30 Σεπτεμβρίου 2016

Ασκητής: Ο ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του, όλα θα γίνουν στις μέρες μας.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από Greek National Pride 

Ζεστά τα τελευταία μεσημεριανά του Σεπτεμβρίου.
Ένα από αυτά με βρήκε καταϊδρωμένο στην πλατεία της Μητροπόλεως μπροστά στον ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Δεν έχασα την ευκαιρία να δροσιστώ πνευματικά από το σκήνωμα της κυράς των Αθηναίων ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ και του Αγίου Πατριάρχη του Έθνους μας Γρηγορίου του  Ε΄.

Μέσα στον περικαλλή Ναό, σμήνη των τουριστών από όλες τις άκρες της γης θαύμαζαν και φωτογράφιζαν αυτόν τον άγνωστο για αυτούς χώρο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Με κόπο έφτασα μπροστά στην λάρνακα της Αγίας Φιλοθέης.
Μπροστά μου ένας ηλικιωμένος λευίτης έκανε στρωτές μετάνοιες και προσκύνησε την ΑΓΙΑ.

Μόλις όμως γύρισε το πρόσωπο του προς τα εμένα, η χαρά και η έκπληξη από την αγαθή συγκυρία να συναντήσω έναν γνωστό μου ιερομόναχο-ασκητή, ήταν το καλύτερο δώρο αυτού του μεσημεριού.

Ο παππούλης αυτός με το ξεθωριασμένο ράσο πέρα από την ευχή δεν αναλίσκεται σε λόγους. Πάνω στην παλαίστρα του στα βουνά της Αττικής βιώνει την προσευχή και την σιωπή.
Αν του πάρεις λόγο, είσαι τυχερός.

Διότι συνηθίζει πάντα σαν απαντήσεις στα ερωτήματα των πιστών να ανοίγει το αγιορείτικο ταγάρι του και να δίνει χαρτάκια με χειρόγραφους λόγους του σαν ευλογία.
Γνωρίζοντας ότι φέρνει μέσα του τους καημούς της Ρωμιάς Αγιοτόκου Γης της Ελληνικής Μικρασίας με καταγωγή ο ίδιος από τα μέρη της Σμύρνης, μετά την ευχή, τον προκάλεσα, μήπως μου πει κάτι.
- Παππούλη, τι θα γίνει ο Ερντογάν, ξεσάλωσε και ζητάει τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ;
Ο Γέροντας μειδίασε και μετά σοβάρεψε, έβαλε το χέρι του μέσα στο ταγάρι και μου έδωσε το χαρτάκι-ευλογία.
Ένα τσαλακωμένο χαρτί που ούτε μπορούσες να το διπλώσεις.
Του έβαλα μετάνοια και αποχαιρετισθήκαμε.

Το χαρτάκι από ευλάβεια το έβαλα μέσα στην τσέπη του πουκαμίσου μου και έγινε ένα με τον μεσημεριανό ιδρώτα.
Στην βραδινή ανάπαυλα το άνοιξα με προσοχή και προσπάθησα να δω τι ¨ευλογία¨μου έδωσε ο σεβαστός Γέροντας. 

«Προς Δόξα ΘΕΟΥ
Διότι ο εμφανισθείς-αφανισθείς  ενώ ο αφανής διασωθείς.»
«Όλα θα γίνουν όπως τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ, δεν γίνεται ο ΘΕΟΣ να βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥΣ του, γιατί δεν μιλούσαν εκείνοι, μιλούσε ο ίδιος ο ΘΕΟΣ δια του στόματος των. Όλα θα γενούν»
"την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε  
στην ΠΟΛΗ θα βρεθούμε 
και στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθούμε" 
"τον Βόσπορο θα βλέπουμε
και τούρκο στα ΣΤΕΝΑ δεν θα ξαναδούμε"


"ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ
Δέσποινα και Αρχόντισσα μου
Σένα βάζω για μπροστάρη και στην ΠΟΛΗ Αρχοντάρη"

"ΠΟΛΗ αγαπημένη ΠΟΛΗ
ήρθε ο καιρός¨ 
"ΠΟΛΗ αγαπημένη ΠΟΛΗ
για να δεις το ΦΩΣ"

"Όλοι μας θα ανταμωθούμε μεσ στην Εκκλησιά, την ΠΟΛΗ
και θα κλείσουμε το γόνυ στον ΣΤΑΥΡΟ και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ το Θρόνι¨


ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ  14 Ιουλίου 2016
Η έκπληξη ήταν μεγάλη καθώς και η συγκίνηση αλλά η ημερομηνία που έγραψε ο Γέροντας αυτά συνέπιπτε με την παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σήμερα που όλα σκιάζει η ¨φοβέρα¨ του τούρκου και τα σκιάζει η σκλαβιά των μνημονίων η ανθρώπινη λογική δέχεται μεγάλες προκλήσεις να υπερβεί το συναίσθημα και να κοιτάξει κατάματα μέσα στις αποκαλυπτικές γεωπολιτικές εξελίξεις που μας περικυκλώνουν.

Έρχονται μέρες που και οι λίθοι κεκράξονται:
¨Αχ Ανατολή, γη της Ιωνίας, γη Ελληνική
θα ‘ρθουν πάλι στους αιώνες του Αλεξάνδρου οι Μακεδόνες
σώπα μάνα μ’ κάνε λίγη υπομονή, σώπα τζάνεμ κάνε λίγη υπομονή¨ ΣΤΙΧΟΙ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ Τ’ΑΓΙΟΝΕΡΙΑ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.