5 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ: Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται επειδή της απαγόρευσαν την είσοδο στο Ιερό του Αγίου Γεωργίου Ροτόντας!

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Ο Παιδαγωγός

Κι όμως, με τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις, εκεί φτάσαμε.
Στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων και Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (επικεφαλής παράταξης), ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ και μάλιστα με άρθρο της σε τοπικό περιοδικό επειδή οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ζήτησαν να βγει από το Ιερό του Αγίου Γεωργίου Ροτόντας (η ίδια ομολογεί ότι είχε εισέλθει, παραβιάζοντας το διαχωριστικό)!


Στο άρθρο της (ολόκληρο αλλά χωρίς να επιτρέπονται αντίθετα σχόλια, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) έγραψε σχόλιο-απάντηση κάτοικος της περιοχής Ροτόντας, ο κ.Ιωάννης Κ. (γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία του).

Βίωσε όμως τον "πλουραλισμό" της αριστεράς. Το σχόλιο του ουδέποτε δημοσιεύθηκε!
Χθες (Πέμπτη 5/2/2016), αργά το απόγευμα, μετά από συνεννόηση, κοινοποίησε το σχόλιο του σε μέλος της ομάδας μας ("Ο Παιδαγωγός"), για να το δημοσιοποιήσουμε αυτούσιο όπως μας ζήτησε (το παραθέτουμε μαζί με φωτογραφίες από το δημοσίευμα).
Παραθέτουμε με κόκκινο το κείμενο της κ.Ελεάννας Ιωαννίδου και με μπλε την απάντηση του συμπολίτη μας.


Για το τέλος κρατήσαμε μια απίστευτη έκπληξη.
Δείτε σε πλήθος φωτογραφιών την κ.Ελεάννα Ιωαννίδου να παριστάνει τον "πιστό" που διαμαρτύρεται έξω από τον ναό της Παναγούδας (μαζί με τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μηταφίδη),

όπως και διαμαρτυρόμενη έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δίπλα σε Τρεμόπουλο και Μηταφίδη!
Δείτε την και ως ομιλήτρια στο "αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ" με την αφίσα με την κάνναβη!! αλλά και σε πλήθος ακόμη "πρωτοβουλιών"!

Ακολουθεί 
το σχόλιο με το οποίο της απάντησε ο συμπολίτης μας

"Στο θόλο πάνω και πίσω από την Αγία Τράπεζα λαμπύριζε ένα εκπληκτικό ψηφιδωτό,..."
 

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΜΙΛΑΣ;
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.



"Ξαφνικά, από την κεντρική είσοδο εμφανίστηκε ένας κύριος, κατευθύνθηκε προς εμάς και μας φώναξε να βγούμε αμέσως από εκεί, γιατί, λέει, είμαστε γυναίκες και ο χώρος είναι ιερός."
 

"ΞΑΦΝΙΚΑ" ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ,  ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ. ΕΣΕΙΣ ΜΠΗΚΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ,  Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΥΠΑΚΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ  ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.
"είμαστε γυναίκες και ο χώρος είναι ιερός"
 

"ΙΕΡΟ" ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΠΕ, ΟΧΙ ΙΕΡΟ"Σ".  ΙΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ; ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΣΑΔΑ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ) ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ;
 

εγώ έχω πάρει ειδική ευλογία, για να βρίσκομαι εδώ!
ΑΚΡΙΒΩΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΛΕΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ, ΚΑΤΣΑΔΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, 
ΡΩΤΑΣ, ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ. 
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ; ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ;


"ότι χρειάστηκε να πάρουμε εισαγγελική παραγγελία, για να ικανοποιηθεί το δικαίωμά μας που προστατεύεται από τα άρθρα 10 και 24 του Συντάγματος, να έχουμε την ακριβή εικόνα των μελετών που εγκρίθηκαν για τη Ροτόντα"
"ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ..." ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ; 
ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ; 
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΧ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, 
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;

"ότι δεν έχουμε όλες την “ειδική ευλογία”, προκειμένου να επισκεφθούμε ολόκληρο το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης μας;"
ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΙ. 
ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.


ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΟΥΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ;; 
(ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΙ  ΟΛΑΣ) ;
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΕΙΣ ΕΣΎ;;
ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
 

Ποια είναι όμως η Ελεάννα Ιωννίδου; 

Για κακή σας τύχη κυρία Ελεάννα Ιωαννίδη (ή Ιωαννίδου) όμως, υπάρχει και το διαδίκτυο. Έτσι με μια απλή αναζήτηση, πέσαμε στις παρακάτω φωτογραφίες (από αντίστοιχα δημοσιεύματα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ)
 

Η κ.Ιωαννίδου, έξω από την εκκλησία της Παναγούδας ("πιστοί ζητάνε την φορολόγηση της εκκλησίας" ήταν ο τίτλος της ομάδας στο facebook!). Τα άφθονα κανάλια που παραβρέθηκαν στο hapenning των μόλις 8 ατόμων, τους παρουσίαζαν ως πιστούς που συναντήθηκαν μέσω διαδικτύου!!:

και συνέντευξη την άλλη μέρα στον Παπαδάκη (ΑΝΤ1), πάλι υποτίθεται ως "πολίτης"
Λίγες εβδομάδες μετά, η κ.Ιωαννίδου έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μαζί με τους Τρεμόπουλο και Μηταφίδη. για το ίδιο θέμα:

"το δεύτερο ραντεβού της πρωτοβουλίας"!
Δείτε την και ως ομιλήτρια στο "αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ" με φωτογραφία την κάνναβη!!
αλλά και στην Γυμνή ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης
δίπλα στον διοργανωτή κ.Τερζόπουλο (επίσης υποψήφιο των Πρασίνων και υποψήφιο στο δικό της ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης):
Και  συνέντευξη στο Βήμα της ίδιας και των παιδιών της, ενάντια στις παρελάσεις!!

Ως καλοί δάσκαλοι, 
ξέρουμε ότι κάθε ιστορία, 
πρέπει να κλείνει με ένα χρήσιμο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Άλλη φορά να ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ 
τα σχόλια των συμπολιτών μας!

ΥΓ. Αφού δεν φωνάζει η μητρόπολη Θεσσαλονίκης για  την επανατοποθέτηση του σταυρού (διαβάστε για τον σταυρό εδώ),
για ένα μνημείο που υπήρξε ορθόδοξος ναός για 1200 χρόνια (όπως δείξαμε εδώ)
και υποβιβάζεται μέσα στην υποβάθμιση και το παραεμπόριο (όπως δείξαμε με φωτογραφίες εδώ)
και για να να διασφαλιατεί το αυτονόητο, δηλαδή να μην εισέρχονται στο ιερό γυναίκες, αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε εμείς και οι συμπολίτες μας, ενορίτες της περιοχής.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.