4 Σεπτεμβρίου 2017

Η ισλαμική αρρώστια τρώει την Αλβανία. Σκέπασαν το άγαλμα του Ελληνα Γεώργιου Καστριώτη για να μην προσβληθούν οι ισλαμιστές!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αλβανία η κάλυψη με κουρτίνα του αγάλματος του απελευθερωτή τους από τους Τούρκους, Γεώργιου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη) στην κεντρική πλατεία των Τιράνων, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής εορτής Κουρμπάν Μπαϊράμι. 

Φαίνεται πως η τουρκοφιλία του προσκυνημένου στην «Υψηλή Πύλη» του Ερντογάν, Έντι Ράμα και των οπαδών του, δεν συνάδει με τον αγώνα κατά των Οθωμανών και έτσι προέκυψε η επιλογή κάλυψης της ίδιας τους της ιστορίας… 

Μερίδα του χθεσινού Αλβανικού Τύπου αναφέρεται στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, μετά τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της τελετής στην πλατεία Σκεντέρμπεη, οι διοργανωτές είχαν καλύψει το άγαλμα του εθνικού ήρωα Σκεντέρμπεη. 

Πολλές ήταν οι επικρίσεις για αυτό το γεγονός, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του ΚΕΑΔ, βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, κατηγόρησε τον Αλβανό Π/Θ Έντι Ράμα ότι προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητα. 

«Τόσο μακριά σε οδηγεί ο μακιαβελισμός κ. Ράμα, ώστε να νομίζεις ότι με μια κουρτίνα μπορείς να κρύψεις και την ταυτότητα και την ιστορία», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ντούλες. 

Σε όλες τις κριτικές αντέδρασε ο Μουφτής Τιράνων, τονίζοντας ότι η κάλυψη του αγάλματος του Σκεντέρμπεη παρερμηνεύτηκε, τονίζοντας ότι ήταν οι τεχνικές συνθήκες εκείνες που επέβαλαν την τοποθέτηση των δυο οθονών σε αυτό το σημείο και δεν υπήρξε κανένας άλλος θρησκευτικός, πολιτιστικός ή μουσουλμανικός λόγος.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι φυσικό όσο περνάει ο καιρός οι Αλβανοί να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα....
Προέρχονται από λαούς τελείως διαφορετικούς....
Η Αλβανία είναι ένα τεχνητά κατασκευασμένο κράτος που καμία φυσικά σχέση δεν έχει με τους αρχαίους Ιλλυριούς.... καθώς οι πλειοψηφία των βαρβάρων κατοίκων της κουβαλήθηκε στα μέρη της αρχαίας Ιλλυρίας και της ελληνικής Ηπείρου από τα βάθη του Καυκάσου....

Κατά την τουρκοκρατία υπήρχαν δύο ήδη υποτιθέμενων "Αλβανών"....
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι έχουν σχεδόν όλοι ελληνικές ρίζες.... και πολέμησαν στον πλευρό των Ελλήνων στην Επανάσταση.... Είναι Αρβανίτες(1) (καμία σχέση με τους Αλβανούς) και Βορειοηπειρώτες....
Και οι λεγόμενοι Τουρκαλβανοί που ήταν επίλεκτα στρατιωτικά τμήματα μουσουλμάνων αλβανών σχεδόν πλήρως εκτουρκισμένα....

Οι σημερινοί Αλβανοί πέραν τούτων έχουν και μια μειοψηφία χριστιανών ρωμαιοκαθολικών που εμφανίστηκε κυρίως μετά την επαφή των Αλβανών με τους Ιταλούς....

Στην Αλβανία σήμερα η μεγαλύτερη πλειοψηφία αποτελείται από τους απογόνους των μουσουλμάνων Τουρκαλβανών που ονομάζονται και Σκιπτάροι....

Τώρα όσον αφορά των Ελληνα βυζαντινό ήρωα Γεώργιο Καστριώτη(2) ή Σκεντέρμπεη οπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι και οι Τουρκαλβανοί αυτός υπήρξε Πρίγκηπας των Ηπειρωτών Ελλήνων και μαζί με άλλους Ελληνες πολέμησε μετά την πτώση της Πόλης μας τους Τούρκους.... Αυτός είναι κι ο λόγος που σαν έμβλημά του χρησιμοποίησε τον Βυζαντινό Δικέφαλο αετό που σε παραποίηση έβαλαν οι Αλβανοί στην σημαία τους.... 

Σημειώσεις
1. Αλλο Αλβανοί κι άλλο Αρβανίτες ΕΔΩ
2. Γεώργιος Καστριώτης ένας κλεμμένος Ελληνας ηγεμόνας από τους γνωστούς κλέφτες των Βαλκανίων. ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:
Αγνωστοι Ελληνες ήρωες. Ο Ισκεντέρ της Αλβανίας που απέκλεισε τους Τούρκους από την Ευρώπη.

Αλβανός βουλευτής του Κοσσυφοπεδίου: Ο Σκεντέρμπεης σήκωσε την σημαία του Βυζαντίου και έσφαζε Αλβανούς μουσουλμάνους 

Η μοναδική βιογραφία του Γεώργιου Καστριώτη από τον Marinus Barletius του 1743 (η πλησιέστερη στην εποχή του) στην οποία δεν αναφέρεται πουθενά ως Αλβανός αλλά ως Πρίγκηπας των Ηπειρωτών ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.