28 Ιανουαρίου 2018

Τσίπρα, Κατρούγκαλε και λοιποί υβριστές των Ελλήνων πολιτών: Εδώ κι άλλοι "ακραίοι" από το Τορόντο, σας στέλνουν το μήνυμά τους

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, έχει ως πρωταρχικούς του στόχους την ορθή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας, αλλά και την μεταλαμπάδευση του ελληνικού πολιτισμού και των αξιών που τον διέπουν, στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων μας στην ελληνική παροικία του Τορόντο, διαμορφώνοντας στα παιδιά ελληνική εθνική συνείδηση και καθιστώντας τα μελλοντικούς Ακρίτες και άξιους υπερασπιστές των αξιών του Ελληνικού Έθνους.

Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά στο έγκλημα που συντελείται με ευθύνη σύσσωμου του ελληνικού πολιτικού συστήματος εις βάρος της μίας και μοναδικής, ιστορικής, ελληνικής Μακεδονίας.

Ούτε μπορούμε να παραμείνουμε αμέτοχοι στον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός αλλά και οι ομογενείς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου ζει και αναπνέει ο Ελληνισμός, για να προστατευτεί η Μακεδονία μας απέναντι στην επιβουλή συμφερόντων, τα οποία σέρνουν την Ελλάδα σε μια αχρείαστη επείγουσα διαπραγμάτευση, ώστε να παραδώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας εντός σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (erga omnes).

Μια τέτοια παραχώρηση θα είναι εγκληματική, καθώς στα πλαίσια μιας θεωρητικής και αμφίβολης εξασφάλισης σχέσεων καλής γειτονίας με τα Σκόπια και γεωπολιτικής σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων, θα έχουμε συναινέσει στην εκχώρηση -μαζί με το όνομα της Μακεδονίας- μέρους της εθνικής μας ταυτότητας, της ιστορίας μας, και του πολιτισμού μας, υποθηκεύοντας επιπλέον την εδαφική μας ακεραιότητα απέναντι σε μελλοντικές αλυτρωτικές διεκδικήσεις.

Με δεδομένα ότι:
- Η Μακεδονία είναι αποδειγμένα και αδιαμφισβήτητα ΜΙΑ, μοναδική, ιστορική και Ελληνική, με ιστορική συνέχεια πλέον των 2500 χρόνων, από το ελληνικό βασίλειο των Αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως και σήμερα, σε πείσμα των εκάστοτε κατακτητών και διεκδικητών της, και τα ιερά χώματά της είναι ποτισμένα με το αίμα Ελλήνων ηρώων, αγωνιστών, μαρτύρων και αγίων για την ελευθερία της Μακεδονίας και της Ελλάδας.


- Οποιαδήποτε προτεινόμενη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια η οποία περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, σημαίνει αυτόματα -και παρά τις όποιες ρητές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο- εκχώρηση ιστορίας, πολιτισμού, ταυτότητας, εδάφους εκ μέρους της Ελλάδας. Μια τέτοια εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι ιστορικά, επιστημονικά, πολιτιστικά και εθνικά ανεδαφική, όπως έχουν αποδείξει πλήθος Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, όπως μαρτυρά η ίδια η Ιστορία, όπως φωνάζει η ίδια η γη της Μακεδονίας δια μέσου των αιώνων από τον τάφο του Φιλίππου του Β’ στην Βεργίνα, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και τον τύμβο της Αμφίπολης, μέχρι τον τάφο του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων του ηρωικού Μακεδονικού Αγώνα. 

Μια τέτοια εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ενισχύει το ψευδεπίγραφο ιδεολόγημα του Μακεδονισμού και του Σκοπιανού αλυτρωτισμού, οι οποίοι καλλιεργούνται συστηματικά διαμέσου των σχολικών βιβλίων και του συντάγματος των Σκοπίων και διαχέονται στην κοινωνία τους, δυναμιτίζοντας όποια προοπτική καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Μια τέτοια εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας συνιστά εθνική προδοσία, την οποία -αν συντελεστεί- ο ελληνικός λαός και οι απανταχού Έλληνες της ομογένειας δεν θα ξεχάσουν ποτέ, δεν θα παραγράψουν ποτέ και δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στους πολιτικά και θεσμικά υπευθύνους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

- Εντολέας της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, -και κατ’ επέκτασην το Ελληνικό Έθνος- που σε όλες τις ιστορικές στιγμές του, το 1992, αλλά και στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης της 21ης Ιανουαρίου 2018, και στις παράλληλες εκδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδας και σε ελληνικές παροικίες του εξωτερικού, εκφράστηκε σύσσωμα, υπερκομματικά και πατριωτικά κατά της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια. 

Η ελληνική κυβέρνηση ως εντολοδόχος του κυρίαρχου ελληνικού λαού, αλλά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν έχουν καμμία εξουσιοδότηση να αγνοήσουν την λαϊκή εντολή, ούτε να πραγματοποιήσουν εκχώρηση ονόματος, ταυτότητας, ιστορίας, πολιτισμού, εδάφους, τμήματος της ψυχής του Ελληνικού Έθνους, χαρίζοντάς τα στα Σκόπια, καθώς δεν τους ανήκουν για να τα διαπραγματευτούν. Η Μακεδονία ως όνομα, ως ιδέα και ως υπόσταση, ούτε παραχωρείται, ούτε μοιράζεται, ούτε χαρίζεται, σε κανέναν και από κανέναν.

