18 Σεπτεμβρίου 2016

Τα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς κάνουν έναν θόρυβο όταν κουνιούνται!!! (και λίγες σκέψεις)

Για πρώτη φορά, οι Παραολυμπιακοί νικητές παίρνουν μετάλλια γεμάτα με μικροσκοπικές χαλύβδινες σφαίρες, οι οποίες επιτρέπουν στους πρωταθλητές με προβλήματα όρασης να ακούσουν την νίκη τους.

Ο αριθμός των σφαιρών αυξάνεται κατά θέση – 16 για τα χάλκινο, 20 για το ασημένιο και 28 για το χρυσό – έτσι ώστε τα μετάλλια να κάνουν διαφορετικό ήχο το κάθε ένα.

Αν και τα Παραολυμπιακά μετάλλια είχαν την γραφή braille, η ηχηρή εκδοχή του μεταλλίου είναι μια προσπάθεια να γίνουν οι αγώνες ακόμα πιο προσιτοί σε όλους τους αθλητές με αναπηρία.

Ο πρόδρομος για τους σύγχρονους Παραολυμπιακούς Αγώνες – τότε ονομάζονταν Stoke-Mandeville Games – ήταν στο Λονδίνο το 1948. Οι αθλητές, ως επί το πλείστον άτομα με ειδικές ανάγκες βετεράνων του Β Παγκοσμίου Πολέμου, έπρεπε να είναι σε αναπηρικές καρέκλες για να ανταγωνιστούν.

Μέχρι τη στιγμή που οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ιδρύθηκαν επίσημα το 1960, οι αθλητές με προβλήματα όρασης, οι ακρωτηριασμένοι, οι παραπληγικοί και τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση δεν μπορούσαν να συμμετέχουν.

Οι παραπληγικοί αθλητές συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά το 1968 και μετά από 16 χρόνια οργάνωσης και άσκησης πιέσεων – με επικεφαλής τον Διεθνή Οργανισμό Αθλητισμού για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και 16 συνδεδεμένες χώρες. Στους αγώνες τελικά εντάχθηκαν οι τυφλοί και οι ανάπηροι αθλητές το 1976 και οι αθλητές με εγκεφαλική παράλυση το 1980.

Από το 1992, οι αγώνες φιλοξενούνται στην ίδια πόλη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ενισχυθεί η αίσθηση της ισότητας μεταξύ των δύο γεγονότων.

Ένας εκπρόσωπος των αγώνων είπε την PRI ότι οι αθλητές αναφέρουν τον ήχο του μεταλλίου σαν τον ‘ήχο της νίκης.’ Για τους νικητές με απώλεια όρασης και των ανταγωνιστών τους, είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Αλλά μην ανησυχείτε, πρωταθλητές: Έχουν και γεύση νίκης.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτή (η πασής μορφής σωματική ή πνευματική αναπηρία) είναι η μόνη διαφορετικότητα (για να χρησιμοποιήσουμε και τον νεοταξίτικο όρο) που μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν δεκτές και η εθνολογική και η θρησκευτική, ΜΟΝΟ όταν από πίσω τους δεν κρύβουν το οργανωμενο σχέδιο της Νέας Τάξης για πολυπολιτισμικά κράτη και προώθηση λαθρομετανάστευσης, απόδοσης ιθαγένειας με παγκόσμιες μεταναστεύσεις πληθυσμών, εξαιτίας τεχνητών πολεμικών συγρούσεων ή πρόκλησης βιοτικών δυσκολιών ή τρομερών ασθενειών...

Δηλαδή π.χ. οφείλω να σεβαστώ τον μουσουλμάνο ή τον κινέζο που επισκέπτεται την πατρίδα μου, να τον φιλοξενήσω να του παρέχω κάθε βοήθεια και περιποίηση για να αισθάνεται άνετα και φιλικά ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.....
Αυτό άλλωστε ορίζουν οι πανάρχαιοι ελληνικοί κανόνες φιλοξενίας....

Οταν το νεοταξίτικο, ανθελληνικό κράτος που λαμβάνει εντολές από ξένα κέντρα και από στοές και μυστικές λέσχες, μου πει οτι ο ξένος (δηλαδή τα εκατομμύρια ξένοι) ήρθε για να μείνει μόνιμα στην πατρίδα μου και μάλιστα με την ιδιότητα του συνιδιοκτήτη και κληρονόμου, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν και οφείλω ως πατριώτης, να αντιταχθώ στην πολυπολιτισμική διάλυση της Ελλάδας....

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές...
Ο ξένος που έρχεται στην Ελλάδα οφείλει να υπακούει και να σέβεται τους νόμους του κράτους, την πίστη των Ελλήνων ακόμα κι αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά, εθνικά και πολιτιστικά του πιστεύω....
Αν κουραστεί ας γυρίσει στην πατρίδα του....

Ο ξένος που έρχεται στην Ελλάδα δεν μπορεί ΠΟΤΕ να πάρει την ελληνική ιθαγένεια...
Μπορεί αν θέλει να ζήσει για πάντα στην Ελλάδα και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, η οποία θα τον καταστήσει πολίτη του κράτους με δικαιώματα.
Κι αυτό μπορεί να γίνει με απόλυτο ορισμό πληθυσμιακής αναλογίας και ποσόστωσης...
Μια χώρα 10 εκατομμυρίων δεν μπορεί να έχει νόμιμους, μόνιμους κατοίκους αλλοδαπούς πάνω από 100.000..... (που αποτελεί το 1% του πληθυσμού)

Οι προδότες μας έχουν φορτώσει εδώ και 20 χρόνια με 3-4 εκατομμύρια παράνομους αλλοδαπούς τους οποίους θέλουν να κάνουν στην κυριολεξία Ελληνες, αποδίδοντάς τους την Ελληνική ιθαγένεια, δημιουργώντας τεράστιες εθνικοθρησκευτικές μειονότητες...

Και μας δουλεύουν ψιλό γαζί ότι οι λαθρομετανάστες (που τους βαφτίζουν σύμφωνα με νεοταξίτικη εντολή "πρόσφυγες") είναι μόνο..... 60.000!!!!!!!

Κλείνοντας την μικρή ευκαιρία που μου δόθηκε από το άρθρο για να μιλήσω για την διαφορετικότητα να τονίσω ότι όλες οι υπόλοιπες διεστραμμένες "διαφορετικότητες" δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και ακόμα περισσότερο δεν μπορούν να προωθούνται στην παιδεία, στην τέχνη, στον αθλητισμό και γενικά σε κάθε κοινωνική εκδήλωση....

Εχει τεράστια διαφορά η εκ γενετής ή επίκτητη σωματική ή ψυχική αναπηρία και η βιολογική, φυλετική καταγωγή, με την εξ επιλογής θανάσιμη αμαρτία της σεξουαλικής διαστροφής που αποτελεί ολέθριο και ψυχοκτόνο πάθος.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.