15 Απριλίου 2016

ΕΟΡΤΗ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Δυστυχώς το συμπαθές σημερινό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος, υπέπεσε κατά την γνώμη μου, σ’ ένα σοβαρό ατόπημα, την ανάξεση πληγών του παρελθόντος που τόσα δεινά έφεραν στην Πατρίδα μας και κατέστρεψαν την χώρα πολύ περισσότερο από τον Β΄Π.Π. και από την Κατοχή. Ενημερωθήκαμε ότι στις 31 Μαρτίου 2016 ο Γ. Γραμματέας του Κ.Κ. μετέβη στο Λιτόχωρο, εάν δεν κάνω λάθος, για να τιμήσει  την ίδρυση του λεγομένου Δημοκρατικού Στρατού, δηλ. την έναρξη του ανταρτοπόλεμου των τότε πλανεμένων Κομμουνιστών εναντίον της Ελλάδος, δηλ. της πατρίδος των.

Εάν αυτή η ενέργεια δεν είναι εορτή μίσους, κυριολεκτόντας διαιώνισης του μίσους, που ενέσπειραν μεταξύ των Ελλήνων κάποια ξένα προς την πατρίδα συμφέροντα, πώς είναι δυνατόν η αριστερή διανόηση να χαρακτηρίζει το μνημόσυνο που γίνεται κάθε χρόνο στο ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ στην Μνήμη χιλιάδων νεαρών Ελλήνων Αξιωματικών, οπλιτών, χωροφυλάκων και εθνοφρουρών, οι οποίοι πιστοί στον όρκο που έδωσαν στην Πατρίδα, έδωσαν και την ζωή των ακόμη για να μείνει η χώρα μας Δημοκρατική και να αποφευχθεί ο βέβαιος ακρωτηριασμός της (Ανεξάρτητη Μακεδονία).

Χωρίς να είναι στις προθέσεις μου η ανάξεση πληγών του παρελθόντος, κρίνω σκόπιμο, με αφορμή την πρόσφατη εορτή της ημερομηνίας ιδρύσεως του κατ’ επίφαση Δημοκρατικού Στρατού, χωρίς μίσος ή πάθος, έτσι απλά ελεύθερα, υπηρετώντας το δίκαιο, να επισημάνω, κατά την γνώμη μου, την Ιστορική αλήθεια, για μια τόσο σημαντική περίοδο (1946-1949) της νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδος, κατά την οποία διακυβεύθηκαν η Ελευθερία του Ελληνικού Λαού και η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας.

Η Ελλάδα του Βορειοηπειρωτικού έπους του 1940, με τους αγώνες της στα βουνά της Ηπείρου, έδωσε το πρώτο βασικό και ουσιαστικό ράπισμα στον φανατισμό, όταν ισχυρά κράτη του τότε γνωστού κόσμου έπιπταν το ένα μετά το άλλο, δίνοντας έτσι την πρώτη ελπίδα και κουράγιο στον Ελεύθερο κόσμο για την τελική νίκη.

Ήλθε στη συνέχεια η εφιαλτική νύκτα της κατοχής.

Η ερειπωμένη, εξαντλημένη και καθημαγμένη Ελλάδα, κάτω από το βαρύ πέλμα του Γ΄ ΡΑΪΧ δεν ησύχασε, συνέχισε τον αγώνα της κατά του κατακτητή μέχρι της τελικής ήττας των δυνάμεων του φασισμού. Η Ανθρωπότης ανέπνευσε, η ελευθερία και το δίκαιο επεκράτησαν και οι λαοί πλέον ελεύθεροι άρχισαν την αναστήλωση των χωρών των, μέσα από τα ερείπια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η Ελλάδα νικήτρια τότε και δοξασμένη με πρωταρχικό ρόλο στην ήττα του φασισμού, αλλά ευρισκόμενη στο χείλος του αφανισμού, αντίκρισε το φως της Ελευθερίας μέσα από τα ερείπιά της. Όλοι οι Έλληνες ανέμεναν το θαύμα, ζούσαν με την ελπίδα, ότι χάρις στην ζωτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα της φυλής, θα βαδίζαμε ενωμένοι στην ανασυγκρότηση και προ παντός στην δικαίωση των Ελληνικών θυσιών και την ικανοποίηση επί τέλους των εθνικών δικαίων μας.

