11 Μαρτίου 2011

Πολύ ισχυρός σεισμός 8,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Ο Εγκέλαδος έπληξε και πάλι την Παρασκευή, την Ιαπωνία στις 7.45 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,9 της κλίμακας Ρίχτερ (αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 7,9 Ρίχτερ), συγκλόνισε το Τόκιο ταρακουνώντας βίαια κτίρια, ενώ έγινε αισθητή κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της χώρας.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Κύματα ύψους ενός μέτρου έφθασαν ήδη στις ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνο τσουνάμι ύψους μέχρι έξι μέτρων.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού.

Πληροφορίες για τραυματίες στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo και παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.

«Κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Ιαπωνίας συγκρούονται η τεκτονική πλάκα του Ειρηνικού με την Ευρασιατική πλάκα» εξήγησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ στη χώρα.

πηγή Himaira (ώρα 9:07 πμ)

Νεότερη ενημέρωση από το Σύνδεσμος 71 (ώρα

Προειδοποίηση για τσουνάμι έχουν εκδώσει οι αρχές 20 χωρών από τα νησιά του Ειρηνικού και τη Ρωσία μέχρι την Καλιφόρνια και τις δυτικές ακτές του Καναδά.

Μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητός σε μεγάλο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, δημιουργήθηκε ένα γιγαντιαίο τσουνάμι ύψους 10 μέτρων το οποίο σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 29 νεκρούς, όμως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Η προειδοποίηση ισχύει για την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Ταϊβάν, τη νήσο Γκουάμ, δεκάδες νησιά-κρατίδια του Ειρηνικού, τη Χιλή, την Αλάσκα, τη Χαβάη, καθώς και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ (Καλιφόρνια και Όρεγκον) και του Καναδά.

Στη Χαβάη, οι σειρήνες ήχησαν στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας), προειδοποιώντας ότι το τσουνάμι αναμένεται στις ακτές των νησιών της γύρω στις τρεις το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:46 (ώρα Ελλάδος - 14:46 τοπική ώρα) και η αρχική μέτρησή του ήταν 7,9 Ρίχτερ, για να αναβαθμιστεί λίγο αργότερα σε 8,8 Ρίχτερ και στη συνέχεια στα 8,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 100 χλμ από τη βορειοανατολική ακτή της νήσου Χονσού, στον Ειρηνικό
Ωκεανό, σε βάθος περίπου 25 χλμ και 380 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Τόκιο.

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησε τεράστιο τσουνάμι που παρέσυρε σπίτια, αυτοκίνητα και ανθρώπους.
Τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας έκλεισαν ενώ σημειώθηκαν αρκετές πυρκαγιές σε κτίρια και σπίτια πιθανότατα από διαρροή γκαζιού και σπάσιμο των εγκαταστάσεων από το σεισμό, το τσουνάμι ή και τον τεράστιο όγκο λάσπης που κάλυψε τις παραλιακές περιοχές.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στο διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Ιντσιχάρα με τις φλόγες να υψώνονται στα 30 μέτρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Tohoku Electric Power Co στην Οναγκάουα, στη βορειανατολική Ιαπωνία.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, που κηρύσσεται όταν υπάρχει επιβεβαίωση διαρροής ραδιενέργειας από ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο ή όταν ένα σύστημα ψύξης αντιδραστήρα παρουσιάσει βλάβη.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το πρωί...στη τβ
Είδα μία πολύ συγκλονιστική
(((λάηβ)))
στιγμή,
.................
ένα αυτοκίνητο _

...έτρεχε__________________
σ'ένα δρομο...αδειο
επαρχιακό μάλλον
κι αριστερα από το δρομο αυτο
κι απο το εν κινησει
αυτοκινητο
ερχοταν
με ταχύτητα ένα κύμα που παρεσερνε τα παντα (σπιτια-αυτοκινητα...)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΑΝ ο καημένος οδηγος το είχε δει
το κύμα αριστερα του...

τελικα το κυμα του βγηκε μπροστα του....
και πισω του...
αφηνοντας ένα κενο..."καθαρο"
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΑΝ ΣΩΘΗΚΕ...
ένιωσα να πνιγομαι
ενιωθα σα ναμαι μεσα στο αυτοκινητο
αυτο....

είναι φοβερη η οδυνη
αυτης της πραγματικοτητος
του αδιεξόδου........


(η λήψη ήταν απο ψηλά...ισως απο καποιο ελικοπτερο)

η 2η φωτο μοιαζει με το σημειο που λεω...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ+
να αναπαυσει τις ψυχες
των αιφνιδίως θανοντων.
αμην.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.