8 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.

Στη φώτο στη μέση διακρίνεται ο επιζών Υπενωμοτάρχης ε.α. της Ε.Β.Χ. κ. Στραγγιδάκης Διογένης.
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1944

Την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014 τελέσθηκε στην Αθήνα με κάθε μεγαλοπρέπεια η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς πεσόντες της Χωροφυλακής κατά τις αιματηρές μάχες των «Δεκεμβριανών» του 1944 εναντίον των  κινηματιών του  ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ δηλ. του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση μνήμης διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και Σωμάτων Ασφάλειας , στο ιστορικό στρατώνα του Συντάγματος Χωρ/κης  Μακρυγιάννη. Πολύς κόσμος προσήλθε και φέτος δίνοντας βροντερό «παρών» , ανάβοντας ένα κερί για τη θυσία των Χωροφυλάκων που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής ανταρσίας του «κόκκινου Δεκέμβρη» του 1944. Παρευρέθησαν πολλοί  Απόστρατοι της Χωροφυλακής και Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρών ήταν και οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Παναγιώταρος Ηλίας και Μπαρμπαρούσης Κων/νος καθώς  επίσης και ο Ευρωβουλευτής Στρατηγός ε.α. Συναδινός Ελευθ. ο πολιτευτής κ. Μανωλάκος κ.α.

Αφού τελείωσε η Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου  και το Ιερό μνημόσυνο με το τρισάγιο στους πεσόντες ακολούθησε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον Υποστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ασημακόπουλο Σπύρο. Ο ομιλητής έκανε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της μάχης των Αθηνών. Αναφέρθηκε στις επιθέσεις του ΕΛΑΣ που έκανε σε όλα τα Αστυν. Τμήματα των Αθηνών και υπογράμμισε τη  σημασία της θυσίας των 162 πεσόντων  ανδρών της Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη για να μην επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία που ήθελε δια των όπλων, να επιβάλει το ΚΚΕ.

Εξήρε τη θυσία τόσο της Χωροφυλακής , αλλά και την προσφορά των πεσόντων ανδρών της Αστυνομίας Πόλεων. Στηλίτευσε παράλληλα και την αδιαφορία της επίσημης  Πολιτείας απέναντι σε εκείνα τα Ελληνόπουλα που έδωσαν τότε τη ζωή τους και η οποία Πολιτεία σήμερα «ξεχνά» τη θυσία τους και τον επίσημο εορτασμό της μάχης του Μακρυγιάννη. Αναφέρθηκε  επίσης στις ομηρίες χιλιάδων αμάχων και τη δολοφονία που υπέστησαν από την ΟΠΛΑ  στο Περιστέρι και την Ούλεν. Κλείνοντας το λόγο του, κάλεσε όλους τους Έλληνες να μη ξεχάσουν τη θυσία της Χωροφυλακής που κράτησε όρθια τη σημαία της  πατρίδας μας.

Έπειτα σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Υποστράτηγος ε.α κ. Δανιάς Ευάγγελος  πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών. Αναφέρθηκε στις λαμπρές σελίδες δόξας που έγραψε το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη το 1944. Χάρη στην ηρωική θυσία των εθνικών δυνάμεων ναυάγησαν τα σχέδια του ΚΚΕ για κατάληψη της εξουσίας.

Ακλούθησε προσκλητήριο πεσόντων και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Στεφάνια κατέθεσαν:

- Πανελληνιά Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Ο Αντις/γος ε.α. κ. Αναγνώστου
- Για τους επιζώντες μαχητές του Μακρυγιάννη ο επιζών Υπενωμοτάρχης ε.α. της Ε.Β.Χ. κ. Στραγγιδάκης Διογένης
- Για την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών  Στρατού(Ε.Α.Α.Σ.) ο Υποσ/γος ε.α κ. Δανιάς
- Για Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.) Υποπτέραρχος ε.α. κ. Δελλής.
- Για την πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξ/κων τέως Αστυνομίας Πόλεων κ. Παπαευθυμίου
- Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ο κ. Αγκριώτης
- Για την Ένωση Αποστράτων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής ο κ.Πραμαντιώτης
- Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ριμινιτών-Ιερολοχιτών κα Παπουτσάκη
- Για τη Λέσχη Καταδρομέων-Ιερολοχιτών κ. Καλντζής
- Για την Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση «Χ» ο κ. Χαμόδρακας
- Για το Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας κα. Καψή
- Για τον Πανελλήνιο σύνδεσμο εθν. Αντίστασης Ν. ΖΕΡΒΑΣ, κ. Γερογίαννης
- Η νεολαία «ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ» Ν.ΖΕΡΒΑ,
- Για τον σύνδεσμο Συνταξιούχων τέως Αστυνομίας Πόλεων ο Λιόντας.
- Για τον σύνδεσμο αποστράτων Αξιωματικών& Υπαξ/κων  Στρατού Ξηράς κ. Λίκας
- Για  Ένωση Αγωνιστών Εθν.Αντίστασης 1941-44 ΕΔΕΣ κα. Παπαγιαννάκη
- Για τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ κ. Γιαννάκενας
- Για το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή ο βουλευτής κ.Παναγιώταρος Ηλίας για τον Αρχηγό της Χ.Α. κ. Μιχαλολιάκο.
- εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Πλεύρη
- Ο Λ.Α.Ο.Σ.
- Για ΤΗ Βασιλική Ένωση Ελλάδος κ. Βουλγαρόπουλος
- Για την Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση (Π.Α.Ο.) ο Δ/ντης της Εθνικής Ιδέας κ. Βουλγαρόπουλος
- Η εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» η κα Μυλώνά.
- Η Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση (Β.Ε.Ο.) κ . Βαφειάδης.

Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.