27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ¨το κακό¨ κτυπάει ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από iefimerida.gr 

¨To πάρτι στην Γερμανία με τα «other peoples money» ή καλύτερα «other nations money» τελείωσε! Και τώρα ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα οικονομική ηλιθιότης. 

Στις 15 Οκτωβρίου 2014 αρθρογραφούσαμε και ρωτούσαμε … ¨Πού Είναι, «Schaeuble», Το Κεντρί Σου; Πού Είναι, «Μέρκελ» Η Νίκη Σου;¨ 

Από τότε κάποια στοιχεία έδειχναν ότι κάτι τρέχει.. ¨Αγγελιοφόρος των κακών ειδήσεων είναι σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW που ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στην Γερμανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος από τον Νοέμβριο του 2012. Συγκεκριμένα ο δείκτης έκανε βουτιά στις-3,6 μονάδες από τις 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για μείωση στις 0,8 μονάδες. 

¨Ο Λάρι Σάμερς δεν είναι μια τυχαία φυσιογνωμία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους των ΗΠΑ, κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών επί προεδρίας Κλίντον και είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του επικεφαλής της Fed.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνει πως είναι πολύ πιθανό ένα νέο -τρίτο κατά σειρά- κύμα ύφεσης. Ο Σόμερς θεωρεί πως υπαίτια αυτής της κατάστασης είναι η Γερμανία, την οποία κατηγορεί ευθέως για μονολιθικότητα και εμμονή γύρω από το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην ανάλυση που κάνει σημειώνει πως η Γερμανία οδηγείται σε ένα «σημαντικό σφάλμα» και οδηγεί την Ευρώπη σε μια αποπληθωριστική κρίση τύπου Ιαπωνίας.¨ 

Έχει δίκαιο λοιπόν ο Ιερός Χρυσόστομος να φωνάζει και για τους ¨οικονομικούς δυνάστες στρατηγούς¨ των ημερών μας. «Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Πού είναι, Άδη, η νίκη σου;» MIGNE, Patrologia Graeca 59, 721-724 ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 242. – Κατηχητικὸς εἰς τὸ Άγιον Πάσχα 

Ο Χρυσορήμων Χρυσόστομος δεν έχει άδικο ¨To πάρτι στην Γερμανία με τα «other peoples money» ή καλύτερα«other nations money» τελείωσε! Και τώρα ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα οικονομική ηλιθιότης. 

¨Ξαφνικά, η Volkswagen έχει γίνει μεγαλύτερος κίνδυνος για τη γερμανική οικονομία ακόμη και από την ελληνική κρίση», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Κάρστεν Μπρζέσκι. Αν οι πωλήσεις της βυθιστούν στη Βόρεια Αμερική τους επόμενους μήνες, αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στην εταιρεία, αλλά και στη γερμανική οικονομία στο σύνολό της», πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Αν πέσουν οι πωλήσεις, αυτό θα επηρεάσει και τους προμηθευτές και μαζί με αυτούς ολόκληρη την οικονομία», ανέφερε ο Μάρτιν Γκόρνινγκ, του thnk tank DIW, με έδρα το Βερολίνο.¨ 

¨Οι ποινές για την VW και κατ' επέκταση για το γερμανικό εξαγωγικό τομέα θα είναι σκληρές, αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι Αμερικανοί προσανατολίζονται στην αποβολή της από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό άμεσα, ενώ τονίζουν πως η γερμανική εταιρεία θα πρέπει να αγοράσει πίσω και να κάνει παλιοσίδερα κάθε δίλιτρο ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο που πούλησε στις ΗΠΑ! 

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt, είπε σε δηλώσεις του σήμερα ότι το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων αγγίζει και τα ελαφρά φορτηγά ενώ παραδέχτηκε ότι 2,8 εκατομμύρια οχήματα τα οποία κυκλοφορούν στη Γερμανία και έχουν κατασκευαστεί από τον όμιλο της Volkswagen είναι εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπών ρύπων!¨ 
του Βασίλη Καπούλα pronews.gr 25/09/2015 

ΚΑΙ τα κτυπήματα κάτω από την ζώνη ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ καθότι ακόμα είμαστε στην αρχή. ¨Η Suzuki συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο 1,5% που κατείχε στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στην Porsche η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της VW, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το τίμημα της εξαγοράς. 

Το μερίδιο της Suzuki στην VW είχε προκύψει μέσα από μια αποτυχημένη προσπάθεια συνεργασίας με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία- και η πώληση του στην Porsche έχει ως αποτέλεσμα η Suzuki να εγγράψει έκτακτα κέρδη 304.000.000 δολαρίων. Μέσα στην εβδομάδα, η VW έχασε το ένα τρίτο της χρηματιστηριακής της αξίας, εξαιτίας του σκανδάλου που αφορά τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της που κινούνται με καύσιμα ντίζελ. http://www.capital.gr/ 26-Σεπ-2015 14:01 

¨Η Ελβετία σταματά τις πωλήσεις VW Στην απόφαση να αναστείλουν τις πωλήσεις οχημάτων της Volkswagen που πιθανόν φέρουν το παράνομο λογισμικό με το οποίο παραποιούν τις εκπομπές ρύπων στους κινητήρες ντίζελ προχώρησαν οι αρχές της Ελβετίας.¨ iefimerida.gr 25 Σεπτεμβρίου 2015 

Όπως βλέπουμε από την τρέχουσα επικαιρότητα… Ρώσοι-Κινέζοι προσεγγίζουν την Συρία για στρατιωτική δράση και ήδη οι πρώτες συγκρούσεις είναι πραγματικότητα, ενώ την ίδια στιγμή οι Αμερικάνοι ¨συγκρούονται¨ οικονομικά με τους Γερμανούς και κατ επέκταση με την ΕΕ. Αν ενθυμηθούμε τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν στις συνομιλίες της κ. Μέρκελ. 

Αν δούμε την αμηχανία και την έκπληξη της Γερμανίας να διαχειριστεί σωστά την Γεωπολιτική ανατροπή που έγινε στην Ουκρανία σχεδόν πριν 2 χρόνια, την στιγμή που έβλεπε να καταρρέει το καθεστώς ειδικών σχέσεων που ανέπτυξε την προηγούμενη δεκαετία με τους ενεργειακούς μηχανισμούς του κ. Πούτιν ειδικότερα στο κεφάλαιο αγωγών και μεταφοράς Φ.Α 

Τότε μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Αμερική θέλει να τελειώνει όχι με αυτή καθ εαυτή την Γερμανία αλλά με αυτό που πρεσβεύει το πλέγμα των σημερινών πολιτικών της. Φυσικά όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια με τσαλαπάτημα… Και από οικονομικό τσαλαπάτημα η Ελλάδα μας ¨πήγε πολύ καλά¨. 

Από ότι φαίνεται η Αμερική πριν εμπλακεί για καλά στην Συρία και στην Μέση Ανατολή πρέπει να τελειώνει με τον βραχνά της πολιτικής φιλοσοφίας των Μέρκελ –Schaeuble. 

Το γεωπολιτικό διακύβευμα εδράζεται σε ενεργειακή βάση και λέγεται Λεβιάθαν και κατ επέκταση Λεκάνη Αν. Μεσογείου μαζί με τα Στενά του Βοσπόρου και την διώρυγα του Σουέζ. Να το πούμε διαφορετικά, η Αμερική ¨τελείωσε¨ με την Τουρκία του Ερντογάν σαν στρατηγική προτεραιότητα της ενώ η Γερμανία επιμένει ¨αλά τούρκα¨. Αυτή η αντίθεση που πάει να φανεί αλλά δεν διακρίνεται τόσο καλά ακόμα είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο για εμάς. 

Τελικά οι μεγάλοι υλοποιούν στις μέρες μας τους σχεδιασμούς των στρατηγικών τους που έχουν εκπονήσει πριν χρόνια… 

Αλλά τελικά δίχως να το καταλάβουν υλοποιούν το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΎ ΘΕΟΥ… όπως τόνιζε ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.