Τελευταίες αναρτήσεις

30 Μαΐου 2014

Η όστια (1) του Σατανά…

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής 

Έκπληκτοι ακούσαμε τον Υπουργό της Οικονομίας να αποφαίνεται ότι: «Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια»! 

Για να τον αποστομώσει ευστοχότατα ο γηραιός αλλά και θαλερός Μανώλης Γλέζος, λέγοντάς του ότι:  «Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία»! 

Για να αποδειχθεί έτσι ότι ο αριστερός Γλέζος κινήθηκε σε ευαγγελικά πλαίσια. Δεδομένου ότι το Ευαγγέλιο βάνει, σε κάθε περίπτωση, πάνω απ’ τα οποιαδήποτε νομικά κατασκευάσματα και νομίσματα τον άνθρωπο. Ενώ ο εκπρόσωπος της «δεξιάς», υποτίθεται πολιτικής, μας θύμισε τους γραμματείς και τους φαρισαίους. Οι οποίοι έβαζαν πάνω απ’ τον άνθρωπο τη νομική τυπολατρία και την ειδωλολατρία του μαμωνά.

Και αναρωτιέται κανείς: Αυτοί, που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ανίερες και ανόσιες αποφάνσεις σε ποιο μήκος ηθικού και πνευματικού κύματος κινούνται;

Αν κρίνει κάποιος, όχι μόνο απ’ τα λεγόμενά τους, αλλά και απ’ τα πραττόμενά τους, θα συμπεράνει ότι ο χώρος της ηθικής και πνευματικής τους εμβέλειας είναι αυτός του αμοραλισμού και του παραλογισμού. Και, με ένα λόγο της διαστροφής. Που σημαίνει πως, ούτε πολύ ούτε λίγο, έχουν αναποδογυρίσει τον ηθικό και πνευματικό αξιακό κώδικα. Προσπαθώντας να επιβάλλουν, όπως θα έλεγε και ο Νίτσε, την μεταξίωση των αξιών…

Οι άνθρωποι, για παράδειγμα, της τωρινής συγκυβέρνησης είχαν, όπως είναι γνωστό, καπηλευτεί μέχρις εσχάτων το τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Και στο όνομα του τρίπτυχου αυτού αιματοκύλησαν τον τόπο, στέλνοντας χιλιάδες πολιτικών τους αντιπάλων στην εξορία και πολλούς άλλους στήνοντας μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Και επανέρχεται για πολλοστή φορά το ερώτημα: Ποια είναι η στάση της μνημονιακής συγκυβέρνησης σήμερα απέναντι στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια; Ή μήπως η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια δεν ανήκουν στα ιερά και τα όσια; Και γι’ αυτό, όχι μόνο ύπουλα και υποχθόνια, αλλά και απροκάλυπτα απεργάζονται την καταστροφή και διάλυσή τους. Και ποικιλοτρόπως υπονομεύουν την πολιτισμική μας ταυτότητα…

Ή μήπως δεν στοχεύουν κατευθείαν στην ψυχή και την καρδιά της παιδείας και του πολιτισμού μας με την κατάργηση της σχετικής με τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών καθιερωμένης, αργίας; Επειδή ακριβώς τους ενοχλεί το γεγονός ότι οι Τρεις Ιεράρχες στάθηκαν ανάμεσα στην αρχαία ελληνική και χριστιανική σκέψη και δημιούργησαν το πλέον θαυμασιότερο μίγμα θρησκευτικού και πολιτισμικού ήθους. Που δίνει την απόλυτη προτεραιότητα στον άνθρωπο. Απέναντι στα οποιαδήποτε νομικά κατασκευάσματα. Και πολύ βέβαια περισσότερο τα νομίσματα του μαμωνά.…

Είναι αξιοσημείωτο πως και οι προφήτες, που έζησαν σχεδόν πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια βρίσκονται έτη φωτός ψηλότερα από τους τωρινούς  λακέδες της τοκογλυφίας. Γιατί οι προφήτες ήταν φιλόπτωχοι και φιλάνθρωποι. Και όχι μόνο με την έννοια της ελεημοσύνης, αλλά κυρίως και πρωτευόντως της δικαιοσύνης. Σε διαμετρική αντίθεση με τους σιωνιστές τοκογλύφους, που είναι μισάνθρωποι και ανθρωποκτόνοι. Κι ας υποκρίνονται ότι κόπτονται δήθεν για τον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και ασφαλώς και οι αρχαίοι Έλληνες καταδίκαζαν τη μαμωνολατρεία.

Όπως ο Σοφοκλής, που στην «Αντιγόνη» φωνάζει ότι «ουδέν οίον άργυρος έβλαστεν κακόν»! Και πάμπολλοι άλλοι…

Αυτοί, που μιλούν για τα «ιερά και τα όσια» του νομίσματος, δεν μιλούν «εική και ως έτυχε». Αλλά τα λεγόμενά τους πηγάζουν από ο, τι έχουν στο βάθος της καρδιάς τους. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει το Ευαγγέλιο, «απ’ το περίσσευμα της καρδιάς μιλάει το στόμα». 

Είναι πασιφανές ότι η μαμωνολατρεία συνιστά την απόλυτη διαστροφή. Γιατί ο τοκογλύφος έχει, όπως όλοι οι άνθρωποι, ένα σώμα και ένα στομάχι και ζει όσο πάνω κάτω όλοι οι άνθρωποι. Κι όμως σωριάζει πλούτη σάμπως να έχει χιλιάδες σώματα  και στομάχια και να πρόκειται να ζήσει χιλιάδες χρόνια. Με αποτέλεσμα να βυθίζει στη δυστυχία και να στέλνει στο θάνατο χιλιάδες και εκαττομμύρια ανθρώπων…

Είναι χαρακτηριστικά αυτά, που, μεταξύ πολλών άλλων, λέει, σχετικά με το νόμισμα στην «Ιστορία του Χριστού» ο Τζιοβάννι Παπίνι: 

«Από τα πιο ακάθαρτα και τρομερά πράγματα, λέει ο Παπίνι, που επινόησε ο άνθρωπος, για να μολύνει και να μολύνεται, το πιο τρομερό και ακάθαρτο, είναι το νόμισμα. Είναι νόσημα πιο μεταδοτικό από τη λέπρα και την πανώλη. Που κυκλοφορεί στην επιφάνεια της γης, για να ανάβει τα μίση, να προκαλεί την αρπαγή, να οδηγεί στη διαφθορά και στο θάνατο. Και να στέλνει χιλιάδες κορμιά στον άδη. Κι άλλες τόσες ψυχές.

Ο άρτος ευλογημένος στην αγία τράπεζα γίνεται σώμα Χριστού. Όμως η ύλη μεταμορφωμένη σε νόμισμα γίνεται η όστια του Σατανά.

Που σημαίνει ότι όποιος αγαπά το χρήμα και το αγγίζει με πόθο αγκαλιάζει και κοινωνεί το Σατανά»!!!… 

Κι ‘όμως υπάρχουν, δυστυχώς, εκατομμύρια χριστιανοί, που αγκαλιάζουν το Σατανά και κοινωνούν την όστια του. Και πολύ συχνά με τις ευλογίες ιερέων και αρχιερέων… 

παπα-ΗλίαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.