30 Οκτωβρίου 2012

Ο τυφώνας Sandy σαρώνει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.


Τουλάχιστον 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις ΗΠΑ και ένας στον Καναδά εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των ορμητικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον Σάντι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο. Οι δέκα βρήκαν τον θάνατο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που επλήγη ιδιαίτερα από τον κυκλώνα, δήλωσε ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Οι αριθμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους δύο νεκρούς, ο ένας εξ αυτών ήταν πυροσβέστης, στην Πολιτεία Κονέκτικατ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νταν Μαλόι.




Άλλα τρία θύματα καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ--μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και μια μητέρα, που συνεθλίβησαν όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, όπου μετέβαιναν και τα δύο τους παιδιά, τα οποία διεσώθησαν χωρίς τραύματα--δήλωσε ο κυβερνήτης του Κρις Κρίστι.

Στην Πενσιλβάνια έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο Μέριλαντ, ενώ στη Δυτική Βιρτζίνια--όπου σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση--μία 48χρονη βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με φορτηγό. Άλλη μία γυναίκα, μέλος του πληρώματος του τρικάταρτου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε ανοικτά της Βορείου Καρολίνας, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου αγνοείται ακόμη.

Παράλληλα, ο δήμαρχός δήλωσε πως τρείς από τις γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το Μπρούκλιν θα ανοίξουν από αύριο. Πρόκειται για τις γέφυρες Μπρούκλιν, Μανχάταν, και Ουΐλιαμσμπεργκ.



Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο εξέφρασε τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του ότι από αύριο ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω των εκτάκτων συνθηκών.

Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ την πιθανότητα «να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ουόλ Στριτ στην ομαλότητα» και δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος για το γεγονός ότι αύριο θα λειτουργήσει εκ νέου» η Ουόλ Στριτ.

Πάνω από οκτώ εκατ. νοικοκυριά έχουν παραμείνει χωρίς ηλεκτρικό σήμερα σε 18 πολιτείες στα βορειανατολικά των ΗΠΑ και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο Σάντι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.


«Στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), στις πληγείσες Πολιτείες καταγράφονταν 8.114.433 πελάτες χωρίς παροχή ηλεκτρικού στις ζώνες που δοκιμάσθηκαν», υποδηλώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, προσθέτοντας πως η δεινότερα πληγείσα πολιτεία ήταν το Νιου Τζέρσεϊ, όπου παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό 2,5 εκατ. νοικοκυριά.

Πάνω από 130.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και στον Καναδά σήμερα, εξαιτίας της πτώσεως δένδρων, ή ηλεκτρικών συρμάτων, κατά το διάβα του Σάντι από τις ανατολικές περιοχές της χώρας. 

Περίπου 90.000 κατοικίες βυθίσθηκαν στο σκοτάδι στην επαρχία Οντάριο, ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρισμού Hydro One, ενώ στο Κεμπέκ η εταιρεία Hydro-Quebec απαριθμεί σε 43.000 τις αντίστοιχες βλάβες, κυρίως γύρω από το Μόντρεαλ.

Πέρα από τις βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο, και το Διαδίκτυο γνώρισε σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του, με πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους, όπως ο Huffington Post, να προσπαθούν να διορθώσουν «τις τεχνικές δυσκολίες» που αντιμετώπισαν σήμερα.

Στην αρχική σελίδα του ο ιστότοπος Huffington Post τονίζει πως οι διακοπές ρεύματος, που προκλήθηκαν από τη μανία του Σάντι, προκάλεσαν «τεχνικές δυσκολίες», υποχρεώνοντας τον να δημοσιεύει σήμερα μόνον λιγοστά άρθρα και χωρίς φωτογραφίες.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να επανέλθει ο ιστότοπος σε ομαλή λειτουργία», τονίζεται στο κύριο άρθρο.

Ο νεοϋρκέζικος ιστότοπος Gawker, όπως και άλλοι όπως οι Jejebel, ή ο Gizmodo, δεν ανταποκρίνονται, ενώ ο Buzfeed καλεί τους χρήστες να μεταβαίνουν σε άλλους λογαριασμούς του, όπως στο Tumblr, το Twitter, ή το Facebook για να δουν τις τελευταίες του ενημερώσεις.

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε όλες τις αυριανές προεκλογικές του εμφανίσεις και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών αρχών.

«Ο πρόεδρος θα παραμείνει αύριο στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα παρέχονται όλες οι ομοσπονδιακές μέριμνες για την στήριξη των εργασιών για την αποκατάσταση» των τοπικών κοινωνικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Τζέι Κάρνεϊ. 

Δείτε βίντεο ΕΔΩ 

πηγή newsit



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.