4 Φεβρουαρίου 2018

Υπόδειγμα ήθους, πολιτισμού και πατριωτισμού

Η σημερινή διαδήλωση στο Σύνταγμα ήταν αγνή, μη εθνικιστική και ακομμάτιστα πατριωτική – ενώ τεκμηρίωσε πως οι Έλληνες αποφάσισαν επιτέλους να αγωνισθούν για τον εαυτό τους, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους, προστατεύοντας ως οφείλουν όλα όσα τους ανήκουν. 

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν σχεδόν 1,5 εκ. Πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν μακράν η πιο εντυπωσιακή στην πρόσφατη ελληνική ιστορία – όχι τόσο λόγω του μεγέθους της, αλλά εξαιτίας του ήθους, της ευγένειας, του πολιτισμού, της δημοκρατικότητας και της συμπεριφοράς αυτών που συμμετείχαν, για τα οποία πρέπει να είναι υπερήφανο το Έθνος μας. 

Εθνικισμός δεν φάνηκε πουθενά, ούτε υποχρεώθηκε να τοποθετηθεί κανείς κάτω από κάποια παρείσακτη εθνικιστική σημαία όπως ισχυριζόταν κάποιοι, αλλά μόνο αγνός και ακομμάτιστος πατριωτισμός – ενώ επιβεβαιώθηκε το συναίσθημα μας πως έφτασε η ώρα των Πολιτών. Ότι δηλαδή οι Έλληνες αποφάσισαν επιτέλους να αγωνισθούν για τον εαυτό τους, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους, προστατεύοντας ως οφείλουν όλα όσα τους ανήκουν – όπως ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος τους, η εδαφική τους ακεραιότητα, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ιστορία τους. 

Περπατώντας τώρα στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, επίσης στην πλημμυρισμένη με κόσμο πλατεία, δεν είδα πουθενά σημαίες που δεν ήταν ελληνικές, ούτε πανό οποιουδήποτε κόμματος – μόνο ευγενικούς, ωραίους Έλληνες, οι οποίοι επέτρεπαν στον καθένα να περπατήσει ανενόχλητος, φτάνοντας ακόμη και την ώρα αιχμής λίγο πριν από την εξέδρα των ομιλητών. Φυσικά εντυπωσίασε ο κ. Θεοδωράκης με την ομιλία του, σύμφωνα με την οποία η σύνθετη ονομασία είναι απαράδεκτη – ενώ πολύ σωστά καμία κυβέρνηση και καμία Βουλή δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει το όνομα, χωρίς να προηγηθεί δημοψήφισμα, όπου θα αποφασίσει ο μοναδικός που νομιμοποιείται: οι Έλληνες Πολίτες. 

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθνική προδοσία μεγίστου μεγέθους – ενώ η τοποθέτηση του υπουργού εξωτερικών είναι το λιγότερο θλιβερή και θα έπρεπε να νοιώθει μεγάλη ντροπή, προσπαθώντας να παραποιήσει τόσο αδέξια το νόημα της διαδήλωσης. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τη δήλωση του στο Twitter, μετά το χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ως αριστερόστροφης και φασιστικής από το μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, κατά την οποία τα εξής παράδοξα: 

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας«! (Κοτζιάς, πηγή). 

Απίστευτο πόσο μπορούν να αλλάξουν τα προνόμια της εξουσίας ακόμη και έναν τόσο συμπαθητικό άνθρωπο, με αριστερή ιδεολογία – αφού διαφορετικά δεν εξηγείται με κανέναν τρόπο αυτή η (κατά την υποκειμενική μας άποψη) ανόητη προσπάθεια παραπλάνησης των Ελλήνων! 

Η Μακεδονία δεν ήταν βέβαια το μόνο θέμα των ομιλιών αλλά, επίσης, το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίωνμέσω των οποίων επιδιώκεται η υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, ενώ απειλείται επί πλέον η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορούν οι εξαθλιωμένοι οικονομικά Πολίτες της να ελέγχονται ευκολότερα. 