Αλλά! οι ωραίες προσδοκίες και τα γλυκά όνειρα, για την δημιουργία μιας μεγάλης Ελλάδος, αντάξια των νικηφόρων αγώνων της διαλύθηκαν. Οι τότε πλανεμένοι Έλληνες κομμουνιστές, καθοδηγούμενοι από τον διεθνή κομμουνισμό, εξαπέλυσαν το «Δεκεμβριανό κίνημα» και έτσι η προσφορά της εκατόμβης αίματος, στο βωμό της ελευθερίας για τους Έλληνες δεν σταματά και μάλιστα με καθαρά Ελληνικό πλέον αίμα. Την καταστολή του κομμουνιστικού κινήματος του Δεκεμβρίου 1944 και την συμφωνία της Βάρκιζας, ακολουθεί ο ύπουλος αδελφοκτόνος πόλεμος μεταξύ του Ελληνικού Στρατού και των Στασιαστών Κομμουνιστών, βοηθουμένων από τον ακήρυκτο πόλεμο των ομόρων κρατών κατά της πατρίδος μας.

Ο «αδελφοκτόνος πόλεμος των Ελλήνων» άρχισε την νύκτα 30/31 Μαρτίου 1946 με την άνανδρη επίθεση των κομμουνιστών στασιαστών αναρτών με επικεφαλή κάποιο Αλέξανδρο Ρόσιο (καπετάν Υψηλάντης) στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου, παραμονή Εκλογών, όπου σκοτώθηκαν μαχόμενοι 9 χωροφύλακες και 3 στρατιώτες.

Δυστυχώς αυτή την αποφράδα ημέρα ενάρξεως του αδελφοκτόνου πολέμου των Ελλήνων, οι συμπαθείς κατά τ’ άλλα σημερινοί κομμουνιστές, επέλεξαν να εορτάσουν ως ημέρα ιδρύσεως του ανύπαρκτου Δημοκρατικού Στρατού.

Τότε συνέβη το χειρότερο, η Ελλάδα σ’ αυτόν τον αλληλοσπαραγμό κατεστράφη ολοσχερώς και η ευκαιρία των εθνικών διεκδικήσεων χάθηκε διά παντός. Όμως, εδώ θέλω να επισημάνω ότι, οι παραχαράκτες και αναθεωρητές της Ελληνικής Ιστορίας πρέπει να γνωρίζουν ότι, η Ιστορία δεν γράφεται με «Ιδιοτελείς Νόμους». Ουδέποτε υπήρξε Δημοκρατικός Στρατός και ουδέποτε ο Ελληνικός Στρατός, όπου υπηρετούσαν και υπηρετούν τα τέκνα των Ελλήνων, ονομάζετο Κυβερνητικός Στρατός. Οι ονομασίες Δημοκρατικός Στρατός και Κυβερνητικός Στρατός είναι αυθαίρετες ονομασίες που εφευρέθηκαν από τους παραχαράκτες της Ιστορίας της ύστερης αριστερής διανόησης. 

Το Μεγάλο Ιστορικό λάθος των μετέπειτα Κυβερνήσεων της Ελλάδος, κατά τη γνώμη μου είναι, αντί να προτρέπουν από ορισμένους πολιτικούς χώρους, να χαρακτηρίζονται τα μνημόσυνα «Εορτές Μίσους», και να «εορτάζονται Δημοκρατικοί Στρατοί», να παροτρύνουν σύσσωμη την Πολιτική Ηγεσία του τόπου μας από την Αριστερά έως την δεξιά να μεταβαίνουν κάθε χρόνο στον ιερό χώρο του ΓΡΑΜΜΟΥ-ΒΙΤΣΙ, για προσευχή στην μνήμη όλων των φονευθέντων Ελλήνων, χωρίς διάκριση με σεμνότητα και κατάνυξη, και χωρίς κορώνες, για να θυμούνται οι επερχόμενες γενεές και να διδάσκονται από τα λάθη των προγόνων των. 

«…προς τιμήν των πεσόντων υπέρ της Πατρίδος [ακεραιότητος], η Πόλις αναλαμβάνει από τούδε να διαθρέψει δημοσία δαπάνη τα τέκνα των μέχρι να ενηλικιωθούν, ορίζουσα τοιουτοτρόπως βραβείον των τοιούτων αγώνων, στέφανον ωφέλιμον και διά τους πεσόντας και διά τους επιζώντας. Διότι, όπου μέγιστα ορίζονται βραβεία αρετής, για τους υπερασπιστές της Πατρίδος, εκεί και άριστοι πολίτες οικούν την πόλιν…» [Επιτάφιος του Περικλέους, Θουκυδίδης Β΄ παρ. 46]

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.Share

1 σχόλιο:

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ είπε...

ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ-ΕΥΓΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΑΣΛΑΝΙΔΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΛΑΝΙΔΗ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" ΤΟ 1946 . Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΟΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΕΝΟΤΗΤΟΣ, ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ 1936-39. ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΑΠΟΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥΤΩΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ " ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ (ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ, ΑΠΟ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ κοκ)

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΛΙΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΕΡΙΤΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ . ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΝΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΡΑΝΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.