25 Μαΐου 2014

Φτάνει πια! Εδώ είναι Ελλάδα και ζουν Έλληνες πολίτες

Του Πομάκου δημοσιογράφου
Σ. Καραχότζα 

Βρισκόμαστε μόλις 2 μέρες (πρόκειται για προχθεσινό άρθρο) πριν από τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου καθώς και τις ευρωεκλογές με την κατάσταση σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες να είναι αρκετά ρευστή αφού κανένας υποψήφιος δήμαρχος και περιφερειάρχης δε μπορεί να θεωρεί δεδομένη την εκλογή του.

Αυτό ισχύει για όλη τη χώρα αλλά πολύ περισσότερο για τη Θράκη, όπου υπάρχει και ο παράγοντας που λέγεται τουρκικό προξενείο που δυστυχώς μπορεί και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδοιηκητικές εκλογές. 

Ήδη σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στους μουσουλμάνους κυρίως υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των δύο μεγάλων παρατάξεων της περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι στο πλαίσιο του προεκλογικού τους αγώνα δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τόσο τους ψευτομουφτήδες της περιοχής όσο και ανθρώπους του κόμματος DEB προφανώς για να δείξουν την αφοσίωση τους στην Τουρκία και να διασφαλίσουν τη στήριξη του τουρκικού προξενείου. Να θυμίσω εδώ πως μιλάμε για υποψήφιους εκ των οποίων όσοι κατάφεραν να εκλεγούν θα υπηρετήσουν Έλληνες πολίτες.

Όλα αυτά βέβαια σε εμάς που ζούμε στη Θράκη δε μας προκαλούν και μεγάλη εντύπωση αφού τα ζούμε σχεδόν σε κάθε εκλογική μάχη, αλλά εκείνο που όχι απλά μας προκαλεί εντύπωση αλλά κυριολεκτικά μας τρομάζει είναι η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, η οποία αν και γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα παιχνίδια και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη δε λέει ακόμα να αντιδράσει. 

Υπάρχουν μάλιστα ακόμα και υπόνοιες για να μην πω ενδείξεις πως και σε αυτή την προεκλογική περίοδο κινείται αρκετό μαύρο χρήμα από τη μεριά του τουρκικού προξενείου κυρίως σε περιοχές με μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Πριν από μερικές μέρες διάβαζα σε πολύ γνωστό περιοδικό της Αθήνας πως ο τούρκος πρόξενος της Θράκης έλαβε από την Τουρκία μια έκτακτη επιχορήγηση της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά γι’ αυτήν την προεκλογική περίοδο. Κι αν η πληροφορία αυτή του περιοδικού ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε μιλάμε για ωμή παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας από έναν ξένο παράγοντα. Αλλά ούτε κι αυτό φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση. 

Πάντως το γεγονός ότι την περίοδο αυτή ειδικά στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης κινείται πολύ χρήμα το επιβεβαιώνουν εμμέσως και ορισμένοι άνθρωποι των παρατάξεων του δήμου Μύκης οι οποίοι είτε το πιστεύετε είτε όχι έχουν φύλακες κάθε βράδυ σε όλα τα χωριά ώστε να μη μπορεί να πάει αντίπαλος υποψήφιος για να μοιράσει χρήμα. Κι αυτό επαναλαμβάνω είναι κάτι που μας το είπαν από παρατάξεις του δήμου Μύκης. Μας είπαν με λίγα λόγια πως ξέρουν τι θα γίνει κι ότι ορισμένοι υποψήφιοι θα πάνε να αγοράσουν ουσιαστικά ψήφους και για το λόγο αυτό τοποθετούν φύλακες στα χωριά κι όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Ήδη σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μας μετέφεραν κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης, μια ή δυο μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης την πρώτη Κυριακή εντοπίστηκε υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Μύκης μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης του να τριγυρνάει στις 3 τα χαράματα παρακαλώ στα πομακοχώρια. Και πραγματικά αναρωτιέμαι τι ήθελε στα χωριά αυτά και μάλιστα τόσο αργά τη νύχτα ένας υποψήφιος δήμαρχος. Μήπως από την αγωνία του για το εκλογικό αποτέλεσμα είχε αϋπνίες και είπε να κάνει μια βόλτα ή γύρευε τίποτα άλλο;

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος μόλις έβλεπε μαζεμένο κόσμο, δηλαδή τους φύλακες στους οποίους προαναφέρθηκα στα καφενεία των χωριών που έκανε τη νυχτερινή του βόλτα, έστριβε και έφευγε χωρίς καν να κατέβει να πει ένα γεια κι αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο. Προφανώς κάτι έψαχνε, κάτι ήθελε να κάνει κι όταν έβλεπε πως υπάρχει κόσμος έφευγε και επαναλαμβάνω όλα αυτά γίνονταν στις 3 τα χαράματα.

Είμαι βέβαιος πως μετά και τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής θα βγουν πολύ περισσότερα στη φόρα, αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω πως το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει επιτέλους η ελληνική πολιτεία να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή της Ελλάδας να καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ένας ξένος παράγοντας...

Αυτά ούτε στις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες δε γίνονται. 

Φτάνει πια!
Εδώ είναι Ελλάδα και ζουν Έλληνες πολίτες. 

Πηγή Πομακοχώρια 
το είδαμε ΕΔΩ 

ΣΧΟΛΙΟ
Απίστευτες καταγγελίες από έναν Ελληνα μουσουλμάνο πολίτη...
Αυτή είναι η Ελλάδα του "πατριώτη" Σαμαρά... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.