25 Φεβρουαρίου 2018

Ο αγώνας για την διάσωση του Κυπριακού Ελληνισμού συνεχίζεται

Του Πανίκου Ελευθερίου

Η απογοήτευση για την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη είναι μεγάλη. Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ενημέρωση του απανταχού Ελληνισμού για το Κυπριακό. Δεν απαιτείται να είναι κανείς ειδήμονας στα Εθνικά θέματα για να το κάνει αυτό. Αρκεί να αγαπά την πατρίδα και το Έθνος του και να αντιλαμβάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η Κύπρος και ο Ελληνισμός, τόσο από τον προαιώνιο εχθρό (και άλλους γείτονες, όπως π.χ. οι βδελυροί Σκοπιανοί), αλλά και από τους ανεπαρκείς ηγέτες που οδηγούν το Έθνος τις τελευταίες δεκαετίες. 

Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. και στο Αιγαίο, είναι αρκετές για να πείσουν και τον πιο δύσπιστο για την κρισιμότητα των στιγμών. Οι μόνοι που φαίνεται ότι συνεχίζουν να πιστεύουν στην ‟Ελληνο-τουρκική φιλία” είναι δυστυχώς οι ηγέτες μας, που επιμένουν να προωθούν την ‟λύση” συνεταιρικού ‟κράτους” Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας για την Κύπρο και ‟προσέγγιση φιλίας” στα Ελληνο-τουρκικά, έχοντας ως συνομιλητή τον Σουλτάνο της Τουρκίας. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι ο Τούρκος μόνο μια γλώσσα καταλαβαίνει, αυτή της αποτρεπτικής ισχύος.

Για το Κυπριακό ειδικότερα, ας αναλογιστούν κάποιοι ποια τύχη θα έχει ο Κυπριακός Ελληνισμός, αν αυτοκτονήσει (χωρίς ίχνος υπερβολής) αποδεχόμενος την προαναφερόμενη ‟λύση”. Ο κάθε πολίτης-ψηφοφόρος θα πρέπει να αναλογιστεί και τις δικές του ευθύνες. Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα και η εκ νέου ανάδειξη του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία, είναι κατά την άποψη μας, ενδείξεις μιας αυτοκτονικής τάσης που δείχνουν οι Έλληνες της Κύπρου. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, όπου οι θιασώτες της ‟λύσης” Δ.Δ.Ο. κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, εκτοπίζοντας τους εκπροσώπους της απορριπτικής σχολής σκέψης (της σχολής σκέψης της απόρριψης της συγκεκριμένης απαράδεκτης Τουρκικών προδιαγραφών ‟λύσης”), μόνο κατάθλιψη προκαλούν.

Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να απαλλαγούμε από αμετανόητους θιασώτες ‟λύσεων” τύπου σχεδίου Ανάν. Βρισκόμαστε τώρα σε μια τρομερά δυσμενή θέση, όπου… παρά την εκτράχυνση των Τουρκικών προκλήσεων και το ξεκαθάρισμα των προθέσεων (μόνο οι ηγέτες δεν τα βλέπουν;) κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (Α.Κ.Ε.Λ.) εκλιπαρούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που σταμάτησαν στο Κρανς Μοντανά, έχοντας ως βάση το πλαίσιο Γκουτέρες, μετά από ‟κεφαλαιοποίηση” πλέον από τους Τούρκους ΟΛΩΝ των υποχωρήσεων του Αναστασιάδη. Με το Α.Κ.Ε.Λ. να δηλώνει στεντόρεια ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι Τουρκικές προκλήσεις είναι η λύση του Κυπριακού. Να βάλουμε δηλαδή τον λύκο στο σπίτι μας, για να σταματήσει να μας ‟παρενοχλεί”. Αυτή κι αν είναι προσέγγιση… ‟επιπέδου Νηπιαγωγείου” από μια ‟αξιωματική αντιπολίτευση” που φαίνεται ότι αρέσκεται στο να παραδίδει μαθήματα Εθνικής αυτοχειρίας.

Αποτύχαμε να απαλλαγούμε από την σχολή σκέψης της ηγεσίας του… ‟ΔΗΣΑΚΕΛ”. Φαίνεται ότι οι πολίτες πίστεψαν στα συνθήματα των επικοινωνιολόγων, έμπειρων εκλογικών επιτελείων, των κομμάτων που διαθέτουν κομματικούς μηχανισμούς, που πάντα κατορθώνουν να ‟συσπειρώνουν” (να ‟μαντρίζουν”) τους πολίτες στα κόμματα που φέρουν την κύρια ευθύνη για τα σημερινά τραγικά μας αδιέξοδα. Φαίνεται ότι τους έπεισαν να επιλέξουν έχοντας ως κριτήριο απόφασης, άλλα δεδομένα, εκτός από τους ολέθριους χειρισμούς που έγιναν από τον Νίκο Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Τελικά, οι λόγοι για την αποτυχία αυτή είναι πολλοί και δεν είναι της ώρας να τους αναλύσουμε.

Φτάνει μόνο να αναφέρουμε ότι κι αυτός ακόμα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, κατέληξε στο να στηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο τελευταίος, με ανανεωμένη την λαϊκή εντολή είναι επικίνδυνος όσο ποτέ άλλοτε. Αν στο Κρανς Μοντανά είχε κάποιες αναστολές στο συμφωνήσει σε ένα περίγραμμα για μια τελική ‟διευθέτηση”, αυτή τη φορά, μετά την επανεκλογή του (που ο ίδιος εκλαμβάνει ως τεκμήριο εμπιστοσύνης και έγκρισης των χειρισμών στο Κυπριακό), δεν είναι βέβαιο ότι θα γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Ελπίζουμε να μην πληρώσει ακριβά η Κύπρος και ο Ελληνισμός, τις λανθασμένες επιλογές που κάνουν διαχρονικά, πολίτες-δέσμιοι των κομμάτων. Υπάρχει μεν μια μετεκλογική ‟ανήσυχη ηρεμία” στο Κυπριακό, δεν δικαιολογείται όμως, ο όποιος εφησυχασμός. Ο κίνδυνος παραμένει και θα το δούμε όταν θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών, ίσως πολύ πιο σύντομα απ’ ότι αναμένουν κάποιοι, με το θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία. Ποιος είναι ο λόγος που σημειώνεται η έξαρση στης Τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ.; Δεν γίνονται όλα αυτά για να ενταχθεί το φυσικό αέριο στο πάρε-δώσε στο Κυπριακό; Ελπίζουμε να μην ακούσουμε (πριν… αλέκτωρ λαλήσει) την ανακοίνωση για το νέο… δείπνο Αναστασιάδη-Ακκιντζί. Γιατί προφανώς θα είναι η απαρχή για ένα νέο ‟κύκλο προσφορών” του Αναστασιάδη.

Όση κι αν είναι η απογοήτευση μας, δεν μπορούμε να παραμένουμε αδρανείς, να παρακολουθούμε το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ας μην νομίζουν οι διάφοροι θιασώτες της ‟λύσης” συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ότι θα έχουν εύκολο έργο. Ο αγώνας για την διάσωση του Κυπριακού Ελληνισμού, από τα δόντια του Τουρκικού θηρίου, συνεχίζεται. Ντόπιοι και ξένοι, θα εκπλαγούν και πάλι (όπως και το 2004) από το ‟τείχος αντίστασης” που θα βρουν μπροστά τους.

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος – Κύπρος
13.02.2018
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.