Περαιτέρω, όσον αφορά το ερώτημα που μας έχει τεθεί, τι έχει αλλάξει δηλαδή από το Σεπτέμβριο του 2014 όπου ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε εξαγγείλει από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ότι, η θέση της Ελλάδας είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία», θα απαντήσουμε πως άλλαξαν τα πάντα – σημειώνοντας πως ο ίδιος άνθρωπος ήταν αυτός που υπέγραψε το εγκληματικό PSI, ενώ είναι ένας από τους τρεις μεγάλους ενόχους της καταστροφικής διαχείρισης της κρίσης (ανάλυση). Άλλαξαν τα πάντα, επειδή κανένας δεν επιτρέπεται πια να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, χωρίς να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία – αφού το 72% των Πολιτών είναι ξεκάθαρα εναντίον, ενώ το απέδειξε επί πλέον η συμμετοχή τους στη διαδήλωση. 

Ορισμένοι ισχυρίζονται βέβαια πως ματαιοπονούμε, εάν θεωρούμε πως η σημερινή κυβέρνηση θα παραδεχθεί την ανεπάρκεια της και θα προκηρύξει δημοψήφισμα – αφού λέξεις όπως «ευθιξία» ή «αξιοπρέπεια» της είναι άγνωστες. Επίσης πως έχει αποδεχθεί πια ότι οι Έλληνες είναι απαίδευτοι, επειδή στηρίζουν τους αρεστούς και όχι τους ικανούς. 

Όσον αφορά το πρώτο ίσως έχουν δίκιο, αλλά θα φανεί στην πράξη – ενώ με το δεύτερο ασφαλώς δεν συμφωνούμε, αφού οι Πολίτες δεν είχαν ποτέ επιλογές λόγω ενός πολιτικού συστήματος που δεν επιτρέπει να εισέλθει σχεδόν κανένας στην πολιτική, εάν δεν ανήκει σε κάποια «συμμορία». Το γεγονός αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξει, αφού εάν υπάρχει κάτι θετικό στη χρεοκοπία μιας χώρας, δεν είναι άλλο από τη «δημιουργική καταστροφή» του Schumpeter – όπου το παλαιό οδηγείται κυριολεκτικά στα σκουπίδια, επειδή είναι αδύνατον πια να κρύψει το αληθινό του πρόσωπο και έχει αποτύχει παταγωδώς. 

Επίλογος 

Ολοκληρώνοντας, ο τομέας μας δεν είναι η πολιτική, αλλά η οικονομία. Εν τούτοις, σε τελική ανάλυση όλα είναι πολιτική, ενώ η οικονομία είναι υποχρεωμένη να υπηρετεί την κοινωνία – όχι το αντίθετο, όπως δυστυχώς συμβαίνει στον πλανήτη σήμερα, όπου κυβερνούν δικτατορικά οι αγορές με τους «πολιτικούς» στην έμμισθη υπηρεσία τους. 

Επομένως, η οικονομία δεν μπορεί να απέχει από τόσο σημαντικά γεγονότα, όπως η σημερινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα – η οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποτελέσει την αφετηρία μίας πραγματικά καινούργιας εποχής για την Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι άλλωστε πως όλοι μαζί, χωρίς ανόητες κομματικές ή άλλες αντιπαλότητες, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα – ενώ το εγγυάται ο φυσικός πλούτος και η τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, το μεγαλείο της οποίας φάνηκε ξανά σήμερα. 

Τέλος, φάνηκε επίσης πως οι Έλληνες μπορούν να οργανώνονται και να προστατεύονται μόνοι τους, ενώ καμία εξτρεμιστική οργάνωση δεν τόλμησε να τους δημιουργήσει πρόβλημα παρά την ελάχιστη παρουσία αστυνομικών – αφού όλοι φοβούνται έναν αποφασισμένο λαό, όπως άλλωστε όλοι ποδοπατούν μία τρομοκρατημένη μάζα. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.