19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΗΡΑΝ... ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ.... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ, ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΕΕΕΡΑΑΑΑ......

Γράφει ο Θαλαμοφύλακας

Το παρακάτω άρθρο, καλό θα ήταν να το διαβάσουν οι συμπαθείς συνάδελφοι που ανήκουν στη μεσσαία τάξη.

Ειδικά εσείς που οδηγείτε ακόμα την Μπε εμ βε σας, το άουντί σας, που πήγατε και φέτος διακοπές σε ξενοδοχείο, που "ζοριζόσαστε μεν" αλλά "θα επιβιώσετε", εσείς που νομίζετε ότι ολόκληρη η κοινωνία θα ... δεχθεί να υποδουλωθεί, έτσι απλά, αλλά εσείς οι ίδιοι ...και οι οικογένειες σας θα επιβιώσετε και μάλιστα, γιατί όχι, θα αναβαθμιστείτε κι όλας, αν βρείτε την κατάλληλη ευκαιρία μέσα στην κρίση, για να βγάλετε λεφτά...

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το επίπεδο πολιτικής παιδείας στη χώρα μας δεν μπορεί να επεκταθεί πέρα από το να διαλέγουμε κάθε τέσσερα χρόνια τι χρώμα μαριονέτες θα πρωταγωνιστούν στο κουκλοθέατρο που λέγεται βουλή. Είναι επίσης θλιβερό που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι για να ευημερήσουμε, χρειαζόμαστε μια Ελλάδα που να ευημερεί. Είναι απορίας άξιο που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι για να πουλήσουμε ότι πουλάμε και να πηγαίνει καλά η δουλειά μας, θα πρέπει ο κόσμος να έχει χρήματα για να αγοράσει ότι πουλάμε. Είναι ντροπιαστικό που τόσοι πολλοί συμπολίτες μας βυθίζονται κάθε μέρα στη φτώχεια, με τέτοιο ρυθμό, με τέτοια κοροϊδία, και με τόσο απολυταρχισμό και εμείς δεν δίνουμε δεκάρα. Θα έλεγα κάτι και για τους απόγονους αυτών που γέννησαν τη δημοκρατία και έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού και της παιδείας στον κόσμο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχει νόημα.

Δεν πειράζει.

Το νόημα, θα το καταλάβετε, όταν μια μέρα που θα κουβαλάτε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ για να τα πάτε στο σπίτι, κάποιος συμπολίτης μας για τον οποίο σήμερα δε δίνετε δεκάρα, θα σας ρίξει μία με ένα ξύλο στο κεφάλι, θα σας πάρει τα ψώνια και θα πάει χαρούμενος σπίτι του να ταϊσει τα παιδιά του που πεινάνε και έχουνε να φάνε από την περασμένη εβδομάδα.

Και ξέρετε κάτι συμπαθέστατοι φίλοι μου και συναγωνιστές;

Θα έχει κάνει το σωστό. Θα έχει ταϊσει τα παιδιά του. Θα επιβιώσει, εις βάρος κάποιου άλλου, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες του. Αυτο κάνουμε όλοι. Αυτό θα κάνει κι αυτός.

Πριν γίνει αυτό, διαβάστε σας παρακαλώ το παρακάτω άρθρο και αποφασίστε να κάνετε κάτι. Μη με ρωτάτε τι. Ξεκινήστε από το να μην βλέπετε greek idol, να μην συζητάτε μόνο για δουλειές, για συνταγές και φορέματα, βοηθήστε όποιον μπορείτε, και επιτέλους ενδιαφερθείτε. Ολα τα άλλα θα τα βρούμε.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

Βάρεσε πάτο, ο Οικογενειακός Προυπολογισμός, χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση.

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη *
στο iraklioradio.blogspot.com

Με την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, επιτηδεύματος και αντικειμενικών δαπανών (τριπλό χαράτσι), καλεί η Κυβέρνηση 2,3 εκατ.καταναλωτές να... πληρώσουν 1,6 δισ ευρώ, μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ από τον
Οκτώβριο έρχεται νέα εισπρακτική καταιγίδα, τελών και
εισφορών. Οικονομικά βαρύ το Φθινόπωρο, που διανύει ο Έλληνας καταναλωτής, αλλά ποιο βαρύς φαίνεται να είναι ο χειμώνας που έρχεται, για άνεργους, μισθωτούς και συνταξιούχους που καλούνται για μία ακόμα φορά να βάλουν το χέρι σε ένα σχεδόν ...άδειο πορτοφόλι και να πληρώσουν, βίαια και αυταρχικά ονειρεμένα ποσά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι, κάποιοι χάσανε την μπάλα, και ασφαλώς αυτοί δεν είναι οι Ελληνες καταναλωτές, που ξαφνικά είδαν την ζωή τους, από την μια μέρα στην άλλη να αλλάζει, να αναποδογυρίζεται.. Από που να πάρουν δύναμη, από που να ζητήσουν στήριξη; Από μια Πολιτεία, που μόνο ξέρει να αιτεί και να απαιτεί, κατά το δικό της δοκούν και μάλιστα βάζοντας όρους εκβιαστικούς, από τους πολίτες της, να της δώσουν και το τελευταίο Ευρώ τους;

Ζωντανή, μπροστά μου, εκτυλίσσεται η αφήγηση πολίτη, 40 ετών, που μας επισκέφθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ενός πολίτη που μέχρι χθες εργαζόταν σε χωματουργικές εργασίες (πριν από την κρίση), κατείχε χωματουργικό μηχάνημα, έχτιζε βήμα, βήμα την ζωή του, ήταν συνεπής στις δανειακές του, στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, έκανε τα όνειρά του!!! όνειρα που τα γκρέμισε η Οικονομική κρίση, που ξέσπασε στην Χώρα μας, και τώρα τι του έμεινε;
η απόγνωση, που δεν έχει ορίζοντα, δεν υπάρχει λύση, τα μηχανήματα πουλήθηκαν, οι υποχρεώσεις τρέχουν, η Πολιτεία πιέζει με φοροεισπρακτικά μέτρα, και το χειρότερο ,η ανεργία έχει στεριώσει πάνω του, με αποκλειστικό σύντροφο το αδιέξοδο, που οδηγεί στην "κατάθλιψη" καθώς παραμιλάει και λέει "Εκλεισε για μένα η εργασία, οι επιχειρήσεις παίρνουν νέους 20 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις εγώ τους στοιχίζω ακριβά γιατί έχω οικογένεια και παιδιά".

Αλήθεια, γιατί η Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, το παίζει "δικτάτορας" και θυμάται τους πολίτες, μόνο για να τους εισπράξει, δεν διερωτάται άραγε εάν έχουν οι πολίτες Ευρώ, δεν διερωτάται αν αυτή η πολιτική της, δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης, εργασία, ρευστότητα; Βασικά με τέτοια πορεία που έχει πάρει, κάθε τόσο, λίγο και λιγάκι να "στριμώχνει" τον πολίτη, τον αδύναμο πολίτη, σε "οικονομικό αδιέξοδο" μόνο συσσώρευση αρνητικής δύναμης μπορεί να εισπράξει και αυτό είναι η αγανάκτηση του πολίτη, ιδού και το κίνημα "των αγανακτισμένων πολιτών", χωρίς καμιά πολιτική φωνή δεν βγήκε ποτέ, να μας πει ότι, οι πολίτες αυτοί ξεσηκώνονται παράλογα. Είναι η πρώτη φορά, που ο πολίτης δημιουργεί κίνημα αγανάκτησης, σε μία Χώρα που Κυβερνάται από Σοσιαλιστική Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να το κάνει, και πιστεύω ότι οι πολίτες θα είναι είναι μαζί της, να βρει τρόπο, να επιβάλλει μέτρα στους Φοροφυγάδες, στους πολίτες εκείνους που ποτέ δεν πλήρωσαν χρέη προς την πολιτεία, αλλά θησαύρισαν οι ίδιοι, πατώντας στις πλάτες
αδύναμων συμπολιτών τους, αλλά και στις πλάτες της ίδιας της Πολιτείας

* Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.