22 Φεβρουαρίου 2016

Η εντολή του Ερντογάν στα Σκόπια.. κλείστε τα σύνορα μπαίνουμε σε εμπλοκή με την ΕΛΛΑΔΑ;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην Συρία φουντώνουν την αρτηριακή πίεση του Σουλτάνου και το μάτι του θολωμένο λοξεύει προς Αιγαίο. 

Α.Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν σε σχέδιο για την κατάπαυση πυρός στη Συρία, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.   Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στους όρους και τις προϋποθέσεις για την «παύση των εχθροπραξιών». Το προσχέδιο καλεί ακόμη τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία να συμφωνήσουν στην παύση των εχθροπραξιών έως το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters. -http://www.pronews.gr/portal/20160222/ 

Β. ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απέχει  από τη λήψη οποιουδήποτε δραστικού  μέτρου  εναντίον των Κούρδων της Συρίας σε μια τηλεφωνική συνομιλία 80 λεπτών  που είχε μαζί του Παρασκευή μετά από την  βομβιστική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα στην Άγκυρα. http://sputniknews.com/politics/20160222/1035171072/obama-erdogan-turkey-syria.html#ixzz40ulN5Wcq 

Μάλιστα είναι πλέον καθόλα αμφίβολο αν ακόμη και λεκτικά στηρίξουν οι ΗΠΑ την σχεδιαζόμενη εισβολή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στην Συρία.

Και τι εννόησε ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ σουλτάνος;
Να  δημιουργήσει αντιπερισπασμό στα Βόρεια σύνορα μας; 

¨Τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα μιας και απαιτούν όλοι οι πρόσφυγες να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές.

Μετά την απαγόρευση διέλευσης Αφγανών στα σύνορα των Σκοπίων, περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη.

Έτσι, πριν καλά – καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας των Βρυξελλών που προέβλεπε ότι καμία χώρα δεν θα κλείσει τα σύνορα της μέχρι την 6η Μαρτίου, τα Σκόπια παραβίασαν την δέσμευσή τους, παγιδεύοντας χιλιάδες μετανάστες προς την πλευρά της Ελλάδας.

Μια δέσμευση που ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το status quo στα σύνορα της ΕΕ έως τις 6 Μαρτίου, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση  στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχει και η Τουρκία.¨ της Χριστίνας Κοκκίνη http://www.pronews.gr/portal/20160221 

Σήμερα οι Βρυξέλλες ισχυρίζονται ότι δεν έκλεισαν παντελώς τα σύνορα τα Σκόπια αλλά υπάρχει μειωμένη ροή.

Τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ, την πλατεία Βικτωρίας και την Ειδομένη τα ρωτήσανε τι συμβαίνει τελικά;

Το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες στα Σκόπια μπορεί να βολεύει προσωρινά την Αυστρία, τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αλλά είναι ένα κρυφό στρατηγικό όπλο των Τούρκων σε πλήρη ανάπτυξη.

Όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι λόγω των αδυναμιών της να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση μετέφερε τα σύνορα της ΕΕ από το ΑΙΓΑΙΟ στα Σκόπια, είναι πολύ λογικό ο Ερντογάν να θεωρεί την Ελλάδα εκτός Σένγκεν και να παίζει τα παιχνίδια του.

Μέσα σε αυτό το παιχνίδι με ¨ΔΩΡΑ¨ είναι και τα Σκόπια που διατηρούν στενές σχέσεις με την Τουρκία. 

¨περίπου 780 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχουν εκπαιδευτεί στη Τουρκία, εκ των οποίων περίπου 100 είναι απόφοιτοι των Ακαδημιών Πολέμου και των Στρατιωτικών Ιατρικών Ακαδημιών. Με συνολικά 22 υπογραφείσες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας από το 1998, το συνολικό ύψος της τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας προς τα Σκόπια ανέρχεται στο ποσό των $18 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι με τη βοήθεια της Άγκυρας λειτουργούν στην ΠΓΔΜ δύο σταθμοί υποκλοπής επικοινωνιών κοντά στα Ελληνικά σύνορα.¨ 08/12/2012
Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 προβλέπουμε το σφράγισμα των Ευρωπαϊκών συνόρων πλην Ελλάδος στις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές του ανθρώπινου πόνου δια του Αιγαίου και αρθρογραφούμε:
¨Αν κλείσει τα σύνορα η Ευρώπη πλην Ελλάδος μπαίνουμε σε άμεση εμπλοκή με τους Τούρκους;¨

Σήμερα λίγους μήνες μετά  το σενάριο αυτό παίρνει σάρκα και οστά και μυρίζει στρατιωτική περικύκλωση της Ελλάδος μέσα και έξω.

Βλέπουμε την Ευρώπη αναποφάσιστη αν μας κρατήσει τελικά στην Σένγκεν και η οποία ετοιμάζεται στην σύνοδο της 6ης Μαρτίου να λάβει αποφάσεις.

Όμως ο Σκοπιανός καρναβαλιστής δήθεν ¨Μακεδόνας¨ βιάζεται να κλείσει τα σύνορα.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ όμως ποιανού αφεντικού;

Είναι μια κρίσιμη περίοδος και οι πρόσφυγες που διαπερνούν το Αιγαίο γνωρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα πλην Ελλάδος.

Μέσα σε αυτή την δεξαμενή του ανθρώπινου πόνου που στοιβάζεται στην Ελληνική επικράτεια με την αδυναμία να μεταφερθεί σε άλλη χώρα είναι βολικό τώρα και  περισσότερο  από κάθε άλλη φορά επικίνδυνο εκτός από τους τζιχαντιστές να παρεισφρήσουν και εκλεκτές τουρκικές ειδικές δυνάμεις  έτοιμες για εκείνη την ΩΡΑ 0.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ επιτέλους μη βρεθούμε σε Εθνική Τραγωδία μεγάλη.

Η ΕΛΛΑΔΑ στοχοποιήθηκε από τον Σουλτάνο, αλλά ο Σουλτάνος στοχοποιήθηκε εδώ και καιρό από την ΚΡΙΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.