16 Φεβρουαρίου 2016

Η Πρόεδρος της ΦΛΟΓΑΣ: Για το μοναδικό αξονικό τομογράφο σε όλο το λεκανοπέδιο πληρώσαμε και Φ.Π.Α 93.000 ευρώ

Της Ασημίνας Ρούσσου 

15 Φεβρουαρίου - Ημέρα αφιερωμένη στους πραγματικούς ήρωες της ζωής- "Σήμερα τα 3 στα 4 παιδιά γίνονται καλά" 

Ποτέ δεν ξέρεις πόση δύναμη κρύβεις μέσα σου... Τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, δίνουν από πολύ μικροί σκληρές μάχες στην αρένα της ζωής.
Όμως αυτό τα κάνει δυνατότερα για την υπόλοιπη ζωή τους.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παδικού Καρκίνου, και με αφορμή αυτό, το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ(tilegrafima.gr) επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Φλόγας(Σύλλογος Γονιών  Με Νεοπλασματική Ασθένεια) κα Μαρία Τρυφωνίδη. 

Αναλυτικά όλα όσα είπε η κα Μαρία Τρυφωνίδη στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ (tilegrafima.gr): 

- Θα ήθελα αρχικά να μας πείτε δύο λόγια για το έργο της Φλόγας. 

Η Φλόγα είναι Σύλλογος Γονιών των παιδιών με καρκίνο. Ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς και σήμερα πραγματικά αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και αγωνίζεται δίπλα στα παιδιά. 

- Πόσα παιδιά φιλοξενεί η στέγη; 

Το έργο της Φλόγας δεν είναι μόνο ξενώνας φιλοξενίας. Βέβαια είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, φιλοξενούμε γύρω στα 35 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα πρέπει να μείνουν στην Αθήνα εντελώς δωρεάν και σύντομα η δυναμικότητά μας θα φτάσει τα 50 παιδιά. Έχουμε δύο ξενώνες σε εξέλιξη λειτουργίας αλλά πέρα από αυτό, στηρίζουμε την ιατρική φροντίδα των παιδιών και εκεί αναλώνεται το κύριο μέρος των εσόδων μας. Απασχολούμε γιατρούς στα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας , εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία με ιατρικό εξοπλισμό και διάφορα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για την νοσηλεία των παιδιών μας , αναλώσιμα και επιπλέον κάνουμε νοσηλεία στο σπίτι για τα παιδιά που κατοικούν στο λεκανοπέδιο για να μειώσουμε το δυνατόν τις επισκέψεις των παιδιών στα νοσοκομεία. 

- Τα έσοδα της Φλόγας ποια είναι; Που βρίσκεται τα χρήματα να κάνετε όλα αυτά που μου λέτε; 

Τα έσοδα έρχονται από όλους εσάς. Δεν έχουμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δεν έχουμε επιχορηγήσεις από το δημόσιο αλλά έχουμε χιλιάδες φίλους οι οποίοι με το μικρότερο ή το μεγαλύτερο οβολό τους στηρίζουν το έργο μας. 

- Άρα, η θέση του κράτους στο όλο έργο σας είναι μηδενική; 

Θέλετε να σας πω ένα ενδεικτικό παράδειγμα; Όταν αγοράσαμε τον αξονικό τομογράφο ο οποίος λειτουργεί στο Αγία Σοφία , είναι ο μοναδικός αξονικός τομογράφος σε όλο το λεκανοπέδιο πληρώσαμε και Φ.Π.Α 93.000 ευρώ. Αυτή είναι η βοήθεια του κράτους. Αυτό το διάστημα δεν υπάρχει τίποτα, καμία βοήθεια. Για εμάς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη γιατρών. Σταθμίζουμε την κρίση που υπάρχει , μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, δεν ζητάμε κάτι που δεν το έχουν οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Εμείς ζητάμε την ιατρική βοήθεια. Ζητάμε κάτι για να ζήσουν τα παιδιά. Η έλλειψη γιατρών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν την ώρα και φτάσαμε εμείς στο σημείο να πληρώνουμε  10 γιατρούς για τα Ογκολογικά Τμήματα της Αθήνας.

- Τα ποσοστά των παιδιών που νοσούν έχουν αυξηθεί ή μειωθεί τα τελευταία χρόνια; 

Τα ποσοστά των παιδιών που νοσούν δεν βλέπουμε να έχουν αυξηθεί , υπολογίζεται ότι γύρω στα 350 τον χρόνο περίπου σε όλη την Ελλάδα νοσούν. Αυτό που έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια είναι τα ποσοστά ίασης. 

- Σε αυτό θα ήθελα να σταθούμε, μιας και διάβασα μια έρευνα της Ελληνικής Εταιρίας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας που αναφέρει πως οι περισσότερες μάχες κατά του παιδικού καρκίνου μπορούν πλέον να κερδηθούν... 

Σήμερα τα 3 στα 4 παιδιά γίνονται καλά. Οι περισσότερες μπορούν να νικηθούν, ειδικά οι λευκαιμίες και λεμφοβλαστικές έχουν ποσοστά ίασης πάνω από 80%. 

- Τέλος, θα ήθελα ένα μήνυμα για τη σημερινή μέρα... 

Είναι αισιόδοξο το ότι σήμερα φτάσαμε να γίνονται καλά τα παιδιά αλλά αυτό που θέλουμε να πούμε σε όλους τους γονείς είναι ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο αν πετύχουμε έγκαιρη διάγνωση. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι γονείς να έχουν υπόψιν τους τα συμπτώματα που επιμένουν ώστε να καταφεύγουν στον παιδίατρό τους ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να τα διερευνήσει. Δεν σημαίνει ότι κάποια συμπτώματα που επιμένουν είναι πάντα καρκίνος αλλά πρέπει να το ψάχνουμε οι γονείς. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση ακόμα περισσότερα παιδιά. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.