Αποφασίζουμε ότι:

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα υπέρ της Μακεδονίας μας και της Ελλάδας μας, υπέρ των αξιών που καλούμαστε να κληροδοτήσουμε στους μαθητές μας και στα παιδιά μας, υπέρ βωμών και εστιών της πατρίδος μας, ουδέποτε εγκαταλείποντας τις επάλξεις μας και την σημαία μας, ουδέποτε ξεχνώντας ή προδίδοντας τις ηρωικές θυσίες, τους αιματοβαμμένους αγώνες και την αγέρωχη κληρονομιά των ένδοξων Ελλήνων προγόνων μας από την Μακεδονία κι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που πολέμησαν για να διαφυλάξουν την Ελληνικότητα και την ελευθερία της Μακεδονίας. Δεν θα ακολουθήσουμε όσους συμπατριώτες μας ατυχώς πρεσβεύουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, ούτε όσους θεωρούν ότι το παιχνίδι είναι τελειωμένο και ότι το όνομα Μακεδονία έχει ήδη δοθεί.

Στον Γόρδιο Δεσμό του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων -με τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει- ο Μέγας Αλέξανδρος, του οποίου τυγχάνουμε ΜΟΝΟΙ γνήσιοι απόγονοι ως ΜΟΝΟΙ γνήσιοι Μακεδόνες και Έλληνες, μάς δίδαξε πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Καιρός λοιπόν να κόψουμε τις ορέξεις όσων επιθυμούν διακαώς να μοιραστούμε από κοινού το όνομα και την κληρονομιά της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Καλούμε να υπογράψουν αυτό το ψήφισμα και να σταθούν στο πλευρό μας:
Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριές μας,


Τα ελληνικά σχολεία Τορόντο, Οντάριο και Καναδά, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, Τον Σύλλογο Ελληνων Εκπαιδευτικών Οντάριο,
Τον Σύλλογο Ελλήνων Ακαδημαϊκών Οντάριο και Καναδά,
Τους Ελληνικούς Εθνοτοπικούς Συλλόγους και Οργανώσεις Τορόντο, Οντάριο και Καναδά,
Τους Ελληνοκαναδικούς Οργανισμούς,
Την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο,
Τις Ελληνικές Κοινότητες όλων των πόλεων του Καναδά,
Την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο και παντός Καναδά, καθώς και όλες τις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και κοινότητες, τους ιερείς και τους πιστούς,
Τους Έλληνες πολιτειακούς, θρησκευτικούς και θεσμικούς αξιωματούχους της Ελληνοκαναδικής παροικίας, από κάθε βήμα που κατέχουν,
Την Ελληνική συνοικία BIA Danforth – Greektown, και
τις Ελληνοκαναδικές επιχειρήσεις,
Τα Ελληνοκαναδικά παροικιακά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, 


Όλους τους Έλληνες, τις Ελληνίδες, και τους φιλέλληνες της Ελληνοκαναδικής παροικίας του Τορόντο, του Οντάριο και του Καναδά, κάθε γενιάς και κάθε ηλικίας. Σας ζητούμε να βρεθείτε δίπλα μας και να ενώσετε την φωνή σας μαζί μας, 

Στο συλλαλητήριο του Τορόντο για την Μακεδονία μας,
με τις Ελληνικές σας σημαίες, με τις παραδοσιακές σας Ελληνικές στολές, με τα εμβλήματα των παραδοσιακών συλλόγων σας, με τα γραμμένα συνθήματά σας, όμορφα, δυναμικά, πατριωτικά, ενωτικά, χωρίς κομματικές ταυτότητες και χωρίς ακραίες φωνές που θα αμαυρώσουν και θα επισκιάσουν το αληθινό μήνυμά μας για την Μακεδονία μας, δίνοντας τροφή για εύκολα αρνητικά σχόλια και εθνικιστικές ταμπέλες, στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου (Danforth και Logan) στο Τορόντο, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, και ώρα 2:00 μμ, παράλληλα με το μεγάλο, παλλαϊκό, πανεθνικό συλλαλητήριο της Αθήνας, για να διατρανώσουμε σε κάθε τόνο και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, και για ν’ ακουστεί ως την Ελλάδα, τα Σκόπια, τα κέντρα αποφάσεων και διαπραγματεύσεων σε Ευρώπη και Αμερική, και σε κάθε γωνιά της γης όπου ζει και αναπνέει ο Ελληνισμός της Ομογένειας, ότι 


Το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρείται, δεν μοιράζεται, δεν χαρίζεται
Η Μακεδονία είναι Μία και είναι Ελληνική
Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα
 


Παρακαλούμε για την ευρεία κοινοποίηση του ψηφίσματός μας με κάθε τρόπο και μέσο.
Ευελπιστούμε να στηρίξετε την διάδοση του μηνύματός μας με την παρουσία σας και με κάθε άλλο τρόπο που θα βοηθήσει την διοργάνωση, την επιτυχία και την περιφρούρηση του μηνύματος της εκδήλωσης. 


Ελάτε να στείλουμε μαζί το μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι ο Ελληνισμός του Τορόντο και του Καναδά, όπως και το 1992, έτσι και σήμερα, δεν λιποτακτεί μπροστά στο σάλπισμα της Ιστορίας, δεν χαρίζει την Μακεδονία μας, και στέκεται στο πλευρό του πολύπαθου λαού μας στην πιο δύσκολη στιγμή του, καθώς μαχόμαστε για την ιστορία, την ταυτότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας ως Έθνος. 

Ελάτε να βροντοφωνάξουμε μαζί. Για την Μακεδονία μας και την Ελλάδα μας.

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς, 

Ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο 

Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση: teacherscouncil.gct@gmail.com
 

infognomonpolitics.blogspot
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.