7 Φεβρουαρίου 2012

13ος & 14ος μισθός: Το μεγάλο ψέμα...

Γράφει ο Γιώργος Χριστοφορίδης

Ζούμε εποχές μεγάλης ξεφτίλας. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν διστάζουν, πια, μπροστά σε τίποτα. Η στήλη αποκαλύπτει σήμερα ότι, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της, η τρόικα ποτέ δεν έθεσε -πραγματικά- θέμα περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού.

Ούτε και κανένας άλλος το έθεσε, δηλαδή. Η όλη υπόθεση δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια συμπαιγνία. Αρχιερέας της, ο πρωθυπουργός. Φυσικοί αυτουργοί, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση. Ηθικοί αυτουργοί, η τρόικα, οι Γερμανοί, το ΔΝΤ και οι φίλοι τους, που -με τη διφορούμενη στάση τους- έπαιξαν το παιχνίδι των «δικών μας». Α! Και τα media, βεβαίως-βεβαίως.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήρθε για να... πάρει εξαιρετικά επώδυνα μέτρα, τα οποία θα σπρώξουν τον Έλληνα βαθύτερα στη φτώχεια, ώστε να μη χάσουν ευρώ από τα υπερκέρδη τους οι ξένοι δανειστές μας. Το γνώριζαν οι πολιτικοί αρχηγοί, από την πρώτη στιγμή, ότι θα έβαζαν την υπογραφή τους -είτε σε μια κόλα χαρτί, είτε στη Βουλή- σε νέο ορυμαγδό χαρατσιών, που πλέον οδηγούν συμπολίτες μας ακόμη και στο θάνατο από την πείνα. Κυριολεκτικά.

Το γνώριζαν. Και φοβούνταν. Ήταν τρομοκρατημένοι. Διότι γνώριζαν, επίσης, ότι ο κόσμος έχει χωθεί μέχρι τα μπούνια στην απελπισία. Και, αυτή τη φορά, κάποιος θα τους δάγκωνε το λαρύγγι.

Έκαναν το κλασικό κόλπο. Για μια ακόμη φορά. Εφηύραν ένα χειρότερο εχθρό. «Θα σας κόψουμε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας». Και στον ιδιωτικό τομέα. Εφηύραν κι ένα επιχείρημα, ότι μόνο έτσι -λέει- θεωρούν οι ξένοι πως η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει ξανά τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα. Κι αυτό το -απολύτως φανταστικό- λυσσασμένο σκυλί, το άφησαν λυτό. Το έλυσαν και το έριξαν σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες. Να μας τρομοκρατούν. Πρωί. Μεσημέρι. Βράδυ. Να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε, βουτηγμένοι στο άγχος. Σε περισσότερο άγχος από αυτό με το οποίο ζούμε ούτως ή άλλως. Να αναρωτιόμαστε πώς διάολο θα πληρώνουμε τις χίλιες-δυο υποχρεώσεις μας, χωρίς τα δώρα; Πώς; Αφού, κι αυτά πια, δεν τα περιμένουμε για να πάμε ένα ταξίδι, για να αγοράσουμε κάτι παραπάνω για τον εαυτό μας, αλλά για να βουλώσουμε τρύπες.

Άφησαν το λυσσασμένο σκυλί λυτό, για να μας τρομοκρατήσουν και να το θεωρήσουμε μεγάλη τους επιτυχία, όταν -τώρα- μας σερβίρουν ότι «αντιστάθηκαν ηρωικά», πως είπαν όχι στους ξένους, πως γλίτωσαν τα δώρα και τα επιδόματά μας. Και, να τους πούμε και ευχαριστώ, όταν -τώρα- μας λένε ότι θα τη «γλιτώσουμε» με πολύ λιγότερα. Και κανείς να μη σκεφτεί ότι για αυτά τα «πολύ λιγότερα» -που λέμε σήμερα κι ευχαριστώ- θα βάζαμε φωτιές στους κάδους της πλατείας Συντάγματος αν δεν είχε προηγηθεί η τρομοκρατία τους.

Σίγα μην ενδιαφερθούν οι κουστουμαρισμένοι απόγονοι του Μακιαβέλι που όλα αυτά στοιχίζουν χρόνια από τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Μην έχετε αμφιβολία. Ο συνταξιούχος που έζησε μέσα στην τρομοκρατία όλων των τελευταίων εβδομάδων, έχασε χρόνια από τη ζωή του. Κι αυτό το κρίμα είναι στο λαιμό τους.

Τι θα μας σερβίρουν σήμερα, λοιπόν; Αφού μας πουν πόσο ήρωες είναι που έσωσαν δώρα και επιδόματα, θα μας αποκαλύψουν αυτό που εξ αρχής είχαν σχεδιάσει. Το έχουν ήδη συμφωνήσει, με διαβεβαιώνει η πηγή μου (και είναι σε θέση να γνωρίζει). Απλά, χτες τα οριστικοποίησαν και σήμερα θα μας τα σερβίρουν.

Είναι τόσο καλοί μαζί μας, λοιπόν, που δε θα μειώσουν καν τον κατώτατο μισθό. ΑΛΛΑ, θα διευρύνουν σημαντικά τη δυνατότητα προσλήψεων με μισθό χαμηλότερο από το βασικό. Μην ξεχνάτε ότι ήδη γίνονται προσλήψεις κάτω από τον κατώτατο. Αρκεί ο προσλαμβανόμενος να είναι νεότερος των 25 ετών. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη πώς ακριβώς θα διευρυνθεί αυτή η δυνατότητα. Μπορεί να πουν ότι οι προσλήψεις με τους μισθούς της πείνας θα αφορούν τους κάτω των 30 ετών… Ή, μπορεί, να πουν κάτι ακόμη αθλιότερο: θα μπορεί οποιοσδήποτε να προσληφθεί με πενταροδεκάρες, αρκεί να… συναινέσει ο ίδιος!

Στο ίδιο «σερβίτσιο» θα χωρέσουν, βεβαίως-βεβαίως, η σφαγή των επικουρικών (οι οποίες θα περνούν, πλέον, μέσα από ένα και μοναδικό Ταμείο) και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές.

Αλλά, είπαμε: Το κρίμα στο λαιμό τους.

από το newsbomb
πηγή apnea.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Θέλω να τονίσω ότι με το τέχνασμα αυτό της περικοπής δηλαδή 20% του κατώτατου μισθού που φυσικά θα συμπαρασύρει όλες τις κλίμακες, οι προδότες πολιτικοί σε συμπαιγνία με την "και καλά" αδιάλλακτη τρόικα προσπαθούν να πετύχουν την περικοπή 3 μισθών!!!!!

Και θα σας το αναλύσω με συντομία.

Ο σημερινός κάτωτατος μικτός μισθός (που σημαίνει με κρατήσεις ΙΚΑ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών) ανέρχεται σε 750 ευρω.
Αυτο σημαίνει ετησίως 750 Χ 14 = 10.500 ευρω

Οι 13ος και 14ος μισθοί (που είναι τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το Επίδομα Αδείας) είναι 750 Χ 2 = 1.500 ευρω

Με την περικοπή λοιπόν αυτών των 2 μισθών (13ου και 14ου) θα είχαμε μια απώλεια 1.500 ευρω το χρόνο, δηλαδή οι ετήσιες κατώτατες αποδοχές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα διαμορφώνονταν στις 9.000 ευρω (750 Χ 12 = 9.000).

Τώρα αποφάσισαν την περικοπή του κατώτατου μισθού κατά 20% που σημαίνει 150 ευρω λιγότερα μηνιαίως. Δηλαδή ο κατώτατος μισθός πάει από τα 750 ευρώ στα 600 ευρω μηνιαίως.

Για να δούμε τις ετήσιες αποδοχές:
600 Χ 14 = 8.400 ευρω.

Οπως καταλαβαίνετε αν έκοβαν τους 13ο και 14ο μισθό θα είχαμε ετήσια απώλεια 1.500 ευρω ενω τώρα έχουμε ετήσια απώλεια 10.500 - 8.400 = 2.100 ευρω !!!!!!

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ "κόβουν" 3 μισθούς!!!!!!!!!!!!!

Αυτά για να εξηγούμαστε διότι κάποιοι πανηγύριζαν ότι διέσωσαν τον 13ο και 14ο μισθό.....

Κύριοι προδότες "φάγατε" όχι μόνο τον 14ο τον 13ο αλλά και τον 12ο μισθό.....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.