8 Μαρτίου 2011

Οι συμπλοκές καλά κρατούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Επίθεση κατά αυτοκινήτων χθες βράδυ στην είσοδο της Εγνατίας.

Την ώρα που η Κυβέρνηση διευκολύνει τους αλλοδαπούς να παίρνουν πιο εύκολα άδειες παραμονής στη χώρα μας (σχετικά έγραψε χθες πρωτοσέλιδα ο «Π.Λ.»), η γειτονική μας Ηγουμενίτσα είναι… καζάνι που βράζει.

Στην πόλη και στις γύρω περιοχές κυριαρχεί πλέον ο… νόμος της ζούγκλας, με την κατάσταση μέρα με τη μέρα να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι διαπληκτισμοί και οι συμπλοκές μεταναστών με κατοίκους είναι συχνό φαινόμενο και, όπως σημειώνουν Ηγουμενιτσιώτες δεν θα αργήσει να γίνει το κακό, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Νέο περιστατικό συμπλοκής σημειώθηκε προχθές βράδυ, όταν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας ήρθαν στα χέρια δυο κάτοικοι της περιοχής, με μια ομάδα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε καταστήματα και σε σταθμευμένα Ι.Χ. καθώς και σε δυο υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Τελικά η Αστυνομία συνέλαβε τους δυο Έλληνες και έναν αλλοδαπό.

Πιο αναλυτικά: όπως αναφέρει το «Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2», στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, δυο λαθρομετανάστες διαπληκτίστηκαν με δυο Έλληνες (αδέλφια) στο Λαδοχώρι, αφού οι πρώτοι ενοχλούσαν καθημερινά τα αδέρφια, είτε επαιτώντας, είτε απαιτώντας χρήματα. Όταν οι Έλληνες αντέδρασαν, δέχθηκαν ομαδική επίθεση από 100 και πλέον λαθρομετανάστες.

Με ξύλα, λοστούς, τσεκούρια και πέτρες έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή του Λαδοχωρίου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, που δέχθηκαν και αυτοί την επίθεση των λαθρομεταναστών. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ένα περιπολικό με σπασμένο παρμπρίζ και ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας με σπασμένα τζάμια. Πάνω από πέντε είναι και τα σπασμένα αυτοκίνητα κατοίκων που τα είχαν σταθμεύσει κάτω από τα σπίτια τους, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε τρία καταστήματα.
- Χθες βράδυ μετανάστες, στην σήραγγα εισόδου της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα και προξένησαν ζημιές σε τουλάχιστον δέκα Ι.Χ. και ένα λεωφορείο.
***
- Το θέμα με τους λαθρομετανάστες στην Ήπειρο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Και κυρίως στην Ηγουμενίτσα, αφού εκεί συγκεντρώνονται οι περισσότεροι, λόγω του λιμανιού. «Οι Κυβερνώντες, από τα γραφεία τους στην Αθήνα αδυνατούν να επιλύσουν το σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα, αφού βρίσκονται μακριά από το πρόβλημα και κυρίως γιατί αυτοί δεν το ζουν καθημερινά» έλεγε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και απευθύνει έκκληση στους τοπικούς Φορείς να δράσουν άμεσα, πριν είναι πολύ αργά…

πηγή Πρωϊνός Λόγος

Ακολουθεί κείμενο του καθηγητή κ. Ευριπίδη Μπίλλη

Αυτοί που τόσα χρόνια βρίζανε τον Ελληνικό λαό, ως ρατσιστή, εθνικιστή,
ξενοφόβο κτλ, για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά αλλά ηλίθια σχέδια των γαυγιζόντων σήμερα Δασκαλοπουλαίων, λουφάξανε μετά το μάλλον μη αναστρέψιμο κακό που προξένησαν στον Ελληνισμό.

Λουφάξανε επίσης οι Σημίτηδες που καλούσαν με διαφημίσεις τον Χασάν να έρθει στη χώρα μας και οι διάφοροι Νάκοι του Κωστάκη Καραμανλή που με «υπερηφάνεια» διοργάνωναν συνέδρια «μεταναστών» με τη παρουσία του πλέον ηλιθίου πρακτορίσκου Γραμματέα του ΟΗΕ που υπήρξε ποτέ. Λουφάξανε επίσης οι διάφοροι ηλίθιοι και ηλίθιες που ευχαριστούσαν τους μετανάστες που «διάλεξαν» την χώρα μας. Μέχρι εκεί είχε φτάσει η ηλιθιότητα.

Τι να πεί επίσης για τη «διεθνιστική» ή νεοταξική ή «ανθρωπιστική» ή «φιλανθρωπική» στάση, αριστερών (με ή χωρίς εισαγωγικά" κομμάτων που έπαιξαν και παίζουν το παιγνίδι της Νέας Τάξης και των Δασκαλοπουλαίων;

Μετά την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι ανωτέρω και με τα προβλεπόμενα να συμβούν με βεβαιότητα στη χώρα μας οι κύριοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν.
Καθώς αυτοί που μέχρι πρόσφατα ζητούσαν λαθρομετανάστευση «χωρίς
ποσοστώσεις» κύριε Χρυσοχοΐδη και λοιποί !

Φανταστείτε Κύριοι καταστροφείς του Ελληνισμού, 1.000.000 ένοπλους
μουσουλμάνους να ξεσηκώνονται κατευθυνόμενα εναντίον της χώρας. Και αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, τότε είστε ανάξιοι για τον Ελληνισμό. Η στρουθοκαμηλική σας πολιτική είναι τρομερά επικίνδυνη για τον Ελληνισμό και τη χώρα.

Είναι ύψιστο θέμα για τον Ελληνισμό να απελαθούν οι λαθρομετανάστες. Ακόμα και αν σταλούν στη ΕΕ με χαρτιά.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Υ.Γ. Στην Κύπρο με το πρόβλημα κατοχής επικρατεί ακόμα μεγαλύτερη ηλιθιότητα (;)
με τους διαφόρους Ευαγόρου και Σιλικιώτες του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ να εξυβρίζουν συνεχώς τους Ελληνοκυπρίους για να τους κάνουν να μην αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση που θα τους αφανίσει. Το «ωραίο» είναι ότι «υπερηφανεύνται» γιατί λένε ψευδώς ότι εφαρμόζουν τις «οδηγίες» της ΕΕ την στιγμή που όλες οι χώρες της ΕΕ αντιδρούν στη λαθρομετανάστευση γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι και ολόκληρη η Ευρώπη οδηγείται σε Μουσουλμανοποίηση.

Στην συνέχεια σας παραθέτω
ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας από το ιστολόγιο Κάτοψη:

"Εμείς οι κάτοικοι του Γραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου βρεθήκαμε σε συγκέντρωση μετά από πρωτοβουλία των δύο Προέδρων του Τοπικών μας Συμβουλίων για να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε και στη συνέχεια αφού καταγράψουμε τις απόψεις όλων όσων συμμετείχαν να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα για την επίλυση του προβλήματος της συνεχώς αυξανόμενης παρουσίας εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στην περιοχή μας.


Από τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις που έγιναν αποδείχθηκε ότι μέρα με την ημέρα και κάθε ώρα που περνάει η οποιαδήποτε λύση βρεθεί, θα βρεθεί μόνο μετά από τις συντονισμένες παρεμβάσεις και δράσεις μας. Μετά την συγκέντρωση, παρότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη γίναμε δέκτες πάρα πολλών αιτημάτων από συμπολίτες που δεν είχαν ενημερωθεί και θέλουν να ενώσουν και αυτοί την φωνή τους μαζί μας διότι και αυτοί συμφωνούν με τα συμπεράσματα που βγήκαν στην συγκέντρωση, που είναι:

1. Δεν παραχωρούμε σε ΚΑΝΕΝΑ το δικαίωμα να μονοπωλεί το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους. Εμείς είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή τους βοηθήσαμε όσο κανείς άλλος.

2. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι σε οριακό σημείο. Βρισκόμαστε στην αρχή (ήδη είχαμε τα πρώτα έντονα σημάδια) μιας ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ακολουθίας γεγονότων που εκτυλίσσονται με τη μορφή χιονοστιβάδας και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ανομία, η ατιμωρησία, η απουσία της Πολιτείας λειτουργούν θετικά στην επιτάχυνση των επερχόμενων δραματικών γεγονότων.

3. Οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται καθημερινά στις Ισλαμικές χώρες με αφορμή τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ αν δεν ληφθούν μέτρα .

4. Η λύση στο πρόβλημα ή θα γίνει ΤΩΡΑ ή δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ. Αν οι λαθρομετανάστες δεν απομακρυνθούν αυτή τη χρονική στιγμή τότε πολύ σύντομα θα αναγκαστούμε εμείς να αφήσουμε τα σπίτια μας".


ΣΧΟΛΙΟ
Υπάρχει κανένα ανδρείκελο με ευαισθησίες από αυτά που έβαλε το ΔΝΤ να μας κυβερνούν να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ηπειρωτών αδερφών μας;



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ 60 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΚΟΣΤΟΣ ΟΠΛΟΥ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
ΚΟΣΤΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ (9ΒΟΛΟ) 0,80 ΕΥΡΩ
Π-Ρ-Ο-Λ-Α-Β-Ε-Τ-Ε

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.