3 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρύθηκε το Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο "ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ".

3-2-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την δημιουργία Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με το όνομα «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) και με βασικούς στόχους «Αντίσταση και Αλληλεγγύη» εξήγγειλαν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης.


Ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι «δεν αρκεί η πρώτη αυτή εκδήλωση της Κίνησης» αλλά «από τώρα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθειά μας με στόχο την Αντίσταση και την Αλληλεγγύη». Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο Μ. Γλέζος διευκρίνισε: «Δεν είμαστε εκλογικό σχήμα. Θέλουμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές, η Κίνηση είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει. Θέλουμε τη βοήθεια - υποστήριξη όποιων κομμάτων συμφωνούν μαζί μας, αλλά δεν θέλουμε καθοδήγηση. Η συνέχιση του αγώνα αποτελεί Χρέος μας προς τους νεκρούς που θυσιάστηκαν και την Ιστορία του τόπου μας».


Ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε “στη μεγάλη εθνική τραγωδία” που βιώνουμε σήμερα, καθώς και σε όσους μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις. Κατήγγειλε ανοιχτά για άλλη μια φορά τον Γ. Παπανδρέου και τη σημερινή κυβέρνηση προσθέτοντας πως “σήμερα ζούμε σε καθεστώς βίας”.


«Οδηγούν σε διάλυση την κοινωνία, το έθνος και το κράτος, για να εξαγοράσουν έπειτα όλο τον δημόσιο πλούτο. Όσον αφορά τον εκβιασμό που θέτουν οι ισχυροί, ότι “για να ζήσετε, πρέπει να πουληθείτε”, μία είναι η απάντηση: Αντίσταση και Αλληλεγγύη». Ο Μ. Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες Πολίτες που είναι πιστοί στα δημοκρατικά ιδεώδη να συσπειρωθούν στις γραμμές του νέου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου λέγοντας: «Ας ενώσουμε τις καρδιές και τις σκέψεις μας, ας δώσουμε τα χέρια με την Ε.ΛΑ.Δ.Α. για την Ελλάδα».


Ο διαπρεπής Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης ανέφερε ότι το Μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α ήταν πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη την οποία υιοθέτησαν ο Μανώλης Γλέζος, ό ίδιος και πολλοί άλλοι και χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο Μεγάλους Έλληνες και Σύμβολα της Αντίστασης για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «Όταν εξαθλιώνεται ο Λαός, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην πληρώσει το χρέος. Όταν οι δανειακές συμβάσεις είναι παράνομες και το χρέος υπέρογκο, τότε μπορεί να απορριφθεί μέρος του δανείου που είναι επαχθές». Επίσης υπογράμμισε ότι «το Μέτωπο αυτό δεν είναι πολιτικό κόμμα, ούτε έχει σκοπό να μετασχηματιστεί σε κόμμα αλλά έχει πολιτικό χαρακτήρα και σκοπό, που συνίσταται στο να ενώσει τούς Έλληνες σε Αντίσταση κατά της πολιτικής αφελληνισμού της Ελλάδας και εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να γεννήσει νέες πολιτικές δυνάμεις, που θα πουν το μεγάλο “Όχι”».


Μετά τις τοποθετήσεις των τριών ομιλητών, ο λόγος δόθηκε σε πολίτες που προέρχονταν από διάφορα κινήματα και ομάδες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικών πεποιθήσεων και που εξέθεσαν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με ζητήματα του τρόπου πάλης, του χρέους και της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου των απεργών της Χαλυβουργικής


Παρουσίες


Στον χώρο μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής, ο πανεπιστημιακός Ν. Κοτζιάς, ο εργατολόγος Αλ. Μητρόπουλος, ο Δ. Τσουκαλάς (από την Ενωτική Κίνηση), η ομάδα «Πολίτες κατά του Χρέους» από το Ηράκλειο Κρήτης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Θ. Δρίτσα, ο Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο Καθηγητής Κ. Μπέης, ο Περικλής Νεάρχου πρέσβης επί τιμή, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος στρατηγός ε.α., ο Γ. Καραμπελιάς, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αλίμου Χρ. Κορτζίδης, ο Καθηγητής Νότης Μαριάς Ιδρυτής του Μετώπου για τη Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο, ο Καθηγητής Γ. Κατρούγκαλος, ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Πειραιώς Γ. Ζησιμάτος, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος, ο Κώστας Ζουράρις και ο Νίκος Μάλλιαρης. Επίσης από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Ανδριόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Μ. Μητσιάς, Γ. Ζουγανέλης, Ηλίας Λογοθέτης, Τ. Λουκανίδης και Τρ. Δέλλας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δ. Τσακνιάς.


Στο τέλος της εκδήλωσης ορίστηκε Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία εκτός από τους τρεις ομιλητές συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού καθώς και πολλοί Πανεπιστημιακοί και Συνδικαλιστές.


ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.