1 Δεκεμβρίου 2014

Πουλιά πάνω στο σύρμα.

Γράφει η Ευγενία Λουπάκη

Τέσσερα παιδιά, φυλακισμένα στον Αυλώνα, έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν σε διάφορα ΑΕΙ. Χωρίς τη μαμά να φτιάχνει πορτοκαλάδες. Χωρίς μια βόλτα με τους φίλους και δυο φιλιά με το κορίτσι. Χωρίς φροντιστήριο.


Σπουδαία επιτυχία και των παιδιών και των διδασκόντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο που λειτουργεί εντός της φυλακής. Επιτυχία και του σωφρονιστικού συστήματος, που επιτρέπει σ’ έναν έφηβο, ανεξάρτητα από το είδος του παραπτώματος για το οποίο κρατείται και από το είδος της ποινής, να σπουδάσει, να μορφωθεί και να αποδοθεί κάποια στιγμή πίσω στην κοινωνία.


Αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των παιδιών αυτών, μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αυτοπροσώπως, επισκέφθηκε τις φυλακές για να τα συγχαρεί και να τους δώσει έπαθλο χρηματικό, 500 ευρώ.


Τι ωραία εικόνα πολιτισμένης χώρας, ε;;;


Για να δούμε τη συνέχεια: Στη σεμνή τελετή, παρέστησαν μόνο δύο από τους τέσσερις επιτυχόντες. Ενας είχε μεταχθεί και ένας αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο.


Για να δούμε και τη συνέχεια της συνέχειας: Από τα τέσσερα παιδά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, μόνο σε δύο δόθηκε η προβλεπόμενη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή τους. Ο ένας από τα παιδιά που δεν πήραν άδεια, είναι “κατά σύμπτωση” αυτός που αρνήθηκε το βραβείο. Και βρίσκεται ήδη σε απεργία πείνας, εδώ και 15 σχεδόν μέρες.


Ο σύλλογος των διδασκόντων στις φυλακές Αυλώνα έκανε έκκληση, μη αναφέροντας ονόματα, διότι τα ονόματα δεν θα έπρεπε νάχουν καμμιά σημασία. Αν είχαμε ένα σύστημα που πραγματικά θέλει να σωφρονίσει και όχι να εξοντώσει. Αν είχαμε κυβερνήτες και δημόσιους λειτουργούς, που θεωρούν τους νέους μέλλον και όχι απειλή.


Αλλά δεν έχουμε τίποτα απ’ αυτά. Γι’ αυτό πρέπει να πούμε το όνομα του απεργού πείνας, που η ζωή του ήδη κινδυνεύει σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Πρέπει να πούμε ότι είναι ο Νίκος Ρωμανός. Το παιδάκι του 2008, που στην αγκαλιά του ξεψύχησε ένα άλλο παιδάκι, ο κολλητός του: Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.


Είναι λοιπόν, ένα από τα παιδιά που πιάστηκαν για τη ληστεία στο Βελβεντό. Ενα από τα τέσσερα παραμορφωμένα πρόσωπα, που πολιόρκησαν το “κοίταζε τη δουλειά σου” με την κραυγή της απόγνωσής τους. Με το απονεννοημένο τους διάβημα.


Είναι ο πιο ακραίος στις αντιδράσεις του ο Ρωμανός, γι’ αυτό δεν είναι “δημοφιλής”. Δεν μας γουστάρει, δεν θέλει κανένα πάρε- δώσε μαζί μας. Μας θεωρεί συλλήβδην υποκριτές και συμβιβασμένους.


Γι’ αυτό πρέπει να πούμε τ’ όνομά του. Και του Μιχαηλίδη που απεργεί για συμπαράσταση στο φίλο του. Γιατί η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εκδικείται. Ούτε να κάνει διακρίσεις. Και γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο ένα παιδί νεκρό.


Κι αν έτυχε ποτέ να δείτε ένα πουλί παγιδευμένο σε κάποιο δωμάτιο, να προσπαθεί να ξεφύγει σαν τρελλό και να χτυπάει στα τζάμια μ’ όλη του τη δύναμη, καταλαβαίνετε τα υπόλοιπα που θέλω να πω...


Πηγή: stokokkino.gr

το είδαμε ΕΔΩ

(ευχαριστώ την φίλη Μάιρη Καρά)


ΣΧΟΛΙΟ

Τα παιδιά συνήθως δεν φταίνε σε τίποτα....
Οπως κι ο άτυχος Γρηγορόπουλος...
Οι γονείς φταίνε και οι διαλυμένες οικογένειες που "παράγει" ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η νεοταξίτικη καταστροφική ιδεολογία που έχει παρεισφρύσει στο DNA πολλών ανθρώπων... 
Τα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς αρχές, χωρίς ιδανικά και χωρίς Θεό..... και όπως είναι φυσικό γίνονται αγρίμια.... και παραβατικά.
Η ανάρτηση προέρχεται από μια αριστερή ιστοσελίδα και φαίνεται να δικαιολογεί τις πράξεις των παιδιών αλλά με άλλο τρόπο....

Το θέμα είναι απλό....

Το κράτος οφείλει να παρέχει παιδεία με ιδανικά, αρχές και ευπρέπεια κι όχι τις νεοταξιτικες αηδίες με "δήθεν αντιρατσισμούς", ομοφοβίες και κάθε άλλη παραφύσιν εξευτελιστική για τον άνθρωπο αθλιότητα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιημένοι τύποι που μας έχουν κάτσει στον σβέρκο....

Αλλά και οι οικογένειες έχουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης....

Η "φιλελεύθερη" (και καλά) ιδεολογία του κάνε ότι θέλεις και πήγαινε όπου θέλεις κι εγώ είμαι μαζί σου να σε χαρτζιλικώνω έχει οδηγήσει την νεότητα στο χάος.... και την ασυδοσία.

Αλλά σήμερα για τι οικογένειες μιλάμε;

Χθες διάβαζα ότι 4 στα 10 παιδιά στο σχολείο προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες...
Δηλαδή δεν υπάρχει ένας εκ των 2 γονέων και συνήθως ο πατέρας....
Αλλο ένα παράγωγο της νεοταξίτικης ιδεολογίας που μας πλασάρουν με πλύση εγκεφάλου τα ίδια τα σχολεία και τα νεοταξίτικα ΜΜΕ.... κι όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που μας καλούν κάθε τόσο να γιορτάζουμε τις παγκόσμιες ημέρες ....

(τις προάλλες ήταν η παγκόσμια ημέρα της δημόσιας τουαλέτας....) και αγνοούν παντελώς τις εορτές των Αγίων και των Μαρτύρων της Εκκλησίας και του Γένους μας...

Είναι αυτοί που μας καλούν να πάμε τα παιδιά μας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους να δουν τον φανταστικό χοντρο-τύπο με τα κόκκινα τον Santa Claus της Coca Cola και τους ομοφυλόφιλους κλόουν του... και αγνοούν παντελώς των Αγιο Βασίλειο τον Μέγα που πραγματικά εορτάζει για μας τους Ελληνες και το αληθινό νόημα του Μυστηρίου της Γεννήσεως του Χριστού μας.

Αυτά τα νεοταξίτικα ρεμάλια θέλουν η εορτή να είναι ένα εμπορικό πανηγυράκι χωρίς κάνενα πνευματικό μήνυμα...

Είναι αυτοί που μας καλούν να τρέχουμε σε gay pride μαζί με κάθε διεστραμμένη ανωμαλάρα και μόλις δουν την παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων για τις εθνικές επετείους βγάζουν σπυριά...

Και για τις μαθητικές παρελάσεις λένε ότι είναι φασιστοειδή απομεινάρια άλλων εποχών....

Ολα αυτά τα σιχάματα οδηγούν τα παιδιά μας να γίνουν όπως το κακόμοιρο παιδί της φωτογραφίας....

Είναι πραγματικά άξιο επαίνου που μπόρεσε να περάσει ένα παιδί μέσα στην φύλακη στο Πανεπιστήμιο κι ελπίζω η πολιτεία να του συγχωρήσει αυτή του την αντίδραση να μην δεχθεί το βραβείο (αν είναι αυτός ο λόγος που δεν του δίνει άδεια) και να του δοθεί άδεια να πάει στην σχολή του....

Το θέμα είναι πάντως ότι έτσι όπως έχουμε γίνει με αυτούς τους ξεπουλημένους προδότες που μας κυβέρνάνε δεν ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέματα.... 

Οι μεν είναι προδότες και ξεπουλημένοι και οι δε είναι άθεοι και παγκοσμιοποιημένοι προοδευτικο-κουλτουριάρηδες....

Εχουμε μπλέξει άσχημα....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.