Όμως σ΄ αυτή την αναμέτρηση δεν παίζουν ρόλο ,μόνο τα μεγέθη και οι αριθμοί, αλλά και η ποιότητα των οπλικών συστημάτων που διαθέτει η κάθε χώρα. Και σ΄ αυτό το τομέα δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί σοβαρά,ότι οι ισραηλινοί δεν υπερέχουν. Η Τουρκία έχει για το 2011 αμυντικό προϋπολογισμό 25 δις δολάρια, έναντι 16 δις που έχει το Ισραήλ. Η διαφορά αυτή δεν είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε την αμυντική τεχνολογία που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες.
Η Τουρκία είναι ακόμη στην αρχή ενώ το Ισραήλ από τη δημιουργία του ακόμη έχει κατορθώσει να αναπτύξει σημαντική αμυντική τεχνολογία στηριζόμενη …σε πατέντες που βελτιώνουν τα αμερικανικής κατασκευής οπλικά συστήματα που αγοράζει. Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που διαθέτει για παράδειγμα δεν έχουν καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλα F-16, στο κόσμο,συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών. Στον αέρα λοιπόν δεν τίθεται θέμα ποιος έχει το πάνω χέρι. Το Ισραήλ.
Στη θάλασσα, η Τουρκία εμφανίζεται με19 φρεγάτες,16 υποβρύχια,20 ναρκαλιευτικά,108 περιπολικά.Το Ισραήλ από την άλλη “δηλώνει” τρία υποβρύχια και 42 ταχέα πολεμικά σκάφη,τα οποία όμως είναι εξοπλισμένα σαν αστακοί, με οπλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Κι αυτό θα παίξει σημαντικότατο ρόλο σε πιθανό “συναπάντημα”, τουρκικών και ισραηλινών πολεμικών πλοίων.
Στις χερσαίες δυνάμεις, ο όγκος των Τούρκων δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να αμφισβητηθεί. Οι αριθμοί όπως προκύπτει από τους πίνακες που δημοσιεύουμε είναι συντριπτικοί υπέρ των τουρκικών ΕΔ. Ωστόσο ,οπως επισημαίνουν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η τεχνολογία των ισραηλινών και στο στρατό ξηράς δεν μπορεί παρά να εξισσοροπεί την αριθμητική ανισσοροπία μεταξύ των δύο στρατών. Μόλις χθες η ΧΟΥΡΙΕΤ επεσήμαινε τις πυραυλικές δυνατότητες των ισραηλινών με τις οποίες μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300 χλμ.
πηγή ONALERT
από το Geopolitics & Daily News
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου