6 Μαΐου 2012

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ !!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ???

Γράφει η Θωμαϊς Παριανού

Οι πάντες αντιδρούν για τα λεγόμενα ‘Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας Μεταναστών’, μα περισσότερο οι ίδιοι οι ‘Μετανάστες’ λαθροεισβολείς και οι αριστερο – προοδευτικάριοι προστάτες τους (και όλοι μαζί προτιμούν τα ανοιχτά σύνορα). Μάλιστα έκαναν και διαδήλωση την Τρίτη 24 – 4 – 2012, την οποίαν είχαν αναγγείλει ως εξής:

«Αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία, μεταναστευτικές κοινότητες και αριστερά κόμματα, σε ενωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10/4 στο Πολυτεχνείο, αποφάσισαν τη διοργάνωση διαδήλωσης ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ, καλώντας συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές γειτονιών, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη να πλαισιώσουν την κινητοποίησή».

Και την παραμονή της συγκέντρωσης αυτής (Δευτέρα 23/4), η Πρωτοβουλία Μεταναστευτικών, Αντιρατσιστικών και Κοινωνικών Οργανώσεων και Σωματείων είχε παρεχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την εκδήλωση αυτή.   

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κάτωθι:
 
"ACT UP, ΑΚΟΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κασάπι Ελλάς (Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων),Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας - Ελλάδας (ΚΑΠΑ)- Περιοδικό Ο Αγώνας, Κενυατική Κοινότητα Ελλάδας, Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κόκκινο, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών-Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Πακιστανική Κοινότητα «Η ενότητα», Πολιτιστικός Σύλλογος Αφγανών (ΝΟΥΡ), Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν, Πρωτοβουλία των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στο Πολυτεχνείο, ΣΥΡΙΖΑ , Σύλλογος Καμερουνέζων Ελλάδας , Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη, Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων Ελλάδας, YRE".
 
Αρχικά, στον τόπο της συγκέντρωσης (Πλατεία Ομονοίας) ήταν αυτό που λέμε ‘Τρεις και ο Κούκος’. Όταν όμως τελείωσαν οι ομιλίες και άρχισε η ανασύνταξη για πορεία, άρχισαν να ξεφυτρώνουν από το πουθενά, άψογα συντεταγμένες ομάδες - ομάδες, ζυγισμένες και στοιχισμένες, με τα πανώ, τις ντουντούκες, τα πλακάτ, τα φυλλάδια κλπ. Δεν έγιναν ‘παρατράγουδα΄, δεν ακούστηκε κάτι υβριστικό, τα πάντα ήτανε ΠΟΛΥ προσεκτικά σχεδιασμένα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ‘μαύρισε ο τόπος από τους μελαμψούς συνοδοιπόρους που ήταν στην πρώτη γραμμή και κρατούσαν ένα μεγάλο μακρόστενο πανώ και φώναζαν με ιδιαίτερο ζήλο ‘αντιρατσιστικά’ συνθήματα. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια, ανέβηκε την Σταδίου, έφθασε στην Πλατεία Συντάγματος ανέβηκε την ¨Οθωνος έκανε ολιγόλεπτη στάση μπροστά στην Βουλή και μετά κατηφόρησε την Πανεπιστημίου και τερμάτισε από εκεί που ξεκίνησε. Και, όπως είπαμε, όλα έγιναν άψογα, συντεταγμένα και πειθαρχημένα. 

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Πακιστανικής και της Κουρδικής κοινότητας και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο επικεφαλής του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., Πέτρος Κωνσταντίνου. Οι ομιλίες τους ήταν λίγο – πολύ ίδιες και εμείς ξεχωρίσαμε τις κάτωθι:

Ο πρώτος  ομιλητής και ο έχων το γενικό πρόσταγμα,
Παρομοίασε τα στρατόπεδα φιλοξενίας με τα στρατόπεδα των ναζί (Νταχάου και Αουσβιτς), όπου τότε έκλειναν τους ανεπιθύμητους για το καθεστώς, ενώ σήμερα προορίζονται να κλείσουν τους φτωχούς και εξαθλιωμένους μετανάστες, μόνο και μόνο για να μην φαίνονται στους δημόσιους χώρους. Eίπε επί λέξει :

«…Λέμε λοιπόν ότι σήμερα από εδώ ένα μεγάλο ‘ΟΧΙ’ σε αυτήν την ρατσιστική πολιτική, αλλά και σε αυτόν που προσπαθεί να πει ότι εχθροί μας είναι οι μετανάστες και όχι η κυβέρνηση της φτώχειας και της ανεργίας».
Ένας δεύτερος λόγος δημιουργίας της συγκέντρωσης ήταν να καταφερθούν εναντίον της Χρυσής Αυγή και της ΕΛ.ΑΣ., όπως είπε:
 
«…Είμαστε σήμερα εδώ για να φράξουμε τον δρόμο στους νεοναζί της ‘Χρυσής Αυγής, που ονειρεύονται Βουλή. Είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, να πούμε όχι στην Βουλή και ούτε πουθενά σε καμία γειτονιά . Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γειτονιά, σε όλες τις γειτονιές, από το Περιστέρι και την Νίκαια, στις λαϊκές γειτονιές, μέχρι το κέντρο της Αθήνας που προσπαθούν να κάνουν άβατο παρέα με την ΕΛΑΣ του κ.Χρυσοχοϊδη,  που είναι χρυσαυγίτες με στολή».

Επιπλέον, κατήγγειλε επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες και την απροθυμία της αστυνομίας να επέμβει, όπως και ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ως αντιμνημονιακό κόμμα «για να δουλέψουνε τον κόσμο». Και κατέληξε:

«… Να στείλουμε ένα μήνυμα παντού, ότι λέμε ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής, ότι λέμε όχι στους νεοναζί. Δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα!!! Θα τους παλέψουμε ενωμένοι, όλοι μαζί στις 6 του Μάη αλλά και μετά, ενωμένοι, όλοι μαζί, για να μην έχουμε ούτε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, και να μην έχουμε ούτε  έναν νεοναζί  σε κανένα νομό».

O ΠΕΤΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)
Βλέπει και αυτός ‘στρατόπεδα συγκέντρωσης’ τύπου Νταχάου και Άουσβιτς, καταδικάζει τις επιχειρήσεις ‘σκούπα, αλλά και τα μέτρα που παίρνουν τα Ευρωπαϊκά κράτη ενάντια στην λαθρομετανάστευση και την μουσουλμανική εισβολή:
 
«Κοιτάμε την Γαλλία και είδαμε πως συμπεριφέρεται. Παίζει το ίδιο Ναζιστικό χαρτί ενάντια στους μουσουλμάνους, ενάντια στις γυναίκες που κρύβουν το πρόσωπό τους, Με αυτό το κυνηγητό που κάνουνε στην Ευρώπη, οι καπιταλιστές ανοίγουν άλλες προοπτικές να μας παρασύρουνε σε αυτά που κάνανε στον  μεσοπόλεμο, διότι αυτά κάνουνε, στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Άουσβιτς ή στο Νταχάου»

Επίσης, θεωρεί …πλούτο, τους λαθρομετανάστες και κάνει το σκόπιμο μπέρδεμα ανάμεσα στους νόμιμους, νομοταγείς και ελεγχόμενους μετανάστες, με τις ανεξέλεγκτες και ατελείωτες ορδές των εισβολέων λαθρομεταναστών. ‘Όχι μόνο δεν δέχεται τα μέτρα για να μπει κάποια τάξη στο γκέτο, όπως έχουν καταντήσει το κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας, αλλά τα θεωρεί και … ναζιστικά !!! 

«Μας λένε ‘Είναι πολλοί, δεν χωράνε’ και έρχονται διάφοροι καραγκιόζηδες εδώ σοβαρά και λένε ότι η λύση είναι να ανακαταλάβουμε την Αθήνα, γιατί την Αθήνα, λέει την έχουν καταλάβει, λέει, οι μετανάστες, οι πόρνες και η αριστερά. Οι ΝΑΖΙ την έχουν καταλάβει την Αθήνα, αυτοί έχουν καταλάβει την Αθήνα, και θα την απελευθερώσουμε την Αθήνα. Δεν θα αφήσουμε κανένανε  σε αυτούς που μας λένε ‘Εδώ χρειάζεται νόμος τάξη και ασφάλεια’ γιατί, όταν τα λένε αυτά μυρίζει αίμα, μυρίζει γύψος, μυρίζει χούντα και γι’αυτό θα τους πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στους νεοναζί»
 
Όμως, αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει ΠΟΛΥ  ΣΟΒΑΡΑ και τον πιο καλόπιστο και καλοπροαίρετο Έλληνα   είναι η εξίσωσή του στο δικαίωμα εργασίας ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ με τον κάθε εισβολέα λαθρομετανάστη (για να μην πούμε ότι ο λαθρομετανάστης ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ). Μάλιστα, λένε ότι θα παλέψουν ενάντια στην εκφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού, αν κάποιο από τα εκλεγμένα κόμματα ΔΕΝ είναι της αρεσκείας τους, ‘παίζοντάς’ το μάλιστα και … αντιστασιακοί !!!  :

«Οι εργάτες της συγκέντρωσης είμαστε ενάντια στον ρατσισμό, διαδηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των μεταναστών. Ενωμένοι θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. Δεν ξεχωρίζουμε εμείς τους εργάτες στο χρώμα, στην φυλή στην θρησκεία. Ενωμένοι θα παλέψουμε στις κάλπες και στους αγώνες. Και δεν θα δείτε κανένα χρυσαυγίτη, ούτε στις γειτονιές ούτε στην Βουλή. Αυτό σημαίνει ΠΟΛΕΜΟ και θα δώσουμε και το αίμα μας για την ελευθερία. Αυτό το μήνυμα να μην το ξεχνάμε, και την ζωή μας θα δώσουμε αν χρειασθεί»

Τα ίδια είπαν, πάνω – κάτω και ο εκπρόσωπος της Πακιστανικής και της Κουρδικής Κοινότητας, με τα όποια Ελληνικά διέθεταν. Μάλιστα ο Πακιστανός χαιρέτισε την  συγκέντρωση λέγοντας «Σύντροφοι και … Σύντροφες !!! Δοβλέτι και βιλαέτι τους θεωρούν όλοι αυτοί ΟΙ  ΠΑΡΙΕΣ την Ελλάδα μας και εμάς γιουσουφάκια και ραγιάδες τους, χάρη στην ‘Αριστερα’ που τους μαζεύει εδώ, τους οργανώνει και τους καθοδηγεί. Ας τα έχουμε όλα αυτά υπόψη μας, συν΄Ελληνές μου αύριο, που θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη.

ΘΩΜΑ’Ι’Σ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.