20 Φεβρουαρίου 2016

«Προσφυγικό - μεταναστευτικό» κίνδυνοι και προτάσεις.

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης 

Εδώ και έναν χρόνο ακούστηκε από διάφορα επίσημα χείλη, πολιτικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως η υπογεννητικότητα της Ευρώπης την έχει καταστήσει μια γερασμένη Ήπειρο και πως ακόμα δημιουργεί πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.

Ακούστηκε ακόμα πως εκατομμύρια νέοι από χώρες γύρω από την Ε.Ε. επιθυμούν και θα μπορούσαν να έλθουν στην Ε.Ε. και να δώσουν έναν νέο δυναμισμό στην γηραιά ήπειρο.

Ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ δήλωνε πως οι μετανάστες είναι ευλογία για την Γερμανία η οποία έχει άμεση ανάγκη εργατικού δυναμικού, έκανε ακόμα λόγο για 500.000 κενές θέσεις εργασίας.

Παραπλήσιες δηλώσεις υπήρξαν πολλές ακόμα. Πολλοί ήσαν οι υποστηρικτές της Ευρώπης των ανοικτών συνόρων.

Στην Συρία ανίερες μυστικές συμμαχίες ετερόκλητων συμφερόντων έχουν δημιουργήσει έναν φοβερό εμφύλιο πόλεμο, μια κατεστραμμένη χώρα, εκατομμύρια πρόσφυγες και ένα τερατώδες μόρφωμα εξουσίας που έχει απλωθεί από την Συρία ως το Ιράκ και το Κουρδιστάν και το οποίο με τον τρόμο που διασπείρει με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αποκεφαλισμών, εκτελέσεων στην πυρά καθώς και άλλων τρομακτικών εγκλημάτων έχει δημιουργήσει μια τάση φυγής των κατοίκων. Φυγή όσο πιο μακριά γίνεται.

Στην εποχή μας, του διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας και των διαστημικών τηλεπικοινωνιών κάθε δήλωση, κάθε γεγονός μεταδίδεται σε όλη την υδρόγειο ουσιαστικά σε μηδενικό χρόνο.

Για εκατομμύρια Ασιάτες και Αφρικανούς, από το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές μέχρι το Μαλί και το Μαρόκο οι δηλώσεις στην Ευρώπη ήταν μία άμεση πρόσκληση για να επιχειρήσουν να γευθούν το «ευρωπαϊκό όνειρο».

Εδώ έχουμε μια άλλη σύμπλευση συμφερόντων και ιδεοληψιών με πρωταγωνιστές

α. Τους διακινητές που κερδίζουν εκατομμύρια από τις παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητές τους.

β. Την Τουρκία που θα ήθελε να αδειάσει την Συρία από τον γηγενή πληθυσμό της για να υλοποιήσει τα ανομολόγητα όνειρά της και την επεκτατική πολιτική της. Κάτι σαν αυτό που έκανε στην Κύπρο το 1974 σε μεγαλύτερη όμως έκταση.

γ. Τις ισλαμικές χώρες, της Τουρκίας περιλαμβανομένης, και τις ισλαμικές οργανώσεις που έχουν σαν όραμα την επικράτηση του Ισλάμ στην Ευρώπη. Και βέβαια τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών με την υπεργεννητικότητα που τους διακρίνει θεωρούν πως είναι ο ασφαλής δρόμος προς τον οραματιζόμενο στόχο.

δ. Τα αριστερών ιδεοληψιών κόμματα, οργανώσεις, πολιτικούς κλπ στην Ευρώπη που στα πλαίσια του μαρξιστικού διεθνισμού οραματίζονται να τσακίσουν την Ευρώπη των εθνών και να αναδείξουν αυτό που ονομάζουν «Ευρώπη των ανοικτών συνόρων» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όμως η Ευρώπη έχει έναν διαφορετικό πολιτισμό, θρησκεία, παράδοση, ήθη και έθιμα από τους αφικνούμενους «μετανάστες» και όταν άρχισαν να βλέπουν οι Ευρωπαίοι τους βιασμούς, τους θανάτους και όλες τις άλλες παραβατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές άρχισαν να αντιδρούν και να σχηματίζουν μέτωπα κατά της διαμορφούμενης κατάστασης.

Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί οι οποίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για τους ψήφους, βλέποντας το πολιτικό κόστος άρχισαν να διαφοροποιούνται και κάποιοι να προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν τον φταίχτη και το εξιλαστήριο θύμα.

Η αλήθεια είναι πως η πατρίδα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κινδύνου από όλα αυτά. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, εθνικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί.

Οι κυβερνώντες την χώρα μας είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι με τους παράνομους εγκληματίες διακινητές και απέναντι στους τόσους πνιγμένους.

Βέβαια κύριοι συνένοχοι είναι οι τουρκικές αρχές εφόσον αυτοί μπορούν σχετικά εύκολα να ελέγξουν τους διακινητές που βρίσκονται στην χώρα τους καθώς και τον απόπλου των σκαφών από τα παράλιά τους.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει στο ελάχιστο τις ροές προσφύγων. Διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση πως δεν μπορεί να δεχτεί κανέναν λαθρομετανάστη, πρόσφυγα ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία παράνομα εισερχόμενο. Θα μπορούσε να τους μεταφέρει άμεσα όλους και να τους αποβιβάζει στην πλησιέστερη τουρκική ακτή και αν η Τουρκία αντιδρούσε, μία ακόμα ελληνο-τουρκική κρίση θα ήταν κάτι το ελάχιστο σε σύγκριση με τους κινδύνους από την πλημμυρίδα των «μεταναστών».

Οι διακινητές θα μπορούσαν να εντοπιστούν και να στοχοποιηθούν. Οι δημοσιογράφοι τους εντοπίζουν και τους παίρνουν συνεντεύξεις και δεν μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες;

Το καλλίτερο βέβαια θα ήταν πλοία με το σήμα του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού - Ερυθράς Ημισελήνου να βρίσκονται στα επίμαχα σημεία και να μεταφέρουν τους «μετανάστες» πίσω στις τουρκικές ακτές. Οι διακινητές ακόμα να εντοπίζονται με κοινή δράση των αρμόδιων υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών και στην συνέχεια να εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης και απαίτηση προς την Τουρκία για την εφαρμογή του.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.