25 Φεβρουαρίου 2012

Το ποτήρι με το Κώνειο ξεχείλισε!

Τσουνάμι αντιδράσεων από όλη την Ελλάδα – Ποτάμι οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας της αγανακτισμένης μητέρας για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά των φαρμάκων-δολοφόνων.

Αυτό το ποτήρι με το κώνειο ο λαός δεν πρόκειται να το πιει. Θα τους το γυρίσει πίσω.


Η υπομονή του ελληνικού λαού στις μαχαιριές που δέχεται από την μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας έχει προ πολλού εξαντληθεί.


Και η σπίθα που άναψε με την πρωτοβουλία μιας μάνας, η οποία ούτε καν να φανταστεί δεν αντέχει τις συνέπειες που έχει ο φονικός για τις ζωές μας νόμος για την υγεία που φιλοδοξούν να περάσουν, γίνεται, όσο περνούν οι ώρες, μία πυρκαγιά οργής η οποία θα τους εμποδίσει να εγκληματήσουν για μία ακόμα φορά σε βάρος τούτης της ταλανιζόμενης χώρας.


Ο κόσμος έχει φθάσει πλέον στο δεν πάει άλλο. Kαι ο περιβόητος νόμος για την υγεία έχει εξοργίσει τους πάντες. Ειδικοί και μη ενώνουν τις φωνές-διαμαρτυρίας τους τόσο στα εκατοντάδες sites που έχουν εξεγερθεί, όσο και την σελίδα – πρόσκληση που δημιούργησε η αγανακτισμένη μάνα (http://on.fb.me/xG9URF ) σε αγωνιστική κινητοποίηση στο facebookΌχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση») που κατακλύζεται από την αγανάκτηση και αποφασιστικότητα τους.


«Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Είναι η μόνη λύση. Δεν θα τους αφήσουμε να μας κάνουν πειραματόζωα» λέει σε σχόλιο της η Καίτη, ενώ η οργή του Σωτήριου ξεχειλίζει: «Η Ελλάδα δολοφονείται τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά με νόμους όπως αυτός».



Από την πλευρά του ο Πάκος στο μήνυμα του τονίζει «Η Ελλάδα για μία ακόμα φορά ετοιμάζεται να δεχθεί ένα πισώπλατο κτύπημα. Δεν πάει άλλο».


Τα περισσότερα πυρά στρέφονται κατά των βουλευτών που ψηφίζουν το νόμο: «τελος παντων βρε παιδια, δεν υπαρχει μεσα στην βουλη ΕΝΑΣ που να σεβεται τα παντελονια που φοραει?» και «ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΛΕΕΙΝΕ 'ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ" ΛΟΒΕΡΔΕ!!!! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ???» σχολιάζουν οργισμένοι κάποιοι πολίτες.

Άλλοι είναι ακόμη πιο επιθετικοί: «Όλα αυτά τα τσογλάνια που ψηφίζουν ό,τι τους κατέβει, να έρθουν να μας πουν αν αυτά τα φάρμακα θα τα έδιναν στα παιδιά τους ή στους γονείς τους. Αλλά πολύ απλά δεν τους νοιάζει, έχουν αρκετά χρήματα για να μπορούν να αγοράζουν τα πάντα». Και άλλοι προσπαθούν με τη φωνή της λογικής να ευαισθητοποιήσουν και τους υπόλοιπους: «Καλά θα έκαναν να ταξιδέψουν όλοι όσοι λένε αυτά που λένε σε αυτές τις χώρες και να δούν πως παρασκευάζονται τα φάρμακα».

«Τα γενόσημα φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί αυστηρά πιθανόν να είναι κατάλληλα, ενώ κάποια άλλα να είναι βλαβερά. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ, (πλην της πιθανής οικονομίας από την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των original από την αγορά): Γιατί απλώς ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ το πρόβλημα της 'πληρωμένης', 'Μίλητος' συνταγογράφησης από τους γιατρούς (που τώρα θα συνταγογραφούν μόνο για δραστική ουσία), στους φαρμακοποιούς, στους οποίους θα αρχίσουν να κάνουν 'δωράκια' οι εταιρείες, για να προωθούν τα δικά τους σκευάσματα» λέει μια επισκέπτρια.


Εκατοντάδες είναι και τα like στα σχετικά δημοσιεύματα των διαφόρων sites ενώ κάτι ανάλογο ισχύει φυσικά και στις για το ίδιο θέμα αναρτήσεις στο facebook.

Συναισθήματα που θα κάνουν το συλλαλητήριο - ποτάμι της οργής το οποίο οργανώνεται την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος ώστε να αποτραπεί η ψήφιση της διαβόητης διάταξης περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας να είναι έτοιμο συμπαρασύρει στο διάβα του τις φονικές φιλοδοξίες των εμπνευστών αυτής της μαχαιριάς κατά της ζωής του λαού. Και ταυτόχρονα εκείνους που με κοινωνική και πατριωτική αναλγησία σκοπεύουν να τον εκτοξεύσουν εναντίον του.

Κοινός παρανομαστής της λαϊκής ετυμηγορίας, κατακραυγής και αποφασιστικότητας για δράση σε βάρος αυτού του εγκληματικού σχεδίου είναι η γνώση ότι αυτός ο νόμος θα μας μετατρέψει όλους σε πειραματόζωα. Με όχι απλά άγνωστο αλλά επιστημονικά αποδεδειγμένο αποτέλεσμα. Τον θάνατο των άτυχων ασθενών που να αναγκαστούν να περάσουν από αυτή τη δοκιμασία.

Το ΟΧΙ του λαού είναι ήδη ειπωμένο.
Και έχει ξεκινήσει να το βροντοφωνάξει με κάθε ευκαιρία, και έχει αποφασίσει να το πει ακόμα πιο δυνατά το απόγευμα της Τρίτης μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ασυγκίνητη από αυτή την απόφαση μας για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Αυτός ο νόμος –φονιάς για την υγεία μας δεν είναι ένα κώνειο που ως άλλος Σωκράτης ο ελληνικός λαός θα θυσιαστεί για να πιει. Γιατί απλά είναι σίγουρος ότι δεν είναι για το καλό του αλλά για τα ανήθικα συμφέροντα άλλων.


Καταιγισμός μηνυμάτων κατά των φαρμάκων – δολοφόνων


Πληθαίνουν τα σχόλια στην σελίδα που ανέβασε σήμερα μια αγανακτισμένη μητέρα στο Facebook για να διαμαρτυρηθεί για τα φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο που θα μας κάνουν πειραματόζωα.

«Οι εκλογές πλησιάζουν. Αυτή τη φορά κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει. Στείλτε πράσινους και μπλέ προδότες εκτός Κοινοβουλίου. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε... Για να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας χωρίς να ντρεπόμαστε».


Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από όσα γίνονται στην σελίδα του Facebook “Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση”. Tα μηνύματα έχουν πια σαφείς αποδέκτες τους βουλευτές που καλούνται να καταψηφίσουν την διάταξη περί δραστικής ουσίας που θα φέρει τα επικίνδυνα φάρμακα που παρασκευάζονται χωρίς έλεγχο σε Ινδία και Μπαγκλαντές στη χώρα μας.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει αύτο το τέρας», «ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ...ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ..? ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ.. ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ...», «ayto to metro einai kata twn arrwstwn. sto onoma ths ka8arshs thn plhrwnoun a8woi... Oxi perikopes sta farmaka ...eleos..eleos..eleos... Den yparxei kanena elafryntiko» είναι ακόμη μερικά από τα σχόλια.


Σε πολλά ακόμη sites που έφεραν στην δημοσιότητα το θέμα έχει ξεκινήσει δημόσιος διάλογος μέσω των σχολίων των αναγνωστών.

Αντιγράφουμε από το Olympia.gr:


“Τους γονεις μας ειδικα θελουν να τους ξεκανουν, να μην δινουν και συνταξεις”


“ΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΕΡΝΑΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ!! ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!!”


“Δηλαδη αφου θα προτιμουνται γενοσημα, δηλαδη φαρμακα με ληγμενη πατεντα δεν θα εχει ο κοσμος προσβαση σε νεες θεραπειες. Εχεις την ασθενεια Χ? Παρε αυτο το γενοσημο Ζ που την αντιμετωπιζει ακομα και αν υπαρχει και το νεο φαρμακο Υ που δεν εχει παρενεργειες.”


“Τα καθαρματα των ΜΜΕ αποκρυπτουν την αληθεια για τα νοσοκομεια Παιδων που ΚΑΙΝΕ με ασχετα φαρμακα τα παιδια με νεοπλασματικες ασθενειες. Υπαρχει ομερτα στο ζητημα. Μεχρι καποιος γονιος που δεν εχει τιποτα αλλο να χασει, παρει ολους τους υπευθυνους στον αλλο κοσμο…”


πηγή Newsbomb



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Tomsen..και πάσης Ελλάδος.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.