25 Φεβρουαρίου 2012

Ποια είναι η ιστορία του Internet;

Όλοι μας σερφάρουμε, chatάρουμε, κλπ κλπ ...
Αλήθεια, πως φτάσαμε ως εδώ και τα έχουμε όλα στην οθόνη μας; Διαβάστε την ιστορία του Internet!

Ας δούμε λοιπόν ημερολογιακά όλη την ιστορία του internet - την αλληλουχία των γεγονότων που συνέβαλλαν σε αυτό που έχουμε σήμερα...


1960 Η AT&T κατασκευάζει το πρώτο "τηλέφωνο μεταφοράς δεδομένων", γνωστό ως MODEM.
1962 O Paul Baran προτείνει τη μεταφορά δεδομένων με τη μορφή πακέτων (πακέτα δεδομένων).
1965 Ο Lawrence G. Roberts με το πανεπιστήμιο MIT επιχειρούν την πρώτη απομακρυσμένη dial up σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών, του TX-2 στην Μασσαχουσέτη και του Q-32 στο SDC της Καλιφόρνια.
1966 Ο Robert Taylor πηγαίνει στην ARPA και αναθέτει στον Larry Roberts την ανάπτυξη του ARPANET.
1967 Ο Donald Davies δημιουργεί ένα δίκτυο με 1 κόμβο.
1967 Ο Wes Clark προτείνει τη χρήση ενός μινι υπολογιστή για εναλλαγή-ανταλλαγή πακέτων δεδομένων (switch) μέσω δικτύου.
1968 Ο Doug Englebart δημοσιεύει και παρουσιάζει το Hypertext.
1968 Το UCLA επιλέγεται ως ο πρώτος κόμβος του Internet.
1969 Το UCLA σε συνέντευξη τύπου παρουσιάζει και δημόσια το Internet.
1969 Το πρώτο switch δικτύου και το πρώτο κομμάτι του εξοπλισμού δικτύου για το Internet, στέλνονται στο UCLA.
1969 Τα πρώτα δεδομένα μεταφέρονται από το UCLA (που εξυπηρετεί ως host), στο switch του IMP.
1969 Η πρώτη εμπορική υπηρεσία δημιουργείται με την ονομασία CompuServe.
1971 Ο Ray Tomlinson στέλνει το πρώτο e-mail.
1972 Η πρώτη δημόσια εφαρμογή demo του ARPANET γίνεται πραγματικότητα.
1973 Η ARPA αναπτύσσει το SATNET για την πρώτη διεθνή σύνδεση.
1973 Ο Robert Metcalfe δημιουργεί το Ethernet στο Xerox Palo Alto Research Center (PARC).
1973 Η πρώτη VoIP κλήση πραγματοποιείται.
1974 Η εμπορική έκδοση του ARPANET, γνωστή ως Telenet παρουσιάζεται και θεωρείται ως ο πρώτος Internet Service Provider (ISP).
1978 To TCP διαχωρίζεται σε TCP/IP από τον Danny Cohen, David Reed και John Shoch για να υποστηρίξουν την κίνηση σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει και τη δημιουργία του πρωτοκόλλου UDP.
1978 Ο John Shoch και Jon Hupp στην Xerox PARC αναπτύσσουν το πρώτο worm.
1983 Το ARPANET υιοθετεί το TCP/IP.
1984 Ο Paul Mockapetris και Jon Postel παρουσιάζουν το DNS.
1986 Ο Eric Thomas αναπτύσσει το πρώτο Listserv.
1988 Το πρώτο T-1 backbone ενσωματώνεται στο ARPANET.
1990 Το ARPANET αντικαθίσταται από το NSFNET.
1990 Δημιουγείται η πρώτη μηχανή αναζήτησης Archie, από τους Alan Emtage, Bill Heelan και Mike Parker στο McGill University του Montreal του Καναδά.
1991 Ο Tim Berners-Lee παρουσιάζει το WWW στο κοινό.
1991 Η NSF ανοίγει το Internet για δημόσια - εμπορική χρήση.
1992 Το NSFNET αναβαθμίζεται σε T-3 backbone.
1993 Η NCSA φτιάχνει τον πρώτο φυλλομετρητή-browser Mosaic.
1994 Δημιουργείται ο Netscape (Mosaic Communications corporation) από τους Marc Andreesen και James H. Clark.
1994 Ο ραδιοφωνικός σταθμός WXYC (89.3 FM Chapel Hill, NC USA) εκπέμπει και μέσω Internet και είναι ο πρώτος broadcasting ραδιοφωνικός σταθμός.
1994 Ο Tim Berners-Lee καθιερώνει το W3C.
1995 Η έξαρση του "dot-com" ξεκινάει.
1995 Δημιουργείται το πρώτο SSL πρωτόκολλο από την Netscape.
1995 Ο Opera browser κάνει το πρώτο του ξεκίνημα.
1995 Το πρώτο VoIP software (Vocaltec) κυκλοφορεί, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω Internet.
1995 Η Microsoft παρουσιάζει και κυκλοφορεί τον Microsoft Internet Explorer.
1995 Δημιουργείται η HTML 2.0 και παρουσιάζεται στο RFC.
1995 Η Sun Microsystems δημιουργεί και κυκλοφορεί την JavaScript όπως επίσης και την Java.
1996 Το Macromedia Flash δημιουργείται (έπειτα εξαγοράστηκε η Macromedia από την Adobe).
1996 Δημιουργείται το CSS. Το CSS 1 παρουσιάζεται από το W3C.
1996 Έξαρση στα e-mails: περισσότερα e-mails στέλνονται παρά απλή αλληλογραφία ταχυδρομείου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
1997 Το Internet2 καθιερώνεται.
1997 Η IEEE κυκλοφορεί το 802.11 (WiFi) standard.
1998 Τα Internet weblogs αρχίζουν να πρωτοεμφανίζονται.
1998 Αρχίζει η εμφάνιση της XML από το W3C.
1999 Η Napster δημιουργεί εφαρμογή ανταλλαγής αρχείων μεταξύ χρηστών του Internet.

Αυτή είναι η ιστορία του Internet μέχρι το 1999. Από κει και πέρα η εξέλιξη είναι ραγδαία και η ανάπτυξη τεράστεια σχεδόν μέρα με τη μέρα!

Έτσι φτάσαμε ως εδώ, φανταστείτε μετά από 10-20 χρόνια τι θα έχουμε...

πηγή
από το Δελφινάκι




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.