20 Σεπτεμβρίου 2015

Δούρειος Ίππος(Αν ψήφιζες, τι θα ψήφιζες και γιατί δεν το κάνεις; Γιατί επιλέγεις να απέχεις;)

Γράφει η Ελισάβετ Μαυρή
Με την αποχή διαμαρτύρεσαι ενάντια σε ποιον; 
Πιστεύεις ότι θα το πάρει το μήνυμα; 
Και αν θα το πάρει το μήνυμα, θα το λάβει υπ' όψιν του; 
Και αν το πάρει το μήνυμα, και το λάβει υπ΄όψιν του, αυτό θα το κάνει για να γίνει "καλύτερος" ή για να μας εξαπατήσει πάλι; Θα σταματήσουν την καταστροφή μας; Θα αλλάξει κάτι;

Επιμένω, ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Πόλεμο συμφερόντων, βέβαια, χωρίς όπλα, με αληθινά θύματα, όμως, και νεκρούς, από την πλευρά μας.
Από τη μια είναι όλοι αυτοί, (εντός και εκτός χώρας) που έχουν συμφέρον να συνεχιστεί "αυτή η κατάσταση", των μνημονίων, του δανεισμού, της υποδούλωσης και φτωχοποίησής μας. Από την άλλη είμαστε εμείς και οι συμπολίτες μας. Εμείς που καλούμαστε να πληρώσουμε. Έχουμε δεν έχουμε.

Τι κερδίζουμε, όμως, πληρώνοντας;

Τι κερδίζουμε φτωχοποιώντας τους πάντες, από τους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους, τους εργάτες, τους αγρότες, ως τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Τι κερδίζουμε υποστελεχώνοντας, υποεξοπλίζοντας, υποβαθμίζοντας και γενικά τινάζοντας στον αέρα το δημόσιο σύστημα υγείας;

Τι κερδίζουμε καταστρέφοντας με τον ίδιο τρόπο και την δημόσια παιδεία;

Τι κερδίζουμε περιορίζοντας την άμυνα της χώρας, φτάνοντας σε σημείο να ξεπουλάμε μέχρι και τα οπλικά μας συστήματα και να δεχόμαστε τη δημιουργία μόνιμων στρατιωτικών βάσεων του Ισραήλ στην Ελλάδα;

Τι κερδίζουμε κάνοντας τη δικαιοσύνη ακόμη λιγότερο προσβάσιμη στον απλό πολίτη;

Τι κερδίζουμε ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής τις υποδομές μας;

Τι κερδίζουμε πληρώνοντας ολοένα και περισσότερους φόρους ακόμη και για το "κεραμίδι", που ορισμένοι φρόντισαν με κόπο και στερήσεις να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους;

Τι κερδίζουμε καταργώντας τη δημοκρατία με υπηρεσιακές κυβερνήσεις, ψηφοφορίες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; 

Τι κερδίζουμε καταργώντας με μιας όλα τα εργασιακά δικαιώματα που προστάτευαν τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση και τον εξανδραποδισμό, μόλις από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα; Μήπως σκλάβους; 

Και, κυρίως, ποιοι κερδίζουν;

Τι κερδίζουμε εμείς και τα παιδιά μας και οι γενιές που θα 'ρθούν;

 TI-ΠO-TA. Καμένη γη.

Χάνουμε. Παραιτούμαστε από όλο και περισσότερα θεμελιώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας. Μας καλούν να παραιτηθούμε από όλα αυτά που έως τώρα μας εξασφάλιζαν ποιότητα ζωής. Υγεία, παιδεία, ασφάλεια, εργασία, εργασιακά δικαιώματα, δικαιοσύνη, δημοκρατία. Παραιτούμαστε.... 

Γινόμαστε όλο και φτωχότεροι, όλο και πιο αδύναμοι. 
Ώσπου να μας τα πάρουν όλα.

Γιατί;

Όταν 
το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο",

και όταν 
ακόμη και ο ΟΗΕ υπερασπίζεται με ψηφίσματα το δικαίωμα των κρατών μελών του να αναδιαρθρώνουν μονομερώς τα χρέη τους ακόμη και όταν αυτό σημαίνει μονομερής διαγραφή τους, κι αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να εμποδίζεται με κανέναν τρόπο, ούτε από άλλα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, ούτε από κανέναν ιδιώτη πιστωτή, ή ομολογιούχο,

Εμείς, γιατί ακόμη πληρώνουμε;

Γιατί δεν το διαγράφουμε το χρέος; Μήπως γιατί περιμένουμε να το κάνουν άλλοι για εμάς; Ποιοι; Οι πιστωτές μας στο εξωτερικό και οι εντεταλμένοι τους εδώ που φυσικά δεν έχουν κανένα συμφέρον να κάνουν κάτι τέτοιο; Ας γελάσω!
Ας το κάνουμε εμείς! Ας το ζητήσουμε τουλάχιστον, ψηφίζοντας κάποιον που το προτάσσει ξεκάθαρα και που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Για παράδειγμα, το ........

Γιατί δεν ψηφίζουμε κάτι καινούριο;
Επειδή δεν είναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΈ, Λεβέντης, ξακουστά ονόματα με το κύρος της επωνυμίας-δημοσιότητας;
Αν πρότειναν ξεκάθαρα οι παραπάνω (χωρίς αν και προϋποθέσεις) τη διαγραφή του χρέους, που ποτέ δεν θα το κάνουν, επειδή δεν τους συμφέρει, θα τους ψηφίζαμε, έτσι δεν είναι; Όπως ψηφίσαμε το ΣΥΡΙΖΑ,  όταν μας είπε αυτά που θέλαμε να ακούσουμε.
 Γιατί επιμένουμε να μας σώσουν ντε και καλά κάποιοι που δεν έχουν συμφέρον να το κάνουν; Αφού από αλλού πληρώνονται και σε άλλους λογοδοτούν. Τα παιδιά τους δεν πάνε στα δικά μας σχολεία, όταν αρρωστήσουν δεν θα πάνε στα δικά μας νοσοκομεία. Το χρήμα τούς εξασφαλίζει και δικαιοσύνη στα μέτρα τους, και ασφάλεια, και τα δικαιώματά τους όλα και με το παραπάνω. Για εμάς ποιος θα παλέψει, ποιος θα διεκδικήσει, αν δεν παλέψουμε, αν δεν διεκδικήσουμε εμείς;

Με το μόνο πράγμα με το οποίο συμφωνώ με το ΣΥΡΙΖΑ είναι το σύνθημά του.
Σ' αυτές τις εκλογές "ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ!"
Πώς θα τελειώσουμε με το παλιό;
Απέχοντας;
Λέγοντάς τους κάντε ό,τι θέλετε, εγώ νίπτω τας χείρας μου;
Κάνοντάς τους δυνατούς;
Τι θα τους τρομάξει περισσότερο- τι θα ενοχλήσει περισσότερο το σύστημα των συμφερόντων που είναι τόσο ενάντια στα δικά μας;
Η αποχή; Ή η συνειδητή επιλογή από μέρους μας κάποιου άλλου κόμματος, κάποιου κόμματος το οποίο είναι εντελώς εκτός συστήματος και φυσικά εκτός βουλής; Κάποιου κόμματος που ζητά ξεκάθαρα να ασκήσουμε, επιτέλους, ως χώρα  τα κυριαρχικά δικαιώματά μας και να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος που καταστρέφει τις ζωές μας.
Χρειαζόμαστε έναν δούρειο ίππο. Ας είναι το........!
Αλλιώς κάποιος άλλος, καλύτερος, ποιος όμως, πείτε μου! Δεν έχουμε καιρό.

Το χρέος θα μας πνίξει όλους.
Το χρέος κρίθηκε παράνομο, απεχθές και επονείδιστο και ως τέτοιο έχουμε δικαίωμα  και υποχρέωση με βάση το διεθνές δίκαιο ως χώρα και ως πολίτες να μην το αναγνωρίσουμε μονομερώς, να το καταγγείλουμε και να σταματήσουμε να το πληρώνουμε.
Το χρέος είναι εργαλείο στα χέρια του συστήματος των αγορών, των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των εκμεταλλευτών για να υποδουλώνουν χώρες και να κλέβουν τους πόρους τους, έμψυχους και άψυχους. Για να κλέβουν εμάς.
Θα τους αφήσουμε; Μπορούμε; Αντέχουμε;
Δεν απέχουμε, γιατί δεν έχει νόημα.
Ποιος θα μας ακούσει; Στον πόλεμο πολεμάς.
(ο καθένας ας βάλει στις τελίτσες της αρθρογράφου το κόμμα που νομίζει ότι θα σώσει την πατρίδα από την καταστροφή που μας οδήγησαν οι προδότες)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.