Αν δεχθούμε ως βάση του κυπριακού προβλήματος την εισβολή και κατοχή, σημαίνει ότι δεν προσεγγίζουμε ορθά το ζήτημα με σκέψη επιστημονική αλλά απλά συνθηματολογούμε και μάλλον οδηγούμε τα πράγματα σε άλλη κατεύθυνση.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές είμαστε οι μόνοι που υποστηρίζουμε πως η γενεσιουργός αιτία του κυπριακού προβλήματος είναι η δια της βίας στέρηση του δικαιώματος της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης, άνευ του οποίου δεν νοείται ελεύθερο έθνος και αυτεξούσιο κράτος.
Η στέρηση του δικαιώματος της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης καταγράφεται στο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης, ένα σύνταγμα που σφυρηλατήθηκε από τους βρετανούς αποικιοκράτες και προσυπογράφηκε από τις εγγυήτριες δυνάμεις και τον ηγέτη της “εθναρχούσας” εκκλησίας Μακάριο.
Από το σύνταγμα της Ζυρίχης προέκυψαν όλα τα δεινά της Κύπρου όπου από την κατευθυνόμενη ανταρσία των “τουρκοκυπρίων” το 1963 φτάσαμε στην εισβολή του 1974.
Το ζητούμενο είναι να θεσμίσει ο ίδιος ο λαός το σύνταγμα του πάνω στις αρχές της ισότητας των πολιτών και όχι των κοινοτήτων και το πραγματικά δημοκρατικό κράτος που θα προκύψει να ασκήσει σε κάθε επίπεδο το δίκαιο της αυτοδιάθεσης.
Συνεπώς εμείς οι εθνικοκοινωνιστές εκκινούμε από την ίδια βάση που ξεκίνησε ο αγώνας της ΕΟΚΑ, δηλαδή από το αίτημα της αυτοδιάθεσης και καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την ενδοτική πολιτική που τέθηκε διαρκούντος του αγώνος της ΕΟΚΑ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ως ροπή προς τον εκτουρκισμό της Κύπρου που θα παγιώνει επιπρόσθετα την κατοχή των βρετανών και των βρετανικών βάσεων.
Η δική μας θέση δεν στέκεται πάνω στην αρχή της παροδικότητας δηλαδή της εφήμερης γνώμης του λαού που θα μπορούσε να καταργήσει την ιστορική μας πορεία και διαγράψει τους αγώνες των περασμένων γενεών, αλλά εδράζεται ακριβώς πάνω στην αρχή της ιστορικής συνέχειας.
Στηριζόμαστε επίσης οχι πάνω σε παράλογες διεκδικήσεις αλλά στο διεθνές δίκαιο διότι κανένα έθνος δεν θα δεχόταν να απαρνηθεί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και κανένα κράτος δεν θα δεχόταν να του φτιάχνουν το σύνταγμα του οι ξένοι και πολύ περισσότερο οι κατακτητές της γης του.
Διεκδικούμε αυτό που ορίζει την εθνική ελευθερία και το λαϊκό αυτεξούσιο και που χωρίς αυτά δεν νοείται η ύπαρξη κράτους αλλά προτεκτοράτου των ξένων.
Διεκδικούμε αυτοθέσμιση και αυτοδιάθεση και απαιτούμε να φύγουν από την γη μας οι τούρκοι και βρετανοί κατακτητές και οι κουβαλητοί τους οι έποικοι.
Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα, ούτε με την Τουρκία ούτε με την “τουρκοκυπριακή κοινότητα” αλλά έχουμε καθήκον να ασκήσουμε το δίκαιο της αυτοθέσμισης και να διεκδικήσουμε την επέκταση της κυριαρχίας μας στην κατεχόμενη επικράτεια μας.
Η λύση του κυπριακού για εμάς τους εθνικοκοινωνιστές δεν θα προέλθει μέσα από ατέρμωνες συνομιλίες και πολύ περισσότερο μέσα από παραχωρήσεις και υποκλήσεις στους κατακτητές αλλά μέσα από την άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης και την κάθετη αντιπαράθεση με τις κατοχικές δυνάμεις.
Όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την πρόταση μας και περιμένουν λύση με συνομιλίες είτε με τους “τουρκοκύπριους” είτε με την ίδια την Τουρκία, απλά επιβεβαιώνουν τα επιχειρήματα των κατακτητών και παγιώνουν την κατοχή, ανοίγοντας τον δρόμο στην εμπράγματη και σταδιακή διεθνή αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος.
Λουκάς Σταύρου
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ (Κυπριακό):
Επανατοποθέτηση του κυπριακού στις αρχές της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ -ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗΣ – ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ σύμφωνα με τις επιταγές των ηρώων της ΕΟΚΑ.
Υπεράσπιση της κυπριακής Δημοκρατίας: Υπεράσπιση της κρατικής οντότητας της κυπριακής δημοκρατίας και αμετακίνητη διεκδίκηση του συνόλου της επικράτειας της.
Φραγμό στην προδοσία:Να σταματήσει η πολιτική του ενδοτισμού, της υποβάθμισης της κυπριακής δημοκρατίας σε κρατίδιο των “ελληνοκυπρίων” και της εμπράγματης αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος με, διακοπή των συνομιλιών, επάνοδο στην εμπόλεμη κατάσταση με τα κατεχόμενα και κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
Άσκηση της αυτοδιάθεσης: Άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης ως στοιχείου της πραγματικής κυριαρχίας και διεκδίκηση της ισοτιμίας μεταξύ κρατών της Ε.Ε και των Ηνωμένων Εθνών που ισοδυναμεί με κατάργηση των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας και αυτοθέσμιση του πρώτου ελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.
Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος: Ανακήρυξη συνταγματικής συνέλευσης με συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των παραγωγικών ενώσεων για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας στη βάση της ισότητας των πολιτών και της ανάδειξης της νομοθετικής εξουσίας από την κοινωνική βάση που θα στηρίζεται στις αρχές της λαϊκής συνέλευσης, της ανακλητής αντιπροσώπευσης και της συνεχούς άσκησης προτασιακής εποπτείας από τον λαό αντί από τις κομματικές συμμορίες της κοινοβουλευτικής ολιγαρχικής τυραννίας.
Αναθεώρηση σχέσεων με τους “τουρκοκύπριους”: Κάλεσμα των “τουρκοκυπρίων”, εκ μέρους της κυπριακής δημοκρατίας, μέσω των διεθνών οργανισμών, για αποσύνδεση τους από την τουρκική κατοχή και τον τουρκικό επεκτατισμό, αποδοχή της κυπριακής δημοκρατίας και συμμετοχή τους στην συνταγματική συνέλευση που θα θεσμίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας, στη βάση της ισότητας των πολιτών και του ενιαίου συνταγματικού υποκειμένου.
Διεθνής αγώνας: Διεθνής διπλωματικός αγώνας για εφαρμογή του δικαίου της κυριαρχίας , της αυτοδιάθεσης, της αυτοθέσμισης, της πραγματικής δημοκρατίας και της ισοτιμίας της κυπριακής δημοκρατίας με όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κράτη.
Ισχυρή άμυνα: Ενίσχυση της άμυνας μας που θα περιλαμβάνει: στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα, συμμαχίες με δυνάμεις που αντιστρατεύονται τον τουρκικό επεκτατισμό και το ΝΑΤΟ, επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης στα λαϊκά στρώματα δια των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών, λαϊκή αναδιανομή του πλούτου, εθνικό εργασιακό δίκαιο, κοινωνικοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Κατάργηση των αγγλικών βάσεων: Καταγγελία της Μ. Βρετανίας ως υπαιτίου του εγκλήματος εις βάρος της Κύπρου με απώτερο σκοπό το οριστικό κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων που διατηρεί στο νησί ως μια μορφή συνέχισης της αποικιοκρατικής κατοχής.
Ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή: Πλήρης ετοιμότητα και στρατηγική εκμετάλλευση των συνθηκών για την νικηφόρα ένοπλη σύγκρουση με την τουρκική κατοχή και την ανάκτηση της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας κατόπιν εξάντλησης όλων των ειρηνικών μέσων αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και παράδοσης της κατεχόμενης επικράτειας στην κυπριακή δημοκρατία.
2 Απριλίου 2016
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου