόδους εργασίας, θα ανταλλάσσει βέλτιστες πρακτικές και θα εργάζεται με στόχο την ευρύτερη δυνατή κάλυψη διορθώσεων ειδήσεων σε ολόκληρη την Ε.Ε. Επίσης, στόχος είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης στα μέσα ενημέρωσης: το υψηλότερο επίπεδο γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να εντοπίζουν τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση και να προσεγγίζουν το διαδικτυακό περιεχόμενο με κριτική ματιά.

Ένα άλλο μέτρο είναι η προώθηση των συστημάτων οικειοθελούς διαδικτυακής ταυτοποίησης, με σκοπό να βελτιωθεί η ιχνηλασιμότητα και ο εντοπισμός των παρόχων πληροφοριών και να προαχθεί η αύξηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στις αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο και στις πληροφορίες και τις πηγές τους·

Το μέλλον

Η Επιτροπή θα συγκαλέσει σύντομα πολυμερές φόρουμ, με στόχο να προσφέρει ένα πλαίσιο αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πλατφορμών, της βιομηχανίας διαφήμισης και των μεγάλων διαφημιστών, και να εξασφαλιστεί η δέσμευση για συντονισμό και ένταση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Το πρώτο αποτέλεσμα των εργασιών του φόρουμ θα πρέπει να είναι ο κώδικας πρακτικής σε επίπεδο Ε.Ε. για την παραπληροφόρηση, που πρόκειται να δημοσιευτεί έως τον Ιούλιο του 2018, με σκοπό να υπάρξει μετρήσιμος αντίκτυπος έως τον Οκτώβριο του 2018.

Έως το Δεκέμβριο του 2018, η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Η έκθεση θα εξετάσει, επίσης, την ανάγκη περαιτέρω δράσης για να διασφαλιστεί η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση των δράσεων που περιγράφονται.

[sepe.gr]
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι χειρότεροι ψεύτες και απατεώνες είναι οι μεγάλοι παγκόσμιοι οργανισμοί οι οποίοι έχουν φυσικά προσβάσεις στο διαδίκτυο... και οι οποίοι ελέγχονται πλήρως από την Νέα Τάξη (δηλαδή τις μυστικές λέσχες και στοές)...

Πάρτε για παράδειγμα τους τελευταίους βομβαρδισμούς των Αμερικανο-Αγγλο-Γάλλων κατά της Συρίας με αφορμή τους χημικούς βομβαρδισμούς που θεωρητικά έκαναν οι δυνάμεις του Ασαντ κατά αθώων πολιτών....

Ολοι σχεδόν οι παγκόσμιοι και διεθνείς οργανισμοί (συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ), όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της δύσης μαζί φυσικά με τις δυτικές κυβερνήσεις, κραύγαζαν ότι ο Ασαντ ευθύνεται για τους θανάτους εκατοντάδων αθώων πολιτών συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, με μια επίθεση με χημικά όπλα που έκανε στην Συρία....

Την καταγγελία ξεκίνησε μια ΜΚΟ (ποιος άλλος;) τα Λευκά Κράνη η οποία κατήγγειλε ότι βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα του Ασαντ... μάλιστα έδειξε και πλήθος φωτογραφιών...

Κατόπιν ακολούθησε ο βομβαρδισμός των Συριακών στρατοπέδων απο τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας ως αντίποινα...

Και τελικά ΟΛΟ ΑΥΤΟ αποδείχθηκε .....ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ..

Ολο ήταν κατασκευασμένο από τα Λευκά Κράνη και όλο ήταν μια πρόφαση για να βομβαρδιστούν στόχοι εντός της Συρίας η οποία φαίνεται ότι νικά στον πόλεμο κατά των δυτικόφιλων τζιχαντιστών εγκληματιών... τους οποίους πάλι η Νέα Τάξη όπλισε και οργάνωσε ώστε να προκαλέσει ένα θανατηφόρο πλήγμα στην ..... Ευρώπη, σπρώχνωντας εκατομμύρια αρχικά πρόσφυγες (μέχρι την Τουρκία) και έπειτα λαθρομετανάστες προς τις χώρες της Ευρώπης, δημιουργώντας τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες του μέλλοντος όπου η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία θα αυξηθούν υπέρμετρα (όπως και συμβαίνει) με απώτερο σκοπό την πρόκληση τεράστιων πολιτισμικών συγκρούσεων για την αντιμετώπιση των οποίων, τελικώς θα επικαλεστούν την μόνη λύση... την παγκόσμια διακυβέρνηση!!!!!!

Και τώρα ΟΛΟΙ αυτοί οι απατεώνες τι θέλουν;

Να ελέγχουν τι είναι η ψεύτικη είδηση (Fake news) και τι όχι...
Ποιός είναι αυτός που την προωθεί στο διαδίκτυο και πως θα μπλοκαριστεί....

Αντε λοιπόν τώρα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας....

ΘΑΝΟΣ

ΥΓ. Μεγάλη πλάκα έχει η δήλωση ότι: "οι ψευδείς ειδήσεις συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία"......
Χα χα χα, ποια δημοκρατία ρεεεεεε.... φασιστοειδή της Νέας Τάξης;
Οι ψεύτικες ειδήσεις παράγονται από εσάς τους ίδιους...
Σιχάματα...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.