10 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ή ΣΙΩΠΗΤΗΡΙO;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αν δικαιολογημένα  ρωτάτε που συμβαίνουν αυτά; Δεν έχουμε παρά να δούμε τα γεγονότα ακόμα  και ενός 24ωρου.  Μάλιστα η ταχύτητα της  εναλλαγής των είναι τέτοια  που δείχνει ότι έρχεται πιθανόν μεγάλο γεγονός στην περιοχή μας.

Λοιπόν στην Αθήνα  πρώτα κτύπησε Συναγερμός και μετά Σιωπητήριο. 

Ο Μπαρόζο μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, μίλησε για “τριπλές” εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Τελικά, ο συναγερμός έλαβε τέλος όταν ο κ. Μπαρόζο, διευκρίνισε  ότι αναφέρθηκε σε τριπλές εκλογές, εννοώντας τις ευρωεκλογές, τις εκλογές για τους δήμους και τις εκλογές για τις περιφέρειες, που ουσιαστικά είναι μία εκλογική αναμέτρηση. 
economikos  Ιανουάριος  9, 2014
Στην Ακριτική Σάμο τελικά τι κτύπησε; 
Τουρκική πρόκληση στη Σάμο. Ελικόπτερο τύπου Κούγκαρ πέταξε πάνω από το έδαφος της Σάμου, στο ανατολικότερο σημείο του νησιού. 
Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ και όπως λένε οι πληροφορίες παρέμεινε πάνω από το έδαφος του νησιού για δύο λεπτά και συνολικά πέταξε στο FIR Αθηνών επί τετράλεπτο.
Η πρόκληση δεν σχετίζεται με καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τούρκων. Όχι ότι αυτό θα την δικαιολογούσε. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρχε άσκηση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πτήση πάνω από τη Σάμο ήταν ένα από τα πολλά “τεστ” αντανακλαστικών που επιχειρούν το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι. 
09.01.2014http://www.onalert.gr/ 

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Σάμου στο άκουσμα του χαρακτηριστικού ήχου ενός τουρκικού ελικοπτέρου ειδικών επιχειρήσεων το οποίο πέταξε σε ύψος μόλις 3000 μέτρων  πάνω από  το έδαφος του ακριτικού νησιού.

Λόγω και της φοράς του ανέμου ο ήχος του ελικόπτερου ήταν εκκωφαντικός με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν διακρίνοντας κιόλας εν συνεχεία ορισμένοι τα τουρκικά εθνόσημα. 

Tο γεγονός δεν είναι άσχετο με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και τους φόβους των Τούρκων ότι η Αθήνα θα επιχειρήσει κινήσεις στο Αιγαίο - καθόλα νόμιμες προς το διεθνές δίκαιο βέβαια- αναφορικά με την ΑΟΖ..  
defencenet.gr 09/01/14

Όμως που κτύπησε ο πραγματικός Συναγερμός; 

Η Τουρκία και επίσημα πλέον ξεκινά την μεγάλη περιπέτεια για την απόκτηση πυρηνικών όπλων: Σε ρεπορτάζ της η ιαπωνική εφημερίδα...Asahi Shimbun (ημερήσια κυκλοφορία 8.000.000 αντίτυπα) με τίτλο «Japan’s energy pact with Turkey raises nuclear weapons concerns»,  αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να κλείσει την συμφωνία ύψος 22 δισ. δολ. με την γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα απόληψης από τους αντιδραστήρες καυσίμου για πυρηνικά όπλα μέσω της πρόβλεψης χρήσης στους αντιδραστήρες εμπλουτισμένου ουρανίου!

Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία την κατασκευή πυρηνικών όπλων πριν από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
lougantina.blogspot.gr/09/01/14 

Ποιος δεν θέλει ένα δεύτερο Ιράν- μπελά στο κεφάλι του;

Φυσικά το Ισραήλ.

Απ ότι φαίνεται στην Τουρκία κάποιοι βιάζονται να κλείσουν ¨λογαριασμούς¨ και για αυτό όχι μόνο μέρα  με την ημέρα αλλά από στιγμή σε στιγμή γίνονται απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  Το γεγονός αυτό  ενισχύεται και από την παρακάτω καταγγελία που συνηγορεί σε προσπάθεια εξαγωγής προς τα έξω της κρίσης που υποβόσκει στο εσωτερικό της γείτονας  χώρας και μάλιστα προς τα δυτικά. 

Μια καταγγελία "παραγγελία" για τον Ερντογάν έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), εντοπίζοντας ελληνικό και αρμενικό λόμπι μέσα στο παρακράτος που δρα στην Τουρκία. 

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, η Μπεσί Χοζάτ υιοθέτησε το χαρακτηρισμό «παράλληλο κράτος» που χρησιμοποιεί εδώ και μέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο χαρακτηρισμός έχει την έννοια του «παρακράτους» και χρησιμοποιείται στην Τουρκία εδώ και μέρες ως κατηγορία εναντίον του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. 

Η Χοζάτ είπε ότι «εκτός από το επίσημο κράτος, υπάρχουν στην Τουρκία και παράλληλα κράτη. Για παράδειγμα, το τάγμα του Γκιουλέν είναι παράλληλο κράτος. Το ισραηλινό λόμπι και τα λόμπι των εθνικιστών Αρμενίων και Ελλήνων είναι παράλληλα κράτη».

Σύμφωνα με την Χοζάτ, «σκοπός των παράλληλων αυτών κρατών είναι να εμποδιστεί ο εκδημοκρατισμός στην Τουρκία».

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) είναι ένα είδος ανώτερης οργάνωσης η οποία αποσκοπεί στη συνοχή των διαφόρων κουρδικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το ΡΚΚ.

Σημειώνεται ότι, ως προς το «ελληνικό λόμπι», η Χοζάτ χρησιμοποιεί τον όρο «ρωμαίικο λόμπι».
http://www.ethnos.gr 09/01/14

Τελικά σε εμάς κτυπάει Συναγερμός ή Σιωπητήριο; 

Ζούμε ανατρεπτικά γεγονότα  και αντί για Συναγερμό ¨ακούμε¨  Σιωπητήριο.

¨Έχουμε αγκαλιάσει  πλέον το τέλος¨ και ενώ ο εχθρός φαίνεται να είναι  προ των πυλών ο Λαός εξουθενώνεται με χαράτσια και δυσβάστακτα μέτρα.

Όταν εκ των πραγμάτων κτυπήσει ο κανονικός Συναγερμός και οι Εφεδρείες επιστρατευθούν σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, οι Έφεδροι δεν θα αφήσουν πίσω μόνο τις οικογένειες και τα παιδιά  αλλά και τα χρέη και τα απλήρωτα χαράτσια !!!

Και σας ρωτάω που θα βρίσκετε τότε το μυαλό τους μπροστά ή πίσω;

Η  ψυχή του Έλληνα σε τέτοια καλέσματα της Πατρίδας κοιτούσε πάντα μπροστά για να βλέπει κατάματα τον εχθρό.

Γιατί λοιπόν ο Έλληνας στην σημερινή συγκυρία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να κουβαλάει νοητά στο κεφάλι του τις έγνοιες και τα χρέη του;

Από την πληθώρα των γεγονότων που μας διατρέχουν  ο  Συναγερμός έπρεπε να κτυπήσει εδώ και καιρό για να σφυρηλατηθεί το φρόνημα,  η ενότητα και η συνοχή.

Σκεφτήκατε ποτέ  κάποιον να πολεμάει για μια Πατρίδα που αφού πρώτα την καταλήστεψαν, μετά χρέωσαν αυτόν και τα παιδιά του με τα κλεμμένα της; 

 Έλληνας θα πήγαινε να υπερασπισθεί την πραγματική Πατρίδα του και όχι αυτούς που θέλουν να του πάρουν το σπίτι και να αφήσουν τα παιδιά του στους δρόμους.

Η συλλογική είναι απλή αλλά το σχέδιο είναι δόλιο…

Αν αυτή την στιγμή που κανείς δεν το εύχεται γινόταν μία πολεμική σύρραξη, θα μας στέλνανε στο μέτωπο  καταχρεωμένους;

Ποιοι προκαλούν τα γεγονότα και σε τι αποσκοπούν;
Ας γνωρίζουν…

Στους κλέπτες δεν χρωστάμε τίποτε.

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ  ΤΟ ΑΙΜΑ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.Share

2 σχόλια:

yannidakis είπε...

ως ένα από κείμενα που ξεχώρισαν για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ευχαριστουμε για την ιδιαίτερη τιμη.
Καλη Χρονια

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.