8 Μαΐου 2014

Aποχαιρετισμός στα Ελληνικά Οπλα: Αφοπλίζουν τις ΕΕΔ με "χαρτζηλίκι" 2,5 δισ. ευρώ αμυντικές δαπάνες μέχρι το 2019!

Aν όντως ισχύσουν αυτά που αναγράφονται ως "αμυντικές-εξοπλιστικές δαπάνες" στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καλύτερα η χώρα από τώρα να έρθει σε μία "τίμια συμφωνία" με την Τουρκία, προκειμένου να παραχωρήσει λιγότερα από αυτά που θα χάσει μετά βεβαιότητας όταν συμβεί το αναπόφευκτο, που συν τοις άλλοις θα κοστίσει και πολύτιμο ελληνικό αίμα.

Γιατί - αν δεν έχουν γράψει οι Τούρκοι - το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής τότε αυτοί που το έγραψαν είναι ή προδότες ή εθνικοί εγκληματίες.

Θαυμάστε εξοπλιστικό πρόγραμμα μέχρι το 2019 για Ενοπλες Δυνάμεις που και σήμερα με το ζόρι στέκονται όρθιες και έχουν ανάγκη για αύξηση δαπανών κατ'ελάχιστον 300%:

Ξεκινάμε με το 2014 όπου οι δαπάνες για εξοπλισμούς καθορίζονται στα 533 εκατομμύρια, πάμε στο 2015 όπου θα ανέλθουν στο "κολοσσιαίο" ποσό των 700 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα αρχίζουν να πέφτουν: 598 εκ. ευρώ το 2016, 497 εκατ. το 2017 και 500 εκατ. ευρώ το 2018.

Ολα αυτά οταν μόνο τα δύο F-35 που παρήγγειλε η Τουρκία θα της κοστίσουν πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

Από το 2019 το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανούμε ούτε ένα ευρώ, απλά γιατί η Τουρκία, που θα έχει αναλάβει έμμεσα ή άμεσα την διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους δαπάνες.

Θα είναι το σύγχρονο "1453", το 2019; Η ιστορία θα βρει την χώρα το 2021 να έχει επιστρέψει στην τουρκική κατοχή (έστω με την μορφή δορυφοροποίησης) του 1821;

Ναι, αν μείνουν ακόμα αυτοί στην εξουσία. Ναι, αν αφήσουμε το σύστημα να διαλύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Το σύστημα το οποίο πλούτισε από άναρχα και "πονηρά" εξοπλιστικά προγράμματα και έθεσε πρώτο τον λίθον του αναθέματος στους "εξοπλισμούς" όταν η χώρα άρχισε να κυλάει στην άβυσσο.

Το σύστημα "έδειξε" ως υπεύθυνο για την καταστροφή, το ίδιο το μέσον πλουτισμού του, για να απαλλαγεί από την κατακραυγή.

Η λεηλασία της οικονομίας της χώρας από φάρμακα και αναλώσιμα που τα πουλούσαν 100 και 1000 φορές πάνω από την αξία τους, τα δημόσια έργα που κοστολογούντο πέντε ή και δέκα φορές πάνω από το πραγματικό κόστος και το έντιμο κέρδος, δεν υπήρχαν ως αιτίες της πτώχευσης και δεν υπήρχαν γιατί στα media οι δυνατοί ήταν οι εργολάβοι και οι φαρμακέμποροι.

Και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που έπαιξαν δυνατά με τα εξοπλιστικά αφού έκαναν τις αρπαχτές τους μαζεύτηκαν για να συνεχίσουν εκεί που ξέρουν καλύτερα: Εργολαβίες, τραπεζες κλπ.

Τώρα τι γίνεται; Τώρα καλύτερα είναι να χαρίσουμε αυτά τα 500 εκατ. δολ. το χρόνο στη Τουρκία και να υπογράψουμε ένα σύμφωνο μη επίθεσης και διαμοιρασμού του Αιγαίου και των φυσικών του πόρων.

Την πρόταση την είχε κάνει ο Ξενοφών Ζολώτας στον Κ.Καραμανλή το 1975 για πρώτη φορά: "Δώστε τους 500 εκατ δολ. το χρόνο και να συμφωνήσουν ότι δεν θα μας επιτεθούν.

θα μας έρθει πολύ φθηνότερα από το αν προσπαθήσουμε να τους φθάσουμε στους εξοπλισμούς". Δεν τον άκουσαν.

Σήμερα πρέπει να ξανασκεφτούμε την πρόταση αυτή.

Αλλά πριν υπογράψουμε την δεύτερη - και οριστική - εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσα σε μια δεκαετία, ας κρεμάσουμε ή ας τουφεκίσουμε σε δημόσια θέα κάποιους από αυτούς που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα και τελευταίους ας εκτελέσουμε τους συντάκτες του νυν Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, οι οποίοι δεν πιστεύουμε ότι είναι Ελληνες.

Τουλάχιστον για να πούμε ως λαός ότι "Βρε αδερφέ πληρώνουμε με την απώλεια της ίδιας μας της πατρίδας τα λάθη μας, αλλά πρώτα πλήρωσαν οι φυσικοί αυτουργοί το έγκλημα με την ίδια τους τη ζωή".. 

Τι λέτε; 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Οταν παίζεις με τη εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας είσαι ένοχος ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.