30 Ιουλίου 2017

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

«Ει θεοί διαλέγονται την των Ελλήνων γλώττη χρώνται» (ΚΙΚΕΡΩΝ) 

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και συγκεκριμένα στο χώρο της Παιδείας, αντιμετωπίζει, με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης, μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-εκδημοκράτιση της παιδείας και της γλώσσης. Με κύριο στόχο τελικά την απόσβεση της εθνικής συνείδησης, με την καλλιέργεια συνειδήσεως εθνικής μειοδοσίας και υποτιμήσεως του εθνικού φιλοτίμου, πυροδοτώντας την νέα γενεά σε πλήρη αφελληνισμό και απώλεια της εθνικής και γλωσσικής της ταυτότητας.

Με αντικλείδι τις θεωρίες του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης, διέρρηξαν κυριολεκτικά το θησαυροφυλάκιο της εθνικής μας γλώσσας. Αυτής που κατά τον Όμηρο «είχε πλείστους τρόπους να θωπεύει την ακοήν και να γοητεύει τα πνεύματα» και λεηλάτησαν κυριολεκτικά οι Βάνδαλοι, ότι πολυτιμότερο, ωραιότερο και υπέροχο κληρονομήσαμε, την αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτή η οποία αποτελεί την βασική τροφό όλων των Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Όλες οι τέχνες και επιστήμες γεννήθηκαν, αναπτύχθηκαν και σήμερα διευθύνονται από το Ελληνικό Λεξιλόγιο. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, η οποία ατέρμονα μπορεί να τροφοδοτεί όλες της υψηλής πνευματικότητας λέξεις, που μπορούν να εκφράζουν όλες τις νέες, λόγω τεχνολογικής εξέλιξης, έννοιες. Για τον λόγο αυτό, οι Ισπανοί ευρωβουλευτές Χεριγκούτια και Ιμάθ, έκαμαν την εξής πρόταση στην Ευρωβουλή: Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα, να γίνει Διεθνής γλώσσα, ως μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και διότι είναι η μόνη συμβατή στους κομπιούτερ προηγμένης τεχνολογίας.

Δια τον ως άνω λόγο και ο πρόεδρος της μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών CIBI, Τζων Σκάλι επισημαίνει: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε παγκοσμίως το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, επειδή αυτή είναι η μόνη ΜΗ ΟΡΙΑΚΗ διότι η σημερινή Κοινωνία χρειάζεται ένα εργαλείο για να αναπτύξει την δημιουργικότητά της, να εισάγει καινούργιες ιδέες για να προσφέρει στον Άνθρωπο περισσότερες γνώσεις.

Ο Άγγλος οικονομολόγος James Mead (Τζέημς Μηντ), με Νόμπελ στην Οικονομία, στο νέο του βιβλίο αναπτύσσει μια νέα οικονομική θεωρία, επειδή πιστεύει ότι και το κομμουνιστικό και το καπιταλιστικό οικονομικά συστήματα απέτυχαν. Στο βιβλίο του δημιουργεί ένα νέο οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο να ζει κανείς. Το νέο του Οικονομικό σύστημα για να το ονομάσει, ανέτρεξε στην Ελληνική Γλώσσα για να βρει την κατάλληλη λέξη και το ονόμασε “Agathotopia” δηλ. «Αγαθοτοπία». 

Η Ζακελίν ντε Ρομιγύ, Γαλλίδα ακαδημαϊκός. Η αείμνηστος αυτή μεγάλη Ελληνίδα, διότι «Μετέσχε της ημετέρας παιδείας» έλεγε: «Η καλύτερη άσκηση για την ανάπτυξη της ευφυΐας είναι η μελέτη της Ελληνικής γλώσσας, διότι κάθε λέξη κρύβει και μια ιδέα». Διότι! εγνώριζε πολύ καλά ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο, που μεταξύ του σημαίνοντος (Λέξη) και του σημαινομένου (έννοια) υπάρχει πλήρης αντιστοιχία. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως «εννοιολογική Γλώσσα». Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι Αμερικάνοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυριολεξίας «Οι Έλληνες έχουν την κατάλληλη λέξη γι’ αυτό». 

Αυτά και πολλά άλλα που ακούγονται και συμβαίνουν για την Ελληνική Γλώσσα ιδίως στο εξωτερικό, τεκμηριώνουν και καταδεικνύουν την αξία, την ποιότητα και την διαχρονικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Η περίφημη αυτή γλώσσα την οποία κληρονομήσαμε εμείς οι Έλληνες, είναι μεγάλο λάθος να επικρατήσει η γνώμη να χωρισθούν τα νέα από τα αρχαία Ελληνικά, κινδυνεύουμε ανεπανόρθωτα γλωσσικά να πτωχεύσουμε. Στον Όμηρο το 60% των λέξεων είναι ίδιες με τις λέξεις που έχει σήμερα ο λαός στο στόμα του και πολλές άλλες παράγωγες των ομηρικών λέξεων έφθασαν και χρησιμοποιούνται και σήμερα (όπως π.χ. δεν χρησιμοποιούμε σήμερα την λέξη «Ύδωρ» αλλά «Νερό», χρησιμοποιούμε όμως τις λέξεις υδραγωγείο, υδροφόρα, αφυδάτωση κ.λπ.).

Επομένως είναι απαράδεκτο, ασυγχώρητο και εγκληματικό λάθος, ένας λαός, όπως είναι οι Έλληνες, που έχουν μία τόσο λαμπρή πολιτιστική γλωσσική κληρονομιά και Ιστορία, να κηρύσσουν μόνοι των την πτώχευση της γλώσσης των. 

Πρέπει να ξέρουμε ότι, η Ελληνική γλώσσα είναι σημείο αναφοράς, συσπείρωσης και ενότητας του απανταχού Ελληνισμού. Είναι ακόμη ο κυματοθραύστης κάθε ξένης επίδρασης και προπαγάνδας. Τέλος! είναι γνωστό αυτό που έλεγε ο Λένιν: «Αν θέλεις να χάσει ένας λαός την εθνική του συνείδηση κάνε τον να χάσει την γλώσσα του».

Λέει ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: 
«Η Γλώσσα μας είναι η πατρίδα μας, είναι ο πολιτισμός μας, είναι η Ιστορία μας». 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος διοικητής της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.