Τελευταίες αναρτήσεις

18 Αυγούστου 2012

Καταγγέλθηκε η Τουρκία για την αλλαγή 35.000 ελληνικών τοπωνυμιών στην Κύπρο!

Συνήλθε στην έδρα του ΟΗΕ  η 10η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων στη Νέα Υόρκη από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου και η 27η Σύνοδος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα Γεωγραφικά Ονόματα στη Νέα Υόρκη στις 30 Ιουλίου και στις 10 Αυγούστου.
 
Στη Διάσκεψη και στη Σύνοδο έλαβαν μέρος 110 χώρες με 280 αντιπροσώπους, ειδικά πρακτορεία, διακυβερνητικοί οργανισμοί, διεθνείς  επιστημονικοί οργανισμοί και παρατηρητές. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου υποβλήθηκαν πάνω από 200 επίσημα έγγραφα, τα οποία ανακοινώθηκαν και σχολιάστηκαν.
 
Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η Κύπρος συμμετείχε με τον  Πρόδρομο Βασιλείου, Πρόεδρο της Μόνιμης Κυπριακής Επιτροπής Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Στέλιο Μακρυγιάννη και Μαρία Ζουπανιώτη.
 
Ο κ. Βασιλείου στις 7 Αυγούστου παρουσίασε στους συνέδρους το βιβλίο «Κατάλογος Ονομάτων Χωρών και Πρωτευουσών» που εξέδωσε η Μόνιμη Κυπριακή Επιτροπή Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων το 2012.  Οπως τόνισε ο κ. Βασιλείου στην παρουσίαση του, η Κύπρος προσδίδει τεράστια σημασία στην εφαρμογή των ψηφισμάτων των συνόδων για την τυποποίηση και προστασία των γεωγραφικών ονομάτων ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας η οποία πρέπει να προστατεύεται από κάθε προμελετημένη και βίαιη προσπάθεια αλλαγής τους.
 
Απαντώντας σε προκλητική δήλωση στις 6 Αυγούστου της αντιπροσώπου της Τουρκίας , η οποία μετείχε στη Διάσκεψη, ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας προτάσσοντας ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, αυτό της «ΤΔΒΚ» και της «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στο Νότο» ενώ τα συμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας παραμένουν σε ισχύ, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε απογοήτευση που η Τουρκία επέλεξε να πολιτικοποιήσει μια σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τυποποίηση των ονομάτων αντί να συνεργαστεί εποικοδομητικά για τους σκοπούς της  Συνόδου.
 
Οποιαδήποτε τουρκική ένσταση εναντίον της διεθνούς προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ. Βασιλείου, δεν έχει καμία απολύτως νομική συνέπεια ούτε και επηρεάζει το καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο κ. Βασιλείου υπενθύμισε την αντιπρόσωπο της Τουρκίας ότι από την 1η Ιουλίου 2012, η Κυπριακή Δημοκρατία προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Τουρκία ακόμη προσπαθεί να γίνει μέλος.
 
Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε επίσης και στο νομικό καθεστώς του ψευδοκράτους, που έχει καταδικαστεί από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως νομικά άκυρη οντότητα ενώ καλούνται τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν ή να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια στην αποσχιστική οντότητα.
 
Η Τουρκία, είπε, δεν εφάρμοσε αυτά τα ψηφίσματα αλλά ούτε και τα σχετικά ψηφίσματα της τυποποίησης γεωγραφικών ονομάτων αφού στην κατεχόμενη περιοχή αυθαίρετα και παράνομα έχει αλλάξει πάνω από 35,000 τοπωνύμια. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.