7 Ιανουαρίου 2011

Στο TOP – 25 των ισχυρότερων στρατιωτικά χωρών του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα.


Η χώρα μας καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως και βρίσκεται πιο ψηλά από παραδοσιακά ισχυρές χώρες και πάλαι ποτέ αυτοκρατορίες, όπως η Ισπανία, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ουκρανία, ο Καναδάς, το Ιράκ, η Αργεντινή, η Λιβύη. Επίσης εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία στις top – 25 χώρες δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης.

Την κατάταξη των χωρών με εξαιρετική στρατιωτική ισχύ, έκανε η ιστοσελίδα GFP (Global Firepower.com ) και για τον καθορισμό της άτυπης αυτής βαθμολογίας έχουν ληφθεί – σύμφωνα με την ιστοσελίδα – μόνο αριθμητικά στοιχεία.

Στο εισαγωγικό της σημείωμα αναφέρει:

“Αυτή η λίστα είναι καθαρά ένα παιχνίδι αριθμών. Παρέχει μια μοναδική αναλυτική απεικόνιση των πληροφοριών, καλύπτοντας διάφορα κράτη από όλο τον κόσμο με στατιστικά στοιχεία που δίνουν τα ίδια τα κράτη και βασίζονται σε διάφορες δημόσιες πηγές. Οι χώρες που αναφέρονται είναι οι κατεξοχήν παγκόσμιοι παίκτες και καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση παγκοσμίως.”


Στην εισαγωγή της ιστοσελίδας γίνεται μια γενική αναφορά στην έννοια του πολέμου: “Η ιστορία έχει δείξει ένα πράγμα, ότι ο πόλεμος ακολουθεί τον άνθρωπο σαν σκιά. Στην παγκόσμια καταγεγραμμένη ιστορία έχουν καταγραφεί μόνο 300 χρόνια ειρήνης και όλα τα υπόλοιπα – χιλιάδες χρόνια- είναι χρόνια με πολέμους.”


Επίσης η GFP λαμβάνει υπόψιν της μόνο τα συμβατικά όπλα και όχι την πυρηνική ικανότητα των χωρών.


Και στο εισαγωγικό της σημείωμα συνεχίζει: “Οι συγκρίσεις είναι για εξέταση και βασίζονται στις δυνατότητες ενός έθνους από την ξηρά, θάλασσα και αέρα. Συμπεριλαμβάνονται και άλλα ουσιαστικά στοιχεία όπως η υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και οι οικονομικές πτυχές ενός κράτους .” και καταλήγει: “ Όλα τα στοιχεία ανανεώνονται κάθε 12 μήνες. Σε ένα πόλεμο οι αριθμοί είναι καθαρά υποκειμενικοί και σαν GFP προσπαθούμε να είμαστε αμερόληπτοι, αν και η ακριβής δύναμη πυρός κάθε κράτους εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.”

Η τελευταία σημαντική αναθεώρηση των στατιστικών ήταν το Φεβρουάριο του 2009.


Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση παγκοσμίως, δεύτερη έχει περάσει η Κίνα και τρίτη η Ρωσία. Στην τέταρτη θέση είναι η Ινδία με τεράστια πληθυσμιακή έκρηξη και ακολουθεί ο πρώην άποικος και κυρίαρχος της, η Αγγλία. Πίσω βρίσκονται Γαλλία και Γερμανία που αν και ισοδύναμες, η GFP δίνει μικρό προβάδισμα στη Γαλλία, χάρη στα αεροπλανοφόρα και το ικανό ναυτικό της. Η Βραζιλία είναι η πιο ισχυρή χώρα της Λατινικής Αμερικής και καταλαμβάνει την όγδοη θέση και αμέσως μετά χάρη στο ισχυρό ναυτικό και την εκπληκτική υλικοτεχνική της υποδομή βρίσκεται η Ιαπωνία. Τη δεκάδα συμπληρώνει η Τουρκία.

1 ΗΠΑ
2 ΚΙΝΑ
3 ΡΩΣΙΑ
4 ΙΝΔΙΑ
5 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
6 ΓΑΛΛΙΑ
7 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
8 ΒΡΑΖΙΛΙΑ
9 ΙΑΠΩΝΙΑ
10 ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην 11η θέση φιγουράρει το Ισραήλ, και ακολουθούν η Νότια Κορέα η Ιταλία η Ινδονησία, το Πακιστάν και η Αίγυπτος, το Ιράν το Μεξικό και η Βόρεια Κορέα.
11 ΙΣΡΑΗΛ
12 ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
13 ΙΤΑΛΙΑ
14 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
15 ΠΑΚΙΣΤΑΝ
16 ΤΑΙΒΑΝ
17 ΑΙΓΥΠΤΟΣ
18 ΙΡΑΝ
19 ΜΕΞΙΚΟ
20 ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.

Στην 21η θέση είναι η Σουηδία και ακολουθεί η Ελλάδα. Πίσω της ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία, η Ουκρανία, η Αυστραλία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, η Δανία και η Πολωνία.

Υπάρχει όμως μια παρατήρηση για τη χώρα μας. Αρκετά από τα στοιχεία που δίνει το GFP, είναι τουλάχιστον 7 ετών και σίγουρα δεν περιλαμβάνουν την ποιοτική αναβάθμιση της χώρας μας σε ηλεκτρονικά όπλα, αεροπλάνα πλοία και πυροβολικό, κάτι που θα την κατέτασσε σαφώς πολύ υψηλότερα.

Να πούμε τέλος ότι στην προηγούμενη επιθεώρηση της ιστοσελίδας η Τουρκία βρισκόταν στην 8η θέση (άρα έπεσε 2 θέσεις) και η Ελλάδα στην 27η, άρα ανέβηκε 5 θέσεις.

ON ALERT
από το KranosgrShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.