9 Ιουνίου 2016

Ν.Φάρατζ: "Με το Brexit δεν θα δεχόμαστε bullying από τον Γιούνκερ και τη Μέρκελ" - Καταρρέει η ΕΕ στη συνείδηση των Ευρωπαίων

Το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει να καταρρέει, τουλάχιστον στη συνείδηση των πολιτών των χωρών-μελών που δεν αντέχουν πλέον την πολιτική συνεχούς λιτότητας. Μία έξοδο δε της Μεγάλης Βρετανίας θα ενέτεινε ακόμη περισσότερο τη διάλυση και απ' ότι φαίνεται αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αφού οι δημοσκοπήσεις τελευταίως δείχνουν σταθερά να προηγείται το Brexit.

To Brexit στηρίζει η πλειοψηφία των Βρετανών που δεν θέλουν να δέχονται εντολές από τον Γιούνκερ και την Μέρκελ. «Είμαστε Βρετανοί. Όταν ψηφίσουμε για την έξοδο, δεν θα δεχόμαστε πλέον bullying από τον Γιούνκερ και τους ομοίους του», είπε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ στο debate με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. 

Kαι όταν λέει ομοίους του όλοι ξέρουν ποιούς εννοεί, αφού έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά του δίδυμου Μέρκελ και Σόιμπλε, οι οποίοι και δίνουν γραμμή στον Γιούνκερ και τους υπολοιπους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών.

Όσον αφορά τις ελεύθερες μετακινήσεις των πολιτών της Ε.Ε. και τις επιπτώσεις στους μισθούς σε περίπτωση Brexit, ο Φάρατζ υποστήριξε ότι ήρθε η ώρα οι Βρετανοί να πάψουν να σκέπτονται τα στοιχεία του ΑΕΠ και να ασχοληθούν με τους πολίτες που είναι λιγότερο ευκατάστατοι. «Η μη συμφωνία με την Ε.Ε. είναι πολύ καλύτερη από τη σάπια συμφωνία που έχουμε σήμερα», τόνισε. 

Η Ε.Ε. έχει τελειώσει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, υποστήριξε ο ηγέτης του UKIP και προέτρεψε τους Βρετανούς να αναλογιστούν την κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ευρωζώνη.

Και δεν είναι ο μόνος που το υποστηρίζει, αλλά γενικά οι πολίτες όλων των χωρών της Ε.Ε., αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε 10 μεγάλες χώρες και δημοσίευσε το Κέντρο Ερευνών Pew που εδρεύει στην Ουάσιγκτον η θετική άποψη των Ευρωπαίων για την Ε.Ε. έχει υποστεί καθίζηση, πράγμα το οποίο φαίνεται να συνδέεται κυρίως με την οικονομία και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου μόνο 38% είπαν πως έχουν θετική άποψη για την Ε.Ε., ένα ποσοστό που έδειξε πτώση κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες από πέρσι. 

Πτώση επίσης σημειώθηκε και στην Ισπανία κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες (47% με θετική άποψη), στη Γερμανία κατά οκτώ μονάδες (50%) και στη Βρετανία κατά επτά μονάδες (44%).

Η μεγαλύτερη υποστήριξη για την Ε.Ε. σημειώθηκε στην Πολωνία και την Ουγγαρία, ειρωνικό καθότι οι χώρες αυτές έχουν τις δύο πιο καχύποπτες προς την ΕΕ κυβερνήσεις σε όλη την Ένωση. Σύμφωνα με το κέντρο Pew, 72% των Πολωνών και 61% των Ούγγρων εκτιμούν θετικά την Ε.Ε.

«Οι Βρετανοί δεν είναι οι μόνοι που αμφιβάλλουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει το Pew. «Μεγάλο μέρος της δυσφορίας με την Ε.Ε. μεταξύ των Ευρωπαίων μπορεί να αποδοθεί στον χειρισμό από τις Βρυξέλλες του θέματος των προσφύγων. Σε κάθε χώρα που συμμετείχε στην έρευνα, οι συντριπτικές πλειονότητες αποδοκιμάζουν το πώς αντιμετώπισαν το πρόβλημα οι Βρυξέλλες», πρόσθεσε. 

Αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητό στην Ελλάδα, η οποία έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα από μετανάστες που διασχίζουν το Αιγαίο από την Τουρκία. Περίπου 94% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίστηκε λανθασμένα την προσφυγική κρίση. Στη Σουηδία το αντίστοιχο ποσοστό αποδοκιμασίας ήταν 88%, στην Ιταλία 77% και στην Ισπανία 75%. 

Οι Έλληνες ερωτηθέντες ήταν επίσης και αυτοί που αποδοκίμασαν περισσότερο από όλους την διαχείριση από την Ε.Ε. της οικονομίας (92%), και ακολούθησαν οι Ιταλοί (68%) και οι Γάλλοι (66%). 

Περίπου δύο τρίτα των Ελλήνων και των Βρετανών είπαν ότι η εξουσία θα πρέπει να επιστραφεί από τις Βρυξέλλες σε κάθε χώρα, ποσοστό πολύ ψηλότερο από ότι οι ερωτηθέντες από άλλες χώρες.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.