4 Νοεμβρίου 2017

Θα μας λιώσουν για να επιβιώσουν μόνο οι κατσαρίδες

Του Βασίλη Γεώργα 

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι η φάρμα των ζώων και των ζωυφίων. Η καμήλα του Tσίπρα και η ανάπηρη σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου περιφέρονται στην ίδια έρημο. Είμαστε εμείς όπως μας κατάντησαν με τις διπλές ασφαλιστικές εισφορές, τις προκαταβολές, την υπερφορολόγηση και την ποινικοποίηση της εργασίας μας. 

Όσοι μπορούν ακόμη, συσσωρεύουν νερό στις καμπούρες τους. Οι περισσότεροι κυκλοφορούμε σαν φυματικές σαρανταποδαρούσες με μηνίσκο στα 25 από τα σαράντα πόδια κρατώντας σακούλες από ψώνια των Lidl. 

Αυτό ήθελαν εξ αρχής. Μας το είπαν και δεν το καταλάβαμε. Τους αφήσαμε να υλοποιήσουν ανενόχλητοι το σχέδιο φτωχοποίησής μας, όχι γιατί τους ψηφίσαμε μία ή δύο φορές, αλλά γιατί συνεχίσαμε να τους ανεχόμαστε. 

Πόσες από τις καμπούρες και πόσα από τα καλά σου πόδια να κόψεις ακόμη βλέποντας τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να συμπεριφέρονται σαν θρασίμια που πασχίζουν να μας πείσουν ότι είναι προτιμότερη η καταστροφή από τη δημιουργία. Ότι η ύφεση γεννά μεγαλύτερα πλεονάσματα από την ανάπτυξη. 

Ας λουστούμε τώρα την επιτυχία τους. Τρία χρόνια μετά την ισοπεδωτική τους επέλαση στις ζωές μας, βαυκαλίζονται ότι το σχέδιό πέτυχε. Είναι η κυβέρνηση που προκάλεσε το σκληρότερο μνημόνιο από όλα για να έχει να λέει πως μας έβγαλε από τα μνημόνια. Σε λιγότερο από δύο χρόνια ψήφισαν 15 δισ. ευρώ μέτρα και έβαλαν 30 νέους φόρους για να μοιράσουν ελεημοσύνη 1,5 δισ. ευρώ.

Είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για την φτωχοποίηση του πιο παραγωγικού τμήματος της κοινωνίας για να ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση με έκτακτα επιδόματα τα οποία πληρώνει η δεξιά τσέπη μας στην αριστερή, και για να την ευχαριστούμε που την κρίσιμη ώρα δεν μας έβγαλε από το ευρώ. Είναι η κυβέρνηση που κρατά ομήρους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά για να λέει ότι αύξησε τα διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία όμως δεν αξιοποιεί.  Και εκείνη που ξεδιάντροπα παραδέχεται ότι αφανίζει τη μεσαία τάξη γιατί δεν μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε άλλη πολιτική. 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που πανηγυρίζουν με τις ωμές παραδοχές των περί συνειδητής εξόντωσης των συνεπών και εργατικών φορολογούμενων. Οι ακραιφνείς συριζανελίτες (και όχι Αριστεροί) που χαίρονται επειδή σιτίζονται από το κόμμα ή από το δημόσιο, και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που ως απέθαντες κατσαρίδες συναλλάσσονται με την κυβέρνηση Τσίπρα κάνοντας μπίζνες δισεκατομμυρίων, ενόσω το Μέγαρο Μαξίμου διανέμει non papers για τον πόλεμο κατά της διαπλοκής. 

Έχουμε δει πολλά στα επτά χρόνια των μνημονίων, αλλά τέτοιο θράσος, ωμή εξαπάτηση και συλλογική υποτίμηση δεν έχουμε ξαναζήσει στη σύγχρονη ιστορία μας. 


ΣΧΟΛΙΟ

Το άρθρο προέρχεται από το μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο liberal γι αυτό και καταδικάζεται η πολιτική του Συριζα και το 3ο μνημόνιο ενώ αποφεύγεται η καταδίκη και όλων των υπολοίπων (μνημονίων)...
Ετσι λέγεται μόνο η μισή αλήθεια....

Φυσικά η εξιστόρηση για τα 2,5 τελευταία χρόνια είναι σωστή, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισαν ΟΧΙ στα μνημόνια και στην λιτότητα.... εν μέσω κλειστών τραπεζών που διέταξαν οι επικυρίαρχοι δανειστές και εφάρμοσαν οι ντόπιοι προδότες για να πανικοβάλουν τους Ελληνες και να ψηφίσουν ΝΑΙ...

Φυσικά τότε το liberal ήταν φανατικά υπέρ του ΝΑΙ και μάλιστα συντηρούσε όλη την ρητορική εκφοβισμού των προδοτών και των ξένων αφεντικών τους, ότι το ΟΧΙ θα σήμαινε έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε.....

Το ανωτέρω άρθρο το δημοσιεύσαμε μόνο και μόνο λοιπόν για να δούμε από την μια την ζοφερή σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας, όπως εύγλωττα περιγράφεται, αλλά ταυτόχρονα να θυμόμαστε ότι οι εν λόγω αρθρογράφοι ευθύνονται για την στήριξη των προσύριζα μνημονιακών κυβερνήσεων, που κατεστρεψαν επίσης τον τόπο....

Να δούμε πότε και πως θα ξεμπλέξουμε από όλο αυτόν τον βρωμερό συρφετό που μας έχει καθίσει εδώ και 7 χρόνια στον σβέρκο...  



